Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katttta matttta

Pytanie o dawkę przypominajacą na pneumokoki - bardzo proszę o odp.

Polecane posty

Gość katttta matttta

Moje córka jako niemowlę miała zapalenie opon mózgowych, szczepienia jej się obsunęły o 3 miesiace, pierwszą dawkę prenevaru miała 20.10.11, drugą 06.12.11, teraz z przychodni wydzwaniają po MRII i przy okazji 3 raz Prenevar, z racji tego, ze chcę maksymalnie przedłużyć podanie MRII unikam wezwań, ale nie wiem do kiedy powinno się podać dawkę przypominającą Prenevaru, szkoda by to zmarnować...minął rok i miesiac od ostatniej szczepionki, a córka w czerwcu skończy 2 lata. czy to oznacza, że mogę czekac byle nie przekroczyła 2 roku zycia? dziękuję za wszelkie odp!

Gość jak badania sa OK to nie musis
to ja ci odpowiem, chociaz nie wiem czy to pomoze. Moj synek mial 3 dawki na pneumokoki. Pierwsza ominelam- lekarka swierdzila, ze nie ma takiej potrzeby. Pierwszy raz byl szczepiony jak mial praiwe 7 miesiecy.. Druga dawke dostal jak mial 8 miesiecy a trzecia dawke dostal jak mial 23 miesiace. Teoretycznie powinien ja dostac jak mial ok 18 miesiecy ale troche chorowal- zwykle przeziebienia; a potem zaczela sie zima na calego. A lekarka nie kazala mi go szczepic jak beda mrozy. Wiec przeczekalam. Potem tez troszke zapomnialam (zla mama). Ale jak przyszlam, to lekarka nic mi nie powiedziala, ze za pozno czy cos w tym stylu.