Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bunia13

jedzenie w niemczech prosze o pomoc

Polecane posty

Gość bunia13

Witam serdecznie. mam pytanie a zarazem prośbę. Wybieram się do opieki do osób starszych w Niemczech.Więc jednym z moich zadań będzie też pewnie gotowanie.nigdy w niemczech nie byłam. wiec stąd moja prośba. czy ktoś był już wlaśnie w takiej pracy i ewentualnie jakie przepisy mógłby mi polecić, co niemcy jedzą,bo domyslam się ze mają "swoją" kuchnie, tak jak u nas. dziękuję bardzo za pomoc

Gość brkel
Mama pracuję w Niemczech. Po pierwsze jedzą oszczędnie,nic nie wywalają. Mają dokładne godziny śniadań,obiadów czy kolacji często obiad to też kolacja. Na śniadanie jedzą chleb z marmoladą,lub coś równie delikatnego.Obiad to najczęściej puree ziemniaczane lub ze szpinaku. Makaron z sosem.Nie jedzą tyle mięsa jak my. Możesz im robić polskie zupy.

Gość h3h3h3h
skad sie tam wybierasz? i jakie warunki pracy masz? ;)

Gość bunia13
brkel dziękuję za pomoc.mam nadzieję ze moja podopieczna nie będzie zbyt wymagająca. h3h3h3h mam zamiar jechac przez promedica24. szykuję się na maj więc nic konkretnego nie moge powiedziec, ale z tego co się zorientowałam jest to jedna z najlepszych agencji:)

Gość bunia13
brkel dziekuję za pomoc.mam nadzieje ze moja podopieczna nie bedzie zbyt wymagająca. h3h3h3h mam zamiar ejchac w maju przez promedica24:)

Gość bunia13
brkel dziekuję za pomoc.mam nadzieje ze moja podopieczna nie bedzie zbyt wymagająca. h3h3h3h mam zamiar jechac w maju przez promedica24:)