Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Deniz

Muzułmanka w Toruniu

Polecane posty

Gość Deniz
byscie sie wstydzili ze piszecie takie rzeczy. Nie kazdy muzulmanin jest terrorysta. Poza tym mieszkalam w turcji i nigdy nie slyszalam by jaka kolwiek z moich kolezanek badz ktoras z ich matek byly bite badz gwalcone. Nie potraficie zrozumiec ze ludzie dziela sie na tych dobrych i tych zlych. Przyklad moi rodzice. Bardzo wspaniale malzenstwo. Mimo tego ze muzulmanie. Moja mama ma prawo jazdy i jezdzi samochodem jak kazda inna kobieta zyjaca w europie. Jej ubior zalezy od niej mimo tego ze nosi hijab tak jak ja. Ja mam 19 lat. Ale mi to nie przeszkadza. To normalne. Denerwuje mnie to ze ludzie mimo iz nie maja bladego pojecia o islamie i nigdy nie widzieli na oczy jak tak naprawde zyja ludzie w krajach muzulmanskich, osadzaja ich tylko po tym co zabaczyli w internecie czy tv o terrorystach. Zawsze jak cos zlego sie dzieje to jest masa wiadomosci na ten temat. Ale ze jest harmonia i spokoj to o tym zapominaja wspomniec, bo przeciez po co, to bylby nudny temat. A wy wchlaniacie wszystko jak gabka i paplacie co popadnie....

Gość pytanie do Deniz
napisz prosze narodowosc swoich rodzicow :) ale z tym, ze muzulmanie nie popadaja w alkoholizm (moze dodasz jeszcze, ze w zadne nalogi?) to mnie na powaznie rozsmieszylas :D :P

Deniz to prawda że w krajach islamskich kobiety na zdjęciach mają zasłonięte twarze :D np w dowodzie lub prawo jazdy?

Gość Deniz
obydwaj sa narodowości tureckiej, a co? brakuje ci kontaktow?

Gość pytanie do Deniz
pytam grzecznie, a ty juz podskakujesz. nie ciesz sie, nie potrzebuje kontaktu z twoimi rodzicami :) piszesz dobrze po polsku, myslalam ze jedno z nich jest Polakiem. tyle :o o allah allah.... :D

Gość Deniz
to zalezy jaki kraj, w turcji nie obowiazuje u wszystkich kobiet zaslanianie twarzy tak by bylo widac badz tez nie tylko oczy. ja na kazdym dokumencie mam tylko zakryte wlosy i szyje, moja mama rowniez. moj kolega z arabi saudyjskiej pokazywal mi zdjecia swojej mamy ona rowniez miala zakryte tylko wlosy i szyje. to zalezy tez jak bardzo ortodoksyjny islam jest wprowadzony w zycie i jaki odlam islamu

Gość pytanie do Deniz
obydwaj - czyli masz dwoch ojcow? :D

Gość pytanie do Deniz
zasloniete TYLKO wlosy i TYLKO szyja - pelen luz ;)

Gość Deniz
przykro mi ze czasem robie blad, nie jestem polka:/

Gość pytanie do Deniz
co porabiasz w Toruniu?

Gość Deniz
ucze sie juz od 6 lat, jestem z wymiany, zawsze interesowalam sie roznymi jezykami i roznymi kulturami wiec wybralam polske, wiekszosc dziewczyn wyjechalo do angli, francji badz niemiec. lecz w tym roku juz wracam. to tak poniekad o mnie

Gość Aktywista ONRu
A umiesz robic kebaby?

Gość Deniz
nie :P

Gość zeew wyjacej gesi
Nie kazdy muzulmanin jest terrorysta. ale kazdy terorysta to muzułmanin

Gość malwinakkkkkkkk
Ty tez piszesz że mężczyźni w Polsce biją i pija otóż wśród bliskich znajomych i rodziny nie znam takiego przypadku . Zgadzam sie z tym co ktoś wyżej napisał gdyby wojsko nie stało na strazy świeckości Państwa tureckiego panował by tam terroryzm ,chaos z reszta nieraz juz dochodziło do ataków islamskich ekstremistów

Gość ale zanim
Zanim ta świeckość jakkolwiek będzie miała miejsce miną dekady. Znam sporo ludzi z Turcji, o ile zdarzają się dość mili ludzie i tacy... ok coś w rodzaju Deniz (wnioskuję po postach) o tyle reszta w swoich schematach nadal żyje daleko za średniowieczem. Byłam u koleżanki w Ankara, odwiedziłyśmy też w Turcji Instanbul, tam prawie nigdzie nie ma kobiet z zakrytymi włosami, a przynajmniej mało, ale wystarczy pojechać lekko za miasto... to nie średniowiecze, to wręcz starożytność.

Gość zeew wyjacej gesi
muzułmanie moga kłamac Doktryna takiji. Główny werset Koranu sankcjonujący stosowanie podstępu wobec nie- muzułmanów brzmi "Niech wierzący nie biorą sobie za przyjaciół niewiernych, z pominięciem wiernych! A kto tak uczyni, ten nie ma nic wspólnego z Bogiem, chyba że obawiacie się z ich strony jakiegoś niebezpieczeństwa." (3:28, do innych wersetów wspomnianych przez ulema na poparcie takiji włącza się 2:173, 2:185, 4:29, 16:106, 22:78, 40:28).Inni znani ulema, tacy jak al Kurtubi, al Razi, i al Arabi rozciągnęli takiję na postępki. Inaczej mówiąc, muzułmanie mogą zachowywać się jak niewierni - włączając pokłony, modły i oddawanie czci bożkom i krzyżom, dawanie fałszywych zeznań, a nawet pokazanie słabych stron innych muzułmanów niewiernym wrogom - wszystko, za wyjątkiem zabicia innego muzułmanina. Czy może dlatego amerykański sierżant, muzułmanin, Hasan Akbar zaatakował i zabił swoich towarzyszy broni w Iraku w 2003 roku? Czy może jego pozór lojalności ostatecznie został przyparty do muru, kiedy uświadomił sobie, że muzułmanie mogą zginąć z jego ręki? Napisał w swoim pamiętniku "Może jeszcze nie zabiłem muzułmanina, ale przebywanie w armii to to samo. Może niedługo będę musiał wybrać kogo zabić" muzułmanie moge terz okłamywac kobiety i je zabijac jak swinie tu jest przykład kamieniowania http://www.maxior.pl/film/143717/Muzulmanie_zabijaja_17_letnia_dziewczyne

Gość zeew wyjacej gesi
Na przełomie 2006 i 2007 roku Niemców zszokowała wiadomość, że sąd powołał się na koran, a nie niemieckie prawo w jednej ze spraw rozwodowych. Niemka była maltretowana przez swojego męża Marokańczyka. Wniosła więc do sądu o rozwód ze względu na szczególne okrucieństwo męża. Jakież było jej zdziwienie gdy sędzia odmówił jej rozwodu stwierdzając, że Koran pozwala mężczyźnie bić kobietę Mężczyzna działał zgodnie ze swoimi przekonaniami religijnymi. Składająca podanie skrzywdziła go przyjmując zachodni styl życia. Bijąc ją, bronił swego honoru. Nie może być w

Gość ale zanim
A dodam jeszcze, że islam to religia "męsko-szowinistyczna". W Koranie czarno na białym napisane jest, że kobieta powinna zakrywać włosy, ale nie napisano, że musi i żal mi serce ściska, gdy widzę kobiety w 40 stopniowym upale okręcone szatami od czubka głowy, po stopy (rąk i nóg również nie odsłaniają). Ale pomijając to, powinny bo co? Bo włosami kuszą mężczyzn (odkrytymi częściami ciała: ręce i nogi)? Ja nie twierdzę, że trzeba nosić mini odsłaniającą tyłek, ale o ile lepiej czułaby się kobieta, gdyby mogła założyć chociaż spódnicę sięgającą połowy piszczela, gdyby nie musiała dusić włosów pod szczelnie owiniętymi chustkami. Przecież w upale części owłosione pocą się najbardziej. Nie raz widzę jak kobiety się skrobią z udręką. Kurcze, ale facet to może sobie w krótkim rękawku popierniczać w upał, jasne! Nie wspomnę już o niektórych brutalnych "tradycjach" występujących wśród muzułmanów, typu obrzezanie kobiet (tzn. wycięcie łechtaczki). Oczywiście obrzezanie nie ma miejsca w każdym kraju islamskim, ale takich nie brakuje. Pomijam już Afganistan, gdzie kobieta nie może wyjść bez towarzystwa męskiego kogoś z członków rodziny. Smutne to, ale do dziś rzeczywiste.

Mahomet dla przejęcia władzy zrobił to samo, co Hitler w XX w. Neutralny czytelnik znajdzie w Koranie ponad 200 fragmentów nawołujących do walki przeciwko niewiernym. To jest mieszanka wybuchowa. Koran, powinien znaleźć się na liście zakazanych książek, tak jak „Mein Kampf.W mieście Jatrib, zwanym obecnie Medyną, Mahomet ściął pięciuset Żydów. Więcej nie mógł, bo w Jatrib nie było już więcej żydowskich mężczyzn. Nazistowska ideologia i islam są do siebie bardzo podobne. Nie bez powodu przywódcy muzułmańscy stworzyli własne oddziały SS by wspierać Hitlera w ludobójczej kampanii przeciwko Żydom. Nazistów Allaha w zielonych barwach traktuje się dziś z wielką kurtuazją. Co za ironia losu!

Koran wręcz zmusza każdego muzułmanina do dżihadu: „Kiedy więc spotkacie tych. którzy nie wierzą, to uderzcie ich mieczem po szyi (sura 47:4); „Ajeś[i się odwrócą, to chwytajcie i zabijajcie ich, gdziekolwiek ich znajdziecie (4:89); „Przepisana wam jest walka, chociaż jest wam nienawistna (2:216). W myśl Koranu, jeżeli sumienie sprzeciwia się islamowi, należy je zagłuszyć. Ci jednak, którzy przejmują się głosem sumienia, z reguły porzucają islam, a Bóg nie pozostawia ich samotnych, wysyłając do nich chrześcijan gotowych głosić Dobrą Nowinę o Jezusie. Podani tylko kilka przykładów. Walid, izraelski Arab urodzony w Betlejem, wspominał, jak studenci w Betlejemskiej Wyższej Szkole na studiach islamistycznych zadali swojemu profesorowi następujące pytanie: czy muzułmanom wolno gwałcić żydowskie kobiety, kiedy Żydzi zostaną pokonani? Odpowiedź profesora była następująca; „Kobiety zdobyte w walce nie mają wyboru są niewolnicami i muszą być posłuszne swoim nowym panom. Seks ze zdobytą niewolnicą nie jest kwestią, w której niewolnica ma dokonywać wyboru. I rzeczywiście, jest to zgodne z Koranem, który mówi: „Zakazane wam są kobiety zamężne, poza tymi, które zostaną zdobyte jako niewolnice takie jest prawo Allaha dla was (sura 4:20). W innym miejscu Koran mówi: „O Prorokul My czyli Allah] uznaliśmy za dozwolone dla ciebie żony, którym dałeś wiana, i niewolnice, które ci darował Allah jako zdobycz, i córki twojego stryja, i córki twoich ciotek ze strony ojca. i córki twojego wuja ze strony matki, i córki twoich ciotek ze strony matki, które wywędrowały razem z tobaj i kobietę wierząc jeśliona sama ofiaruje się prorokowi, o ile prorok zechce ją pojąć za żonę... abyś się nie czuł skrępowany. Allah jest przebaczający, litościwy! (33:50). Mahomet korzystał z tego przywileju i miał 14 żon oraz niewolnice zdobyte w zwycięskich walkach

W islamie śmierć męczeńska jest jedynąpewną drogą zagwarantowania sobie zbawienia i wstępu do nieba. Allah i jego prorok Mahomet obiecali to w Koranie (3:169). Idolem Walida został Hitler, ponieważ wymordował on jednorazowo najwięcej Żydów w całej historii. Walid został terrorystą tylko dlatego, że Koran przerażał go wizją piekła i straszliwych kar których można było uniknąć, prowadząc dżihad. Na szczęście wpadła mu w ręce książka, która zachęciła go do przeczyta Patrząc na niezłomną wiarę chrześcijan zachowaną w obliczu przemocy niejeden muzułmanin zaczyna się zastanawiać: czy islam naprawdę jest religią pokoju? Kim jest ten Jezus, który daje im moc do wytrwania i przebaczania? nia Biblii. Bóg prowadził go w tym czytaniu, pokazując proroctwa, które się spełniły co do joty. Po pewnym czasie Walid zaczął rozumieć, że źródleinjudzkicb problemów jest grzech, a najgorszym wrogiem człowieka jest diabeł, a nie Żydzh Miliony muzułmanów dzisiaj żyją tym samym chorym pomysłem, że pewnego dnia oni uczynią Żydom w Ziemi Swiętej to samo, co Mahomet uczynił Żydom w Arabii. Faktycznie pozwolenie na mordowanie Żydów i chrześcijan oraz na zabieranie ich żon jako nałożnic jest wrośnięte w muzułmański „święty Koran i stanowi podstawowy powód nienawiści muzułmanów do Żydów w dzisiejszym świecie! Kiedy Walid poznał prawdę o Jezusie, zobaczył islam w prawdziwym świetle i nie mógł dłużej wyznawać religii Mahometa, Dopiero później się dowiedział, że jego matka już jakiś czas temu potajemnie przyjęła chrzest i modliła się za niego. Musiała to iskrywać, by pozostać przy życiu... z Arabii Saudyjskiej. Jak wiadomo, w kraju tym obowiązuje zakaz noszenia i eksponowania chrześcijańskich symboli, posiadania Biblii, a także zakaz spotykania się w celu wspólnego odprawiania modlitw, jeżeli nie są one skierowane do Allaha. Nawet za telefoniczne skiada nie komuś życzeń z okazji Bożego Namdzenia można trafić do więzienia, a za rozmowę z muzułmaninem o Jezusie grozi kara śmierci. W tych warunkach szczerze poszukujący Boga Abdul nie miał żadnej możliwości porozmawiać z kimkolwiek o Jezusie. Dlatego Jezus sam mu się ukazał w nocnej wizji i powiedział: „Synu, Ja jestem Drogą Prawdą i Życiem. Jeżeli poświęcisz mi swoje życie i będziesz mnie naśladował, wybawię cię od piekła. Po tym wydarzeniu Bóg zaprowadził Abdtila do pewnego Kopta, który przebywał w Arabii Saudyjskiej. Po zaprzyjaźnieniu się z tym człowiekiem Saudyjczyk otrzymał od niego Biblię. Czytając słowo Boże, Abdul postanowił wybrać Jezusa i służyć Mu. Natychmiast dowiedziała się o tym policja prawdopodobnie doniósł jej ktoś z krewnych. Abdul trafił do więzienia, gdzie był torturowany i zmuszany do powrotu do islamu. Kiedy odmówił, wyznaczono mu dzień i godzinę egzekucji. Miał zostać ścięty, ale zamiast tego zostałuwolniony. Wedlug różnych żródel, bardziej lub mniej pewnych, liczba muzułmanów porzucających religię Koranu i wybierających Jezusa sięga kilkudziesięciu lub nawet kilkuset tysięcy rocznie. Najwięcej nawróceń ma miejsce w Europie i Ameryce, gdzie muzułmanie w mniejszym stopniu są skrępowani tradycją, kulturą i układami rodzinnymi, a państwa, w których mieszkają, nie stosują koranicznych represji wobec „odstępców. Jednak i tutaj nie czują się oni bezpiecznie. Islamiści żyjący ideą „światowego dżihadu są bowiem obecni również na Zachodzit, gdzie bez większych przeszkód mogą terroryzować, a nawet mordować nowo nawróconych. Społeczeństwa i paóstwa Zachodu nie są przyzwyczajone do tego, że przekonania i wiara mogą być karane śmiercią. Dlatego tysiące naszych współwyznawców, którzy przyjęli chrzest w Anglii, Francji czy Niemczech, pozostaje w ukryciu i żyje w ciągłym strachu, że za swój wybór mogą zostać zamordowani

Jean Alcader, Prawdziwe oblicze islamu, WYDAWNICTWO ANTYK MARCIN DYBOWSKI Islam, religia „natchniona ale przez kogo? Słuszne wydaje się zatem nazwanie islamu (za pewnym chrześcijańskim duchownym z Libanu) religią „nie, albowiem jawi się ona jako wyraz jednoznacznego zanegowania chrześcijańskiego Objawienia. Muzułmanie powtarzający zapamiętale słowa szahady: „Nie ma boga prócz Allaha, a w istocie utwierdzający się w nienawiści do tych, których uważają za odrzuconych i potępionych przez Allaha, zdają się podnosić okrzyk sprzeciwu wobec Boga i jego wiernych: „Nie! Bóg nie stał się człowiekiem! Nie! Jezus nie jest Synem Bożym, który przyjął ludzką naturę, by zbawić ludzość! Pomyślmy: czyż owo „nie nie przypomina okrzyku anioła, który zbuntował się przeciw swojemu Bogu? Szatana, który wedle Ojców Kościoła w momencie ogłoszenia w niebiesiech Wcielenia Syna Bożego wykrzyknął: „Non serviam! „Nie będę służył! Nie można dłużej zamykać sobie oczu na tę dramatyczną rzeczywistość, tj. na fakt, że islam jest nieodrodnym dzieckiem swojego pana, Szatana: jak on, odpowiada „Nie! na Wcielenie; „Nie! dla Zbawienia w Jezusie Chrystusie! I podobnie jak Szatan, w owym zawziętym sprzeciwie sprowadza tyle dusz na drogę nienawiści: drogę, która wiedzie ku wiecznemu potępieniu. To stwierdzenie na temat religii „natchnionej przez Szatana nie musi oznaczać, że sam Mahomet był inspirowany przez diabła. Raczej jest tak, że owładnięci przez Szatana ludzie świadomie odrzucili i przeinaczyli chrześcijańskie Objawienie, aby móc manipulować pogrążonymi w niewiedzy narodami i sprawować nad nimi despotyczną władzę. Islam jest zatem, w rzeczy samej, religią „natchnioną zgodnie z tym, co twierdzą jego wyznawcy. Ale najistotniejsze jest pytanie, od kogo owo „natchnienie pochodzi!

SZKOŁA GŁÓWNA HANDLOWA Aneta Kun 20366 Marcin Wudarczyk 23974 KORAN Warszawa, styczeń 2003 Muzułmanie wierzą, iż Koran został objawiony w całości Mahometowi i od tamtego czasu nie uległ żadnej modyfikacji. Słowo Boga jest wieczne i niezmienne. Jednakże już pierwszy z badaczy, który został dopuszczony do rękopisów z Sanaa niemiecki profesor Gerd Rdiger Puin z Uniwersytetu Kraju Saary w Saarbrcken stwierdził, iż tekst Koranu ewoluował w czasie, nie powstał w całości za jednym razem. Inni profesorowie stwierdzili, że na podstawie tych źródeł teza ta jest nie do obalenia. Poglądy te są sprzeczne ze stanowiskiem Muzułmanów, którzy nie pozwalają na żadną krytyczną lekturę Koranu. Uważają to za zbezczeszczenie świętej księgi. Za bluźnierców uważani Profesor Puin wydał ocenę dotyczącą manuskryptów, która jest druzgocąca dla obowiązującej w Islamie tradycji. Twierdzi on, iż Koran stanowi mieszankę różnego rodzaju tekstów, z których najstarsze powstały nawet 100 lat przed Mahometem. Z jego badań wynika też, iż Koran podlegał zmianom od czasów kodyfikacji za czasów kalifa Uthmana. Jego tezę zdaje się potwierdzać wcześniejsza teoria profesora Cooka. Podaje on jako przykład opowieść o Józefie i żonie Putyfara. Bez znajomości tradycji żydowskiej historia ta jest zupełnie bezsensowna. W Koranie znajduje się opis, jak żona Putyfara zaprasza na ucztę swoje przyjaciółki, każdej z nich daje nóż, a kiedy zjawia się Józef, wszystkie one kaleczą sobie ręce. Czytając żydowskie Pismo dowiadujemy się, iż kobiety kroiły owoce i plotkowały. Gdy zobaczyły Józefa, tak się w niego zapatrzyły, iż nie przestały kroić owoców i pokaleczyły się. Według uczonego na materiale koranicznym bardzo silnie odbiła się tradycja judaistyczna. SZKOŁA GŁÓWNA HANDLOWA

@merkaba ale ty masz przeprany mózg. Wiesz to jest na swój sposób nawet fascynujące że tak się dzieje. Mimo wszystko życzę ci abyś się dowiedziała że ani islam, ani katolicyzm, ani żadna religia nie jest odpowiedzią na pytania o sens życia.

Gość Deniz
ze tak powiem kazdy swoj rozum ma ;)

Gość MALAS
I niech mi ktoś powie, że muzułmanie, nawet ci bardziej lajtowi to nie fanatycy... syn fubu, Deniz... witamy wśród fanatyków religijnych z tym że u nas 1/50, u was 3/4 :)

Gość MALAS
Mam na myśli oczywiście kraje chrześcijańskie ogółem i kraje muzułmańskie :)

Gość tombakowe złoto
@ syn fubu "Państwa islamskie to najbogatsze państwa na ziemi a nie pomagają sami sobie i za to ich nienawidzę bo ich głównym przykazaniem jest pomagać biednym muzułmanom." A no widzisz, a ktoś w tym temacie wspominał o waszej hipokryzji i sam nawet napisałeś, a jak bardzo ona jest widoczna. Modlą się pod figurą, a pustkę mają za skórą... tak można byłoby to ująć. Wasza religijność to nic innego jak właśnie fanatyzm, przykrywka i nie tylko w tym aspekcie, który właśnie zauważyłem, a mógłbym wymienić więcej. Nie różnicie się w zasadzie niczym od przeciętnego hipokryty i fanatyka jakiejkolwiek religii, a uważacie się za jedenych wybranych... ale tak jak historia pokazała żydom, tak i kiedyś i wam pokaże. Nie ma narodów, ani wiary wybranej i wbijcie to sobie do waszych pustych łbów!

Gość poważny obserwator
W zasadzie w każdym kraju na świecie mają miejsce morderstwa, dzieciobójstwo, gwałty, pedofilia, ignorancja na nieszczęście drugiego człowieka. W każdym zakątku na świecie istnieją środowiska patologiczne, ale dosłownie nigdzie indziej nie spotkałem się z tak wyrazistym obrazem podwójnej moralności jak w przypadku muzułman. Oczywiście nie będę generalizował, ale jakkolwiek w kulturze europejskiej, obu ameryk, australii choć dochodzi do przeróżnych aktów przemocy, jednak sądy są świeckie, wydają różne wyroki, o różnym stopniu poczucia sprawiedliwości, ale bez różnicy jakiej płci jest ofiara. Wystarczy zapoznać się z historiami kobiet muzułmańskich, np.: Sahar Gul, Hannah Shah, Ouarda Saillo, Nojoud Ali, Souad, Tina Okpara, Aisha (obięto jej nos i uszy) i ostatnio głośny przypadek Ayouba Ali Sihame, aby dosłownie zobaczyć, że pod tą przykrywką podwójnej fałszywej moralności dzieją się tragedie, które upubliczniane przez owe muzułmanki skazują je na potępienie a wieluprzypadkach na ukrywanie się do końca życia poza granicami ich ojczyzny lub śmierć, gdyby musiały powrócić do swojej ojczyzny. Jakkolwiek, świadectwo tych kobiet ujawnia moralną patologię muzułmanów (oczywiście nie licząc pojedynczych przypadków tych normalnych i zwyczajnych, bo i tacy się zdarzą).