Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość terafijka

biegunka poszpitalna

Polecane posty

Gość terafijka

Witam, szukam chorych z CDI. Mam problem, bo biegunka której nabawiłam się w spzitalu nei daje mi spokoju już 3 miesiąc. Co robicie z tym?

Gość maher
No mnie też meczyło Clostridium Difficile, ale dostałem jakis nowy lek, nie pamiętam teraz nazwy, dowiem się i ci podam

Gość barbaragorzow
Ja dostałam biegunki poszpitalnej po pobycie związanym z wielomiejscowym złamaniem uda. Najpierw dostawałam wankomycynę. Biegunka ustała i czułam się świetnie, ale niestety po 3 miesiacach dostałam silnego nawrotu. Teraz biorę metronidazol. Zobaczymy. O jakim leku mówisz?

Gość wyleczonaKasia
Też miałam problem z biegunką poszpitalną, dopiero któryś z kolei antybiotyk mi pomógł. W tym czasie stosowałam orsalit, który przywraca odpowiedni poziom elektrolitów oraz glukozy i chroni przed odwodnieniem, mi bardzo pomógł. Ma niską cenę i jest prosty w podaniu. Udało mi się wyleczyć, powodzenia Wam życzę, wiem że nie jest Wam łatwo!

Gość maher
Już wiem, sprawdziłęm w papierach, to był Dificlir, lek na razie mało znany, ale za to jedyny skuteczny, bardzo wąsko nastawiony konkretnie na bakterię Clostridium Difficile i nie powoduje w związku z tym spustoszenia we florze jelita.

Gość sukniia
Tak ogólnie diagnozowanie zakazenia Clostridium Difficile to bardzo prosta rzecz, ale szpitale milczą i nie myślą nawet o tym, a biegunki dotykają całej rzeszy osób, które sobie nawet nie zdają z tego sprawy.

Gość motoro67
A czy biegunki szpitalne to duże zagrozenie czy sporadyczne przypadki?

Gość kerajmm
Od takiej biegunki można umrzeć. Tego typu zakażenie (CDI) jest bardzo wycieńczające. Jelita rzutują na cały organizm.

Gość beeefreee
oczywiście, że bardzo ważne jest, żeby zachować jelita w dobrej kondycji. Dlatego jeśli mamy problem z jelitami warto się zaopatrzyć w specyfiki, które pomogą w leczeniu określonych dolegliwości jak na przykład ten http://drlucas.com.pl/pl/p/Novipaye/74

Gość kjnhafhjuahjakf
Żadne specyfiki, ludzie, jak wy nie macie pojęcia jak to jest być chorym, nie życzę wam, ale.... Biegunka poantybiotykowa to 1 krok do śmierci, więc specjalistyczne leczenie tylko może pomóc

Gość termiccao
I co, nie ma żadnych leków na tą bakterię????

Gość pipolum
Za granicą już są leki na Clostridium Difficile

Gość pipolum
Musisz zrobić posiew kału w kierunku Clostridium Difficile . Wtedy będziesz mieć pewność.

Gość raew
Czy są jakieś dane odnośnie odsetek zachorowań na tą biegunkę?

Gość mouro
Nawracająca biegunka jest bardzo uciążliwa. Po pobycie w szpitalu bardzo często dochodzi do zakażenia bakterią, która wywołuje biegunkę.

Gość mamagosii
A jakie jest w sumie źródło zakażenia Clostridium Difficile?

Gość tessadrama
są w nas, ale słaba flora jelita dopuszcza infekcję

Gość cnbccs
człowiek nosi ze sobą cały zestaw różnych bakterii, nadmiar antybiotyków powoduje, że stają sie agresywne :(

może jakiś probiotyk np lactoral ci pomoże, reguluje pracę jelit, można go dostać bez recepty

Gość gość
Po dificlirze miałam nawrót po 2 tygodniach, więc nie jestem przekonana co do skuteczności, a koszt - bagatela - 8000 zł.