Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilikkklaaaaa

Krzyżówki genetyczne -grupa krwi. Kto się zna? :)

Polecane posty

Gość lilikkklaaaaa

Kto zna się na krzyżówkach genetycznych? Jakie grupy krwi mogą być z B rh + i O rh - ? Czy pierwsze dziecko z zestawienia konfliktowego zawsze ma grupę matki -ujemną, czy może mieć dodatnią po ojcu? I czy może się zdarzyć, że ma zupełnie inną grupę, np A, lub AB ?

Gość hjhjhj
nie,z tych grup moze byc tylko 0 lub B:)

Gość uuuuuuuuu
wyczuwam zdrade ;p

Gość cytrek
np. pieszczotka! to skrzyżowanie psa ze szczotką

Gość uuuuuuuuu
wyczuwam zdrade ;p

Gość Danper
No to będzie ZONK :D

Gość lilikkklaaaaa
Hm... tak podejrzewałam... Mój narzeczony ma A dodatnią, jest ich pierworodnym dzieckiem, a jego rodzice właśnie takie jak napisałam... Matka na pewno ma 0 rh -. Może ojciec nie ma B +, tak jak sądzi, tylko A +... Hm :)

Gość lilikkklaaaaa
Hm... tak podejrzewałam... Mój narzeczony ma A dodatnią, jest ich pierworodnym dzieckiem, a jego rodzice właśnie takie jak napisałam... Matka na pewno ma 0 rh -. Może ojciec nie ma B +, tak jak sądzi, tylko A +... Hm :)

Gość lilikkklaaaaa
Dzięki :)

Gość lilikkklaaaaa
Może moja przyszła teściowa wcale nie jest taka święta, za jaką chce uchodzić ;) On do tej pory nawet nie znał swojej grupy krwi, teraz zrobił badania, w związku z tym, że krótko po ślubie planujemy dziecko i chcieliśmy wiedzieć, czy nie będzie konfliktu. No i wyszło, że ma inną niż rodzice................

Gość lilikkklaaaaa
Może moja przyszła teściowa wcale nie jest taka święta, za jaką chce uchodzić ;) On do tej pory nawet nie znał swojej grupy krwi, teraz zrobił badania, w związku z tym, że krótko po ślubie planujemy dziecko i chcieliśmy wiedzieć, czy nie będzie konfliktu. No i wyszło, że ma inną niż rodzice................

Gość adibi
hehe, czesto ludzie nie wiedza jaka maja grupe krwi. moj m. byl przekonany ze ma o+ az do momentu jak z mojego b- i jego niby 0+ wyszedl syn A- hehe, szybko polecial sprawdzic i sie okazalo ze ma a+ tyle ze po wpisie w dizecieca ksiazeczke nigdy tego nie sprawdzal hehe. a co mial stresa :P

Gość ZawszeCiekawaaa
Może mieć b lub 0. Tego czy będzie ujemna czy dodatnia chyba nie da sie sprawdzić więc trzeba czekać aż dziecko sie urodzi i wtedy to sprawdzić... Zdarzają sie jednak przypadki że z grup b i 0 rodzi sie dziecko o innej grupie krwi. Jest to kwestia bardzo poplatanej genetyki. Miałam o tym kiedyś w szkole niestety nie wiele pamiętam.. Najlepiej sprawdzić swoją grupę krwi i sie upewnic że jest taka jak myślimy. Należy pamiętać że grupę krwi po urodzeniu dziecka sprawdza sie z krwi topepowinowej. Później może sie okazać że grupa krwi jest inna.

Gość ZawszeCiekawaaa
Może mieć b lub 0. Tego czy będzie ujemna czy dodatnia chyba nie da sie sprawdzić więc trzeba czekać aż dziecko sie urodzi i wtedy to sprawdzić... Zdarzają sie jednak przypadki że z grup b i 0 rodzi sie dziecko o innej grupie krwi. Jest to kwestia bardzo poplatanej genetyki. Miałam o tym kiedyś w szkole niestety nie wiele pamiętam.. Najlepiej sprawdzić swoją grupę krwi i sie upewnic że jest taka jak myślimy. Należy pamiętać że grupę krwi po urodzeniu dziecka sprawdza sie z krwi topepowinowej. Później może sie okazać że grupa krwi jest inna.

Gość lytryyytyryrtyr
adibi, to się chłopak przestraszył :D : D