Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala2111

dziecko w brzuchu slyszy muzyke ze sluchawek ?

Polecane posty

Gość ala2111

Kobitki duzo slyszalam opinii ze tak... Hm ?

Gość a jednak sa dowody
Czwarty miesiąc Płód nadal się powiększa. Osiąga długość 15 cm i waży 120 g. Zaczyna wykonywać pierwsze ruchy. Zaczyna też ssać palec i połykać płyn owodniowy. Pojawia się u niego zmysł smaku. Płód potrafi już robić różne miny np. marszczy czoło, wydyma policzki. Posiada też linie papilarne oznakę jego niepowtarzalności. W mózgu w ciągu minuty tworzy się 250 tysięcy komórek nerwowych. Jego serce przepompowuje 24 litry krwi na dobę. Płód zaczyna słyszeć dźwięki z zewnątrz.

Gość nbxnz
:D Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem? Bo jak widać nawet własną treść rozumiesz "inaczej". Owszem , dziecko słyszy na początku słyszy wszelkie odgłosy powstające w organiźmie matki (praca jelit, bicie serca) a potem im starsze tym lepiej rozgranicza jego ucho dźwięki od szumu i potrafi z zewnątrz wyłapać stuknięcia, głosy, dźwięki samochodów, pracy narzędzi itp itp ale są to dźwięki które wpadają bezpośrednio z środowiska do jego ucha ! To nie są dzwięki przekazywane poprzez ucho matki do sznura pępowinowego lub z ucha do ucha jak ty zapewne myślisz :D. Nadal nic nie rozumiesz kobieto. Tak, dziewczyny najwyraźniej przy tobie błysnęły a ty dałaś plamę jak cholera (poziom przedszkola)

Gość nbxnz
Autorce kochana chodzi o dzwięki pochodzące od słuchawek które ma nałożone na uszy . Czytałaś dobrze temat ???

Gość a jednak sa dowody
autorka nie napisala, ze chodzi Jej o slychawki na jej wlasnych uszach.:PZrozumialam to tak, ze bedzie przykladac sluchawki do swojego brzucha i twierdze, ze dziecko bedzie slyszalo a'la muzyke.

Gość Nie koniecznie...
Dziecko w brzuchu słyszy tak samo jak Ty zanurzając uszy w wodzie, to akurat jest medyczne podejście, ale zabrania się puszczania muzyki właśnie ze słuchawek przystawionych do brzucha. Zostało nawet udowodnione że dzieci, których rodzice słuchali jednej piosenki(konkretnie mama bo tata przecież nie musiał słuchać przy mamie)to dziecko po porodzie gdy słyszało tą piosenkę to się uspokajało :) Ale gdzieś był artykuł właśnie o tym aby słuchać muzyki, ale nie przystawiać słuchawek do brzuszka, musisz poczytać :)

Gość bardzo jesteście wyszczekane
chyba ty nie potrafisz dokładnie czytać:/ Muzyka dla dziecka Kiedy ty jej słuchasz, słyszy ją też twój maluch. Lubi melodie spokojne, relaksujące. Czuje, że w tym momencie odprężasz się; on robi to samo. Jeśli lubisz muzykę poważną, słuchaj Mozarta badania naukowe dowiodły, że ma ona znakomity wpływ na kształtowanie się mózgu maleństwa. Jeśli jednak nie przepadasz za klasyką, nie zmuszaj się do jej słuchania. Lepiej włącz płytę, którą lubisz. Gdy ty będziesz zrelaksowana, odpręży się również twoja maleńka pociecha.

Gość Nie koniecznie...
a sorry ja też tylko temat przeczytałam myślałam że chodzi o przykładanie słuchawek :/ to tak samo jak byś zapytała "a czy dziecko słyszy moje myśli"

autorce nie chodziło o słuchawki na uszach:/Chyba źle zrozumiałaś inteligencie:/ chodzi o słuchawki na brzuchu...

Gość zxzx
Ja to rozumiem jako słuchanie bez słuchawek, czyli dziecko słyszy muzykę z otoczenia.

chodziło mi o nbxnz

Gość a jednak sa dowody
niech sie wypowie autorka co miała na myśli z tymi sluchawkami, zobaczymy kto tutaj lepiej rozumuje :P:P:P

nbxnz może teraz się wypowiesz?Bo mnie zjebałaś ale chyba troszkę bez powodu...?

Gość a jednak sa dowody
ona pisała do mnie ;)

O czym wy dziewczyny piszecie wogóle?! Dziecko słyszy dzwięki pochodzące z zewnątrz ale nie przez ucho matki! Autorka pyta czy dziecko może słyszeć dzwięki przez słuchawki (rozumiem że chodzi o nałożone na uszy, gdzie dzwięk słyszalny jest tylko przez mamę). Nie ma możliwości by dziecko słyszało dzwięki rozchodzące się szczelnie do kanału słuchowego matki , chyba że słucha muzyki tak głośno że słychać ją również poza słuchawkami. Ktoś tu pisze że płód słyszy muzykę pochodzącą od słuchawek położonych na brzuchu matki , ok to jest całkiem naturalne gdyż nawet my jesteśmy usłyszeć wtedy poszczególe dzwięki więc maluch też może je usłyszeć choć zniekształcone ale wy mam wrażenie upieracie się ciągle by płód słyszał to co słyszy tylko mama i jej ucho , chyba że nie zrozumiałyście o co chodzi autorce?

Gość do SoniaRose
NIe fatyguj się , przecież to głupie wszystko i będzie się upierać aż zdechnie. Widzisz że reszta już nie odpisuje debilkom.

Gość a jednak sa dowody
sonia no TY juz nie zrozumialas nic a nic z naszych wypowiedzi :P

chodzi o słuchawki nałożone na brzuch!!! Przecież nikt by nie wpadł na genialny pomysł,że dziecko słyszy to co matka,która ma słuchawki na uszach...:/ Normalne,że chodziło o słuchawki na brzuchu.

Gość Dziewczyny , płód ma
samodzielny kanał słuchowy nie połączony z matczynym żadnym cudem więc możliwe jest tylko wychwytywanie dzwięków które jest w stanie samodzielnie usłyszeć (z organizmu matki, z zewnątrz organizmu, z słuchawek które mają głośno nastawioną muzykę i są przystawione do ścian brzucha itp ). NIe ma możliwości by płód słyszał dzwięki tak jak smakuje to co mama je ;) (nawet to jest już obróbką) Autorko o co tobie chodziło? O słuchawki na uszach matki czy przy brzuchu?

Tak możliwe że nie zrozumiałam ale autorka nic o tym nie napisała gdyż widnieje tylko raz , pytając jak w temacie ? Skąd wiecie że chodzi o słuchawki przy brzuchu matki ? Usłyszałyście to telepatycznie?

Gość zxzx
Są nawet specjalne słuchawki na brzuch:http://www.we-dwoje.pl/sluchawki;dla;plodu;8211;;ritmo;prenatal;musicial;system,artykul,16781.html " Badacze wykorzystali ultrasonograf do obserwacji reakcji dzieci na znane i nieznane tony, dochodzące ze słuchawek przyłożonych do brzucha mamy. Słysząc znajome odgłosy, były aktywne zupełnie jakby tańczyły w rytm ulubionej melodii. Uspokajały się i nieruchomiały, gdy ze słuchawek płynęły obce im dźwięki." http://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10013781.html?print=1 Ale czy o to chodziło autorce to nie wiem.

bo chyba nikt nie jest tak głupi żeby myśleć,że chodzi o słuchawki na uszach:/?A nie...parę koleżanek się takich znalazło:D Mi by to do głowy nigdy nie przyszło:D Od razu pomyślałam o słuchawkach na brzuchu...bo to chyba normalne???:/

Gość a jednak sa dowody
A Ty skąd wiesz, ze chodzi Jej o slychawki na uszach, wyczytałaś z gwiazd?? sory, ze tak po chamsku, ale czepiacie sie a kazdy zrozumial inaczej temat i ma do tego prawo, bo pytanie nie jeste jednoznaczenie zadane! Kazda z nas sie zgadza, ze przez slychawki na uszach matki dziecko nie slyszy muzyki przez sluchawki na brzuchu moze slyszec dziwieki. Dziekuje za uwage, znikam z tego tematu na dobre. A autorka z uprzejmosci moglaby cos odpisac!!!!

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
A co ma ala napisać skoro już dowiedziała się że jest debilką? Już na pomarańczowo się wytłumaczyła że o co innego chodzi :D

No chyba czytać ze zrozumieniem nie potraficie!!!:D DZIECKO W BRZUCHY SŁYSZY MUZYKĘ ZE SŁUCHAWEK?to było pytanie autorki.Czyli czy dziecko bezpośrednio słyszy muzykę ze słuchawek,a nie CZY SŁYSZY MUZYKĘ PRZEZ SŁUCHAWKI,KTORE JA MAM NA USZACH?IDIOTKI...

Gość sjdnsjd
sama jesteś idiotką bo świadczy o tym twoja obrona :D Normalnie nie czułabyś takie potrzeby by bronić autorkę która tak naprawdę bóg wie o co jej chodziło :) ....ale ty u góry wiesz lepiej :)

Gość ala2111
chodziło mi o słuchawki na brzuchu, ale z was kretynki...

No tylko idiotka mogła pomyśleć,że chodzi o słuchawki na uszach:/

Gość Nie koniecznie...
gdyby nie poprzednie wypowiedzi to myślałam o słuchawkach na brzuchu ale czytając wypowiedź przede mną myślałam że autorka coś odpisała...

Jak to BÓG wie o co jej chodziło??? No kurwa mać napisała czy dziecko słyszy muzyke ze słuchawek?chyli normalne,że bezpośrednio ze słuchawek a nie przez uszy matki? Od razu po tym pytaniu autorki można się bylo domyśleć,że o to jej chodziło. A Wy ją zjebałyście od góry do dołu,a same dobrze pytania nie przeczytałyście...