Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość igfuyt

Problem z matką - co robić?

Polecane posty

Gość igfuyt

Jestem już dorosłą kobietą, nadal mieszkam w domu rodzinnym bo... No własnie. Matka nigdy nie pozwoliła mi się usamodzielnić. Całe życie stała nade mną, rozkazywała mi, wganiała we mnie poczucie winy. Problemy z dogadaniem się między nami zganiała na moja koleżanki, twierdząc że mają na mnie zły wpływ. Tak więc zostałam bez koleżanek. Z nikim od lat się nie spotykam, nigdzie nie wychodzę. O facecie nie ma mowy, cały czas słyszę, że po co mi chłop, że byłabym durna jakbym jakiegoś sobie znalazła ...i ją zostawiła dla niego bo wtedy to będzie znak że ją nie kocham. Szantażuję mnie emocjonalnie a ja jestem za słaba aby się z tego wszystkiego wyrwać. Zresztą gdzie się wyrwać? Nikogo nie mam, nikogo nie znam, nigdy nie pracowałam, nie mam pieniędzy.

Gość bcbcxv
musisz sie wyrwac bo bedzie coraz gorzej,ile masz lat?

Gość igfuyt
30tka na karku

Znajdź pracę i się wyprowadź, a może masz kogoś w rodzinie kto chętnie by cie w takiej sytuacji przyjął ?

Gość bcbcxv
odezwij sie na gg:45888838

Gość igfuyt
Jest wąskie grono rodziny ale oni pochwalają myślenie mojej matki. WIęc mi nie pomogą. Nie mam wykształcenia, nie mam zawodu, nawet stażu nie mam żadnego, do tego mieszkamy na wsi, o pracę trudno nawet po studiach.

W takim razie najlepszym rozwiązaniem będzie rozmowa z nią.

Gość igfuyt
Myslisz że przez 30 lat nie rozmawiałam z nią?

Gość echhhhhhhhhhhhhhhhh
Wyprowadź się do miasta zapisz na studia zaoczne znajdź pracę...

Gość igfuyt
ALe żeby wyprowadzić się to trzeba mieć za co

Gość sorry ale cię nie rozumiem
rozumiem, że obwiniasz matkę również o to, że nie chciało ci się uczyć, więc nie masz przez nią wykształcenia, przez nią nie masz zawodu, przez nią nigdy nie pracowałaś i przez nia przez 30 lat siedzisz w domu i korzystasz ze wszystkiego co ci daje, ubiera, karmi itp. Skoro już znalazłaś winnego, to teraz skup się na tym, żeby znaleźć jakąkolwiek pracę i chociaż dopłacać do rachunków matce :(

Gość slodkawisnia
a jaka szkole skonczylas? i co robisz calymi dniami skoro nie pracujesz?

Gość TO JEST CHORE!
A co zrobisz gdy kiedyś zabraknie matki? Jak można tak żyć bez przyszłości? Dziwie się,ze nie potrafisz się sprzeciwić matce, wyjść do ludzi? Czarno widzę Twoja przyszłość. Powinnaś wiedzieć że będzie coraz gorzej,gdy matkę dopadnie syndrom starej kobiety,albo demencja starcza i co wtedy?

To raczej problem jest z Tobą! Dlaczego nie masz wykształcenia i nie pracujesz? Jak Ci nie wstyd siedzieć u mamusi na garnuszku? Pewnie jest tak wygodnie,dlatego teraz próbujesz się usprawiedliwiać, obwiniając matkę? Powiem krótko.Jesteś żałosna 😡