Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Saadee

Niskie AMH

Polecane posty

Gość siedemcztery
merdzik, jeśli owu miałaś późno to beta długo może być niska w teorii betę robi się jakieś 12 dni po owulacji

Gość merdzik
@ brak. Bylo mi dzis slabo w sklepie. Poza tym to moj 37 dc. Absolutny rekord. Nigdy takich nie mialam... 25 jak w zegarku. Pol roku temu 26 i wczesniej raz 27. Ze ja odstawilam te testy na owu ... ale to przez lekarza. Bo kazal wywalic. Mam nadzieje ze zlapie gina przed swietami bo sie martwie. Na zlosc policzylam starania i jednego mi w rozdzielniku brakuje. Pozyjemy zobaczymy.

merdzik.., może uda Ci się dostać do gina przed świętami a jak nie to może betę zrób jeszcze raz w środę lub czwartek a nóż będzie miła niespodzianka na święta :-) tego Ci życzę. Ja jutro idę na betę, już mnie brzuch boli więc pewnie wynik będzie taki jak zawsze, ale muszę sprawdzić, żeby luteinę odstawić.

Gość merdzik
Trzymam kciuki.

Gość gość
Cate: Merdzik.. tez mam niskie AMH (delikatnie mowiac)..!!! Trafiłam do Artvimedu w Krakowie, gdzie główny lekarz tej przychodni zalecił mi branie przez 3 m-ce Eljot dhea - 3 tabletki rano naraz. Prócz tego brałam wit. D 2000-3000 jednostek, Inofolic i jakieś drobne witaminy. Po 2,5 miesiaca takiej suplementacji SAMA ZASZLAM W CIAZE !!! Niestety nie udało się i w 9 tygodniu poroniłam ale to się stało i tak naprawdę wystarczy jedna dobra komórka ! A miałam jeszcze w poprzedzającym cyklu endo scretching. Tak w ogole to polecam wspomnianego lekarza, bo to 1-y jakiego spotkalam, ktory slucha i odpowiada na pytania.. Natomiast najtansza chyba jest Artemida w Bialymstoku, gdzie za samo in vitro zapacilam 3 800,00 oczywiscie + chyba 700 na wizyty i leki. Tam tez pracuja dobrzy lekarze - klinika nalezy m.in. do czlowieka, ktory jako pierwszy zrobil w Polsce. Jest tam stosunkowo tanio, bo wszyscy Ci lekarze sa zatrudnieni w szpitalu uniwersyteckim. Ja staram sie dalej. Jest m,i strassznie ciezko ale mysle, ze poki isnieje jakakolwiek szansa, to trzeba walczyc, zeby pozniej siedzac przed kominkiem z laseczka nie zalowac, ze sie nie zrobilo wszystkiego. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny.

Gość gość
Cate: Oczywiscie do in vitro trzeba doliczyc leki (w zaleznosci od rodzaju i dawek od 50,00 zł do kilku tysięcy).. ;-)

Gość gość
Cate: Merdzik - mój lekarz z Krakowa stwierdzil zeby z ziołami postepowac ostroznie (coklowiek to znaczy.. ;-) ) A endo scretching w okolicach Łodzi, to chyba w Gameta Rzgów.

Gość siedemcztery
Merdzik, napiszę od siebie mam 40 lat, we wrześniu gdy zrobiłam badanie AMH i wyszło niskie zaczęłam kombinować z ziołami i suplementami by wyregulować hormony od trzech miesięcy biorę Castagnus, mleczko pszczele, wit B6, magnez, wit D3 w poprzednich cyklach próbowałam Dong Quai, efekt tylko większe i bolesne cycki w tym cyklu próbowałam Maca, biorę równo 3 tygodnie i o dziwo piękny płodny śluz którego od pół roku nie było dodatkowo w tym cyklu zaczęłam brać DHEA i Q10 bo wyczytałam że polepsza jakość komórki jajowej i kobietom przed in vitro to zalecają i powiem szczerze że wreszcie czuję że coś się dzieje a przedtem miałam objawy jakbym zaczynała mieć menopauzę, zaczynam wierzyć że te suplementy zadziałają i wkrótce zajdę w ciążę

Gość Azzurro
Smutasek jak tam? Sonic- widziałam ze wpadłaś na forum in vitro z kd. Próbuj najpierw na swoich, jestes młoda i masz większe szanse ode mnie,na kd masz czas bo to możesz nawet po 40.

Gość smutasek85
Dzisiaj jakiegoś pecha miałam cały dzień więc na betę pójdę jutro rano. Rano zaspaliśmy, budzik mi nie zadzwonil więc wszystko na biegu. W sumie byłam w dwóch przychodniach, ale były takie kolejki, że spóźniłabym się do pracy... Brzuch mnie pobolewa i tak myślę, że nic z tego :-(

Gość merdzik
Smutasek wiec caly czas trzymam kciuki. Za prezent pod choinke. Grunt to pozytywne.myslenie. pewnie ze dostajemy w d**e od zycia ale trzeba pozytywnie myslec.

Gość merdzik
A ja czekam u lekarza w kolejce... czuje jakbym miala dostac... nosz nerwy sa najgorsze.

Gość smutasek85
Planujemy 3 razy spróbować inseminacji a poźniej myślimy o in vitro? Jak myślicie co jest skuteczniejsze przy niskim amh?

Gość Bella84
Smutasku ogolnie lekarze twierdza ze in vitro to najbardziej skuteczna metoda..jak bylam w gamecie u np Czecha to powiedzial mi ze naturalnie mam ok 5 proc , z iui ok 10 a z in vitro ok 30... Pokazywal jakoes swoje statystyki wg ktorych kobieta z moim amh srednio moze wyprodukowac 4 jajeczka przy stymulacji do ivf...ja jednak zrezygnowalam z tego lekarza poszlam do innego - sliwinskiego i u niego zaszlam przy 3 iui, twierdzil ze nie ma co sie spieszyc z in vitro..dodam tez ze on nawet poczatkowo iui nie chcial robic tylko chcial naturalnie plus lekka stymulacja..ale zrobilam test po stosunku i wg niego wyszlo ze mam wrogi sluz dodatkowo...wiec stad byla decyzja o inseminacji... Dla mnie iui bylo skuteczne bo mam coreczke ktora ma juz 10 miesiecy...ale nie ma chyba reguly...teraz zaczynamy starania i mam nadzieje ze uda sie naturalnie..ostatnio mialam skierowanie na fsh estradiol i inne hormony ale okres dostalam w piatek wiec nie bylam pewna czy moge w poniedzialek ( 4 dc) jeszcze robic te fsh czy juz nie bo zalecany to 2-3 dc no i nie zrobilam..czekam na kolejny okres i robie...mam szczera nadzieje ze wyjdzie w miare ok..choc tez nie mam wiekszych zludzen skoro 2 lata temu mialam nawet 29 w jednym cyklu..a potem srednio 9.5.. No nic..bede dawac znac jak u nas staranka o rodzenstwo ;) poki co sluz mam plodny a ostatnio bylam na monit usg i byla owulacja wiec menopauzy jeszcze nie mam ;p Niestety sprawe utrudnia fakt ze moj maz plywa wiec szanse na zajscie mam srednio raz na 3 miesiace :/ najblizsza szansa w lutym jakos dopiero ;( wiec jak sie nie uda do konca roku chyba zamroze jego nasienie i bede chodzic na inseminacje :/

Gość merdzik
No i nie jestem. Pusto i tylko cialko zolte. I dziwne endometrium. Malenkie. A jak bylam w tym cyklu to podobno bylo ok. Tylko nie uroslo. Hmmm dostalam hormony dhem czy jakos tak. Doc powiedzial mi ze czasem takie numery zdarzaja sie najlepszym. Mam pojechac na tych hormonach jakies trzy miesiace. Ja invitro zdaze zrobic taka prawda. A sprobuje z tych moich jajnikow wycisnac co sie da. Skoro bylo cialko zolte to i owulka byla. Wiec sukces. Moge pic swoje ziolka. Stwierdzil ze pogorszyc nic nie pogorsza tylko nie caly cykl a do owulki. Wiec witaj wiesiolku kwasie foliowy witaminki i herbatki. Z prezentow pod choinka najbardziej prawdipodobny jest @'

Gość merdzik
No i @... 39 cykl. Hardcore.

Gość Azzurro
Smutasek- próbuj tych 3 iui, in vitro to ostateczność Merdzik- jest owu to super, czyli ciągle szanse są Bella - dobrze że trafiliśmy na tego pana Ś. w Gamecie. Teraz wróciłaś tam czy na razie zwykly gin?. A co dni cyklu na badania, ja od Ś. dostałam żeby zrobić 1-2 dc a od innej lekarki 2-4 dc i w czwarty robiłam. U mnie fsh między 6-10.

Myślę, że spróbuję 3 inseminacji... choć lekarze twierdzą, że nie powinniśmy zwlekać z in vitro i właśnie nie wiem czy chodzi im o chęć pomocy i czy rzeczywiście to jest najlepsze dla nas rozwiązanie czy o kase. Dziewczyny życzę Wam zdrowych, wesołych i spokojnych świąt. I po nowym roku pozytywnej bety :-) i zdrowego, ślicznego bobasa.

Dziewczyny powtórzyłam AMH po około 12 miesiącach (poprzedni wynik 0,67), suplementowałam się witaminą D3 i obecny wynik 1,28... Nie wiem gdzie jest błąd, sugeruję się oczywiście wyższym wynikiem... ;-) Ten wynik nie zmienia mojej sytuacji - nadal nie jestem w ciąży, ale chyba mam trochę więcej sił, by dalej walczyć... Kochane życzę Wam, żebyście mimo naszej sytuacji spędziły Spokojne, Wesołe Święta a w Nowym Roku pojawił się nasz upragniony cud... :-)

Sonic slyszalam ze d3 podnosi wynik amh..tylko czy to jest prawdziwy wtedy wynik?;) Co do stymulacji, 1 iui- 37,5 j gonalu, 2 iui- cykl naturalny, 3 iui (udane) 50 j gonalu- po tej dawce mialam 2 pecherzyki dominujace- prawdop. Wiec 2 komoreczki;) lekarz wiecpozytywnie zaskoczony bo kobiety z niskim amh reaguja dopiero na konskie dawki jak np 300 j gonalu dziennie a ja 50 j i juz pieknie bylo ;) Azzuro narazie starac sie bedziemy naturalnie;) zakupie infolic i biore wit d ale w dawce 1000 a nie wiekszej;) i falvit biore tam chyba tez wit d jest;) jak nie wyjdzie do konca 2016 to pojde do sliwinskiego znowu ;)

Ponoć niedobór wit.d3 obniża wynik amh, ja też brałam d3 w dawce 1000, nie większej przez chyba 5 miesięcy... Wiadomo, że nagle nie stałam się bardziej płodna, gdzieś jest błąd, ale przynajmniej leki do inv mogą być refundowane...

No to jak teraz sie uda zrobie w 2-3 dc fsh i reszte a jak nie to w 4 dopiero..jeszcze nie wiem jak to ogarne bo sama z corcia jestem i bede musiala ja targac na te badania:/ no nic...jakby sie nie udalo to wtedy doooero jak maz wroci zrobie...mam nadzieje ze skierowanie wazne jeszcze bedzie ;)trzymam kciuki za wszystki staraczki ;) No i juz chcialabym Wam zyczyc by te swieta byly pelne spokoju radosci usmiechu pozytywnego nastawienia a nowy rok by przyniosl Wam upragnione ciaze i zdrowe maluszki;) tego zycze Wam z calego serca;)

Sonic to jesli bralas tylko dawke 1000 to az jestem ciekawa jakie mam teraz amh ;) moze jak maz wroci jednak skusze sie na badanie ;p zobaczymy, dla mnie szczerze mowiac wazniejsze jest fsh;)

Sonic przy takimamh jak teraz Ci wyszlo masz chyba tez szanse na refundowane nie tylko leki ale cale in vitro...tylko nie wiem jak to z miejscami jest;) ale mozesz podzwonic po klinikach moze bys gdzies jeszcze miejsca zlapala ;)

Bella miejsc ponoć nie ma już... Pytałam na razie w kilku klinikach i lipa, popytam jeszcze. No i właśnie - ważne jest też fsh (też może wykluczyć z refundacji), zbadam ponownie w następnym cyklu, bo już dawno nie robiłam, wcześniejsze wyniki fsh były ok (średnio ok.7). Zobaczymy co dalej...

Gość smutasek85
My też jesteśmy zarejestrowani do programu rządowego, ale na kwalifikację raczej nie ma już szans. Jak tam u Was dziewczyny po świętach? Dzisiaj mam jakiegoś doła, straszne parcie na dziecko :-( co jakiś czas tak mam, zwłaszcza ja się dowiem, że kolejna koleżanka jest w ciąży czy urodziła

Gość merdzik
Hej - ja wróciłam po kolejnych koszmarnych świętach... w koło banda dzieciaków i tylko ja jak taka stara ciotka ;-/ Ja też czytałam ze niedobory wit D3 powodują zaniżenie amh. Ja na refundacje się nie załapię - za mało czasu. wiec będziemy próbowali z zarodkiem albo z komórką. zobaczymy. do czerwca dajemy luz - tak jak planowałam. Zobaczymy co bedzie po suplementacji.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się