Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezdomna krakuska

i to nie jest prowokacja , nie do wiary , rady potrzebuje

Polecane posty

Aha, do mojej poprzedniej wypowiedzi dodaję punkt 8: 8. Powiedz właścicielce, że w grudniu nie może cię eksmitować i jeszcze raz ja zapewnij, że uregulujesz zaległości. Przecież wiesz, że od października do marca jest zakaz eksmisji. Uspokój się, yo pomaga.

Aha, do mojej poprzedniej wypowiedzi dodaję punkt 8: 8. Powiedz właścicielce, że w styczniu nie może cię eksmitować i jeszcze raz ja zapewnij, że uregulujesz zaległości. Przecież wiesz, że od października do marca jest zakaz eksmisji. Uspokój się, to pomaga.

Gość eqwewqewq
a co do eksmisji, itp. to przeciez, ofiary losu, trzeba byc lokatorem z umową, jakby nie było potrzeba nic to kazda osoba mogłaby isc w dowolne miejsce i zacząc sobie mieszkac! Dajmy na to, sąsiedzi wyjezdzają na wakacje, ja wprowadzam sie do nich, i mieszkam.. buachacha i nie mogą mnie wyrzucic... no jasne

Gość eqwewqewq
nie , nie moze jej eksmitowac, moze ją po prostu wyjebac na bruk jako dzikiego lokatora... :p

Gość bezdomna krakuska
lafirynda dzięki ,już dzwoniłam pare h po tym jak ona wpadła ,nie nie ma mowy ,grzeczna ale stanowcza, dzwoniłam na policje i dyżurny powiedział że takie sprawy roztrzyga sąd chyba że ktos tam kogoś bije lub okrada z kolei w tel zaufania powiedziano że i owszem wyrzucić zgodnie z prawem nie może ,ale jak wyrzuci to tylko sąd ,ona też już grozi sadem o niespłacone 2 mc ( kaucji nie brała bo nieumeblowane)

Nieprawda - właścicielka ma umowę. A to, że w jednym egzemplarzu, jest argumentem przeciwko właścicielce. Myślę, że w razie czego małżonkowie solidarnie zeznają, że mieszkali i do tej pory płacili w oparciu o umowę zawartą w jednym egzemplarzu. I nie namawiam nikogo do kłamstwa - to akurat jest prawda, jeśli cała ta historia jest prawdą.

Gość bezdomna krakuska
ona w ogóle chciaładziś teraz natychmiast bo okazało sie że mąz nie odbierał w ogóle telefonu od niej ,babka specjalnie z monachium jechała , ledwo ubejtałam że jutro

Gość tę wynajmującą okradła?
ta franca ma obowiązek zgłosić najem lokalu do US i od tego płacić podatek, jak tego nie robi to kto tu jest nieuczciwy?

Gość bezdomna krakuska
na tym tel zaufania powiedziano że umowa nie jest wiążącym dokumentem bo mogła być równie dobrze ustna , nie ma co babka ostra jest , zniszczy mnie ! ja to ją nawet na swój sposób rozumiem bo sama miałam mieszkanie w kredycie i drżałam czy zapłacę czy nie

Gość obywatel....,,,,,
lol, to ile ten czynsz kosztuje ze z powodu 2miech z munsien jechala i to w tak ujowa pogode?

Gość nojacipowiem
no dokładnie skombinuj ta kase na ten miesiac ostatni albo zostan tam sila Cie nie wywali, a przez ten miesiac wynajmnij pokoj jakis za 400 zloty chociazby szukaj pracy na caly etat,rozwod alimenty i jakos pociagniesz

Gość eqwewqewq
w takiej sytuacji jedynie gdyby sąsiedzi potwierdzili, że tam oni mieszkali i wynajmowali, to mogłoby coś dac, ale jak nie potwierdza, to bedzie za mało... dla mnie ot szook jakie sa durne prawa w tym kraju, że ktoś nie płaci i moze mieszkac, dlaczego zarcia nie daja w sklepach za darmo?

Gość to musi być prowokacja
:P

Gość bezdomna krakuska
niewiem ,no niewiem ,ludzie schodze z neta ,musze psa wyprowadzić ,aż mi się palić zachciało z tego wszystkiego a nie kopcę już ponad rok , proszę pomyślcie jak mam rozmawiać z dzieckiem ,bo tak czy siak dom samotnej matki mnie czeka , brak innej opcji ,chyba że polecę lotka puscic :(

Gość z dzieciakiem ?
nojacipowiem pokój z dzieckiem ma wynająć ? już widzę jak ludzie jej wynajmą :D

Ta osoba, która pisze, że kobieta ma obowiązek zgłoszenia wynajmu do US ma rację. I jeśli tego nie zrobiła, to warto jej o tym... przypomnieć :) To z pewnością pohamuje jej zapędy do oddawania sprawy do sądu. Słuchaj, musisz ją przekonać, że nie jesteś oszustką, tylko sama zostałaś oszukana. Niemniej SPŁACISZ SWOJE ZOBOWIĄZANIA.

Gość eqwewqewq
"ta franca ma obowiązek zgłosić najem lokalu do US i od tego płacić podatek, jak tego nie robi to kto tu jest nieuczciwy?" popiwrsze, mozliwe że zgłosiła, bo wiele osób zgłasza, po drugie- podatku jest tylko 8 %, więc autorka okradła babkę z kilku tysiecy, a ty si ę przejmujesz że ktoś nie zapłacił do Us parudziesięciu zlotych? To tak, jakbyś ukrałda komus samochód, i jednoczesnie jeszcze doniosła na niego, że np.ma opony niezmienione na zimowe... Co za debilka z ciebie, samo złodziejstwo w tym kraju... to jest ponizej pasa, ta babka co jej wynajęła tez ma pewnie rodzine na utrzymaniu, ciekawe jak spiewalibyście, jakby wam szef nie wypłacił pensji, a przy próbach narzkania zaczał was szantazowac o jakieś bzdury

Gość z dzieciakiem ?
wszędzie tylko prowo węszycie , życia nie znacie to się wam zdaje że takie przykre tematy to prowo

Gość eqwewqewq
a co do jeszcze tych donosów, jak nie macie dowodów w postacie ani umowy, ani wpłat na konto, to g.... zdziałacie, a babka sie tylko wscieknie, i bedzie miała rację.

Gość nojacipowiem
jak okradla z kilku tysiecy skoro tylko 2 miechy nieplacili?

Gość no jesli mieszkanie powiedzmy
w Kraky 2 tys, chyba za mniej niz 1500 sie nie da , to masz min 3

Gość obywatel....,,,,,
napewno wpłacili kaucje wiec za 1 miesiac ma z głowy a babsztyl niech nie panikuje i jak nie rozumie sytuacji to bym ja załatwił w US i koniec, tez wynajmuje mieszkanie i zrobił bym tak, wystawiam nowe ogłoszenie, i dopóki nie znajdzie sie nowy chetny niech mieszka, nie moze jej wywalic z dnia na dzień to szwabskie gówno

Gość to musi być prowokacja
eqwewqewq wygląda na to, że sama żyjesz z lewego najmu lokali cuś za bardzo sie żołądkujesz :D zorientuj sie jaka kara grozi za niedopełnienie tego obowiązku wobec naszego państwa, zapewniam cię, że dużo więcej niż 8% od wartości nieistniejącej umowy

Gość ta jasne...,,,
No chyba jednak prowokacja, nie masz pieniędzy i dachu nad głową ale masz internet i do tego wylatują jutro z mieszkania masz czas przy kompie siedzieć zamiast szukać jakiejś alternatywy?!

Gość obywatel....,,,,,
a co ma kretynie do tego internet? jak to nie prowo to dowiedziała sie bo jej niemiecki ciec wszedł do chaty z pretensjami

Gość mnie sie w glowie nie miesci
zeby dojrzali ludzie ( 13 lat dziecko) byli tak beztroscy, wynajmuje sie mieszkanie, jak sie ma kase albo jest studentem czasowo, wynajem jest drogi, lepiej przez tylle lat kupowac na raty. Zwlaszcza ze firma kiedys prosperowala. I jak mozna kompletnie nie miec zadnych znajomych, ktorzy poratowaliby w takiej sytuacji. No kurcze, miec 30 zl i nawet nie sprawdzac czy mąz zaplacil za mieszkanie,jak wiadomo,ze sutuacja jest krucha a maz leń. I umowa tylko na wlascicielkę - dlaczego?

Gość z dzieciakiem ?
a co ma robić ? iść stanać pod latarnią ? kobieta szuka wsparcia ,słów otuchy ,nie wierzę że u was zawsze super różowo z kasą , a takie pisanie < net ma a wywalaja ją z mieszkania> to tylko gimnazjalista i to nieogarnięty moze pisać

Gość wszystkie plagi egipskie
w jednej prowokacji zmieściła :P

Gość eqwewqewq
kary to co innego, ale nie da sie tej wysokosci ustalic, jak nawet oni nie mają umowy. Zreszta posiadanie samej umowy tez by niekoniecznie załatwiało sprawę, bo własciciel moze mówic, że żadna kasa od początku nie wpłyneła. Ja bym na jego miejscu wtedy zrobiła tak, że domagałabym sie spłaty wszystkiego od początku, twierdząc że nic nie otrzymałam.. :p I donos na MOPSu- że rodzina bezradna, niepracująca, zeby wniesiono do sądu o ograniczenie praw rodzicielskich

Gość jhbjkhb
zawsze mozesz powiedziec policji ktora zapewne wlascicielka wezwie , z e umowe dzicko ci zniszczyło , a własicielka nowej (kopi) nie chce dac ,ze płacisz za mieszkanie np. 1000 żł , skoro nie ma umowy nie udowodni ze mniej , a skarbowy ją zje za ukrywanie dochodów , wywalic cie nie moze , nie ma mocy władczej , wzywaj policje jak by co .