Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobraciociadobrarada

Zasypianie 7-8 miesięczniaków - jak zasypiają wasze dzieciaczki?

Polecane posty

Moja córcia zwykle zasypia sama w łóżeczku, ale nie od razu. Zjada kolację koło 19, później bez większego protestu odkładam ją do łóżeczka, poprzytulam, pogłaszczę, pośpiewam i siadam sobie w tym samym pokoju przy kompie. W tym czasie córa przetacza się na brzuszek, bawi maskotkami, pełza po całym łóżeczku, macha łapkami przez szczebelki i się śmieje, nie płacze - chyba że ma siusiu, wtedy szybka przewijanka i z powrotem do łózia. Ale te wszytskie jej zabawy trwają do 21 - wtedy dopiero zasypia jak kamień i śpi do rana. A jak to jest u waszych maluszków?

Gość a kąpiel kiedy jest u Was?
?

Gość Zamiast
Kąpiel po 20 potem karmienie. Córka leży z nami w łóżku , przytulamy głaszczemy. Zwykle wtuli się w męża i ok 21 zasypia. Wtedy odkładam ją do łóżeczka. Pierwsza pobudka ok 1 30 potem 4 i do 7 śpi. Po drugiej pobudce zabieramy do siebie.

Kąpiel przed kolacją, koło 18.30-18.45.

.

Kąpiel, mleko, zęby i odkładam do łóżeczka. Powierci się czasem dłuzej czasem krócej, zależy czy padł po południu czy nie i zasypia.

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Moja jest trochę starsza bo ma 10 msc. i zaraz mnie tu wszystkie zjedzą jak napisze mój sposób:p U nas kolacja o 19, kąpiel o 19.30 butla mleka, zęby i bujam ją w leżaczzku jakieś 10 min i mała śpi:) Potem mąż przekłada ją do łóżeczka i śpi do 7 - 8.

Gość do spania to jakos do 1.5
u mnie bylo tak - kolacja, mleczko z piersi, kapiel, czytanie ksiazeczki i odkladalam do lozeczka - nauczylam ja od poczatku zasypiania samej i uwazam ze to byla najlepsza decyzja w moim zyciu

Gość mamuśka 8m. szkrabka
18 kaszka łyżeczką 19 kąpiel 20 pierś czasami uśnie przy piersi jak nie to tata nosi 5 minut i śpi. Jeśli za późno wstanie z popołudniowej drzemki i nie jest senny to bawimy się z nim aż będzie senny.

maja ma co prawda 6 miesięcy, ale zasypia przy cycu, ale to też raczej na siłę, bo ona jest już strasznie zmęczona, ale chce ciągle sie bawić. Wydaję mi się, że już zasnęła, ale nagle się otrząsa, coś zobaczy interesującego i koniec z zasypiania. Za 5 min. powtórka i tak cały wieczór