Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość migzuri

miłość w literaturze

Polecane posty

Gość migzuri

Witam. Piszę ponieważ mam problem, piszę pracę maturalną o motywach miłości w literaturze. Postanowilam, że nie chcę brać żadnej lektury. I tu moje pytanie, a raczej prośba do Was :-) Mogłybyście polecić mi jakieś książki z różnymi motwami miłości? Np. miłość nieszczęśliwa, miłość tragiczna, miłość przyjacielska, miłość partnerska, miłość do Boga, itp? Byłabym bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź i pomoc :-)

Gość nom nom nom
A powiedz jakie opracowanie znajdziesz do "nie lektury" żeby wpisać w bibliografię?

Gość nom nom nom
Sama napaliłam się na temat o wojnie, wybrałam super książki, o których mogłabym mówić cały dzień, a jak przyszło co do czego, to nie ma opracowania, no bo niby skąd, nikt nie tworzy opracowań i analiz do zwykłych powieści. I tak zmuszona byłam wybrać lektury.

Gość problematyczny
po co wybieralaś taki temat, skoro jeszcze przed zaczeciem pisania "masz problem"?? A w temacie: nie zapomnij o ostatnim hicie - trylogii E.L. James o Greyu :) Moim zdaniem nie można pominąć takiego aspektu miłości ;)

Gość migzuri
nie można wpisać żadnego 'opracowania' ponieważ jest to ściąganie, co jest niedopuszczalne :-) pozostaje czytać książkę i samemu napisać. A w literaturę podmiotu mogę co najwyżej wpisać Słownik Motywów Literackich.

Gość cxvcgvvv
Milosc rodzicielska....bym dodala jeszcze... Tez kiedyspusalam taka prace, dokladnie ten sam temat " Milosc w literaturze"

Gość nom nom nom
U mnie wszelkie słowniki były zakazane "bo co to za pomoc", mogłam wpisywać tylko opracowania :D A było to zaledwie rok temu. Ustna w każdym razie zdana na 95% :P

Gość matustne25
Jeśli szukasz pomocy w doborze lektur, pisaniu bibliografii lub całej pracy, zapraszam: www.facebook.pl/matustne