Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiubżdziu

ile placicie za przedszkola??

Polecane posty

Gość fiubżdziu

mozecie podac czesne i czy to panstwowe cz y prywatne...dzieki!!! bo ja mam placic 900 i nie wiem czy to duzo ? miasto spore..

Gość Przedszkole Przedszkole Przeds
Prywatne czesne 690 zł. wyzywienie 10 zł na dzień - zalezy ile dni dzicko było. Jak chodziło cały miesiąc to zawsze ok 200-220 zł za jedzenie wychodzi. Woj. Wlkp.

Państwowe 350 zł z wyżywieniem do tego jakieś zajecia dodatkowe około 40 zł miesięcznie Dla mnie 900 to by było jednak sporo. Prywatne niedaleko nas kosztuje 600 z wyżywieniem w tym są wszystkie zajęcia dodatkowe i materiały potrzebne do nauki.

Gość muminka maminka
bede placic 350 plus wyzywienie, za pelny msc wyjdzie ok 550 pln. prywatne,krakow. to jest tanie bo na uboczu dosc i nie jest jakies super nowoczesne ale fajne :0

Gość jJadziaa
u nas prywatne kosztuje 600zł ja mam dziecko w państowym i płacę miesięcznie około 500 zł zależy od miesiąca w tym jest taniec 18zł, angielski 20zł

Gość muminka maminka
900 to b drogo, jak za złobek...

Gość vginna jestemchyba33
place 1400 ze wszystkim, monitoring warszawa, niania chcila 2700:(

Gość jJadziaa
nie wspomnę o dodatkowych kosztach bo to trzeba przynieść swoje chusteczki, pastę do zębów i na początku roku zbierano na przybory (to już jest śmiech) , książeczki, i inne pierdoły

Gość muminka maminka
jadzia jakie to miasto??? tak drogo za panstwowe???

Gość muminka maminka
1400 no nieżle...ale 2700 niania woow szok

prywatne - 550 zł z wyżywieniem i zajęciami dodatkowymi

Gość jJadziaa
no niestety to dzięki naszemu prezydentowi bo mu się w głowie poprzewracało i mamy teraz co mieisąc opłatę stałą + dod. zajęcia, kiedyś było taniej ile dziecko chodziło tyle było płacone, a teraz jak dziecko jest chore to ten dzień również liczą jako 10 godzin czy jest czy go nie ma w przedszkolu! Jestem z pomorskiego

Gość muminka maminka
wiosenna- płaszów

Gość muminka maminka
wiosenna a szukasz przedszkola dla dzieci?

u Płaszów to daleko ode mnie. Bo zastanawiam się nad czymś dla Zoni jak się nie uda do Państwowego. A to nie weszła w całym kraju ta ustawa ze 5 godzin jest za free a reszte się płaci za godzinę opieki i radni ustalają ile wynosi ta stawka? Wtedy jest tak ze jak dziecka nie ma to przechodzi na kolejny miesiac to co zostało nadpłacone. A wyzywienie osobno się płaci i jak sie zglosi do którejś tam godziny ze dziecka nie bedzie w danym dniu (u nas do 8 rano) to wtedy też nie naliczają i przechodzi na następny miesiac.

Gość malinowkaaaaaaaa
państwowe, Centrum Polski, syn chodzi 9 godzin dziennie, place 350 zl miesiecznie z wyzywieniem, rytmiką, za nieobecność dziecka odliczaja stawke zywieniowa

Gość dokładnie netto to mam
ja płacę 150 zł stała opłata plus 5,5 stawka wyżywieniowa dzienna (powiem, że posiłki są fajne, zróżnicowane, do tego owoce, dwa śniadania i obiad dwudaniowy, raz w tygodniu rybka, jakies kotlety, czasem spaghetti, gulasz, surówki do wyboru, więc naprawdę ok). No i po 25 zł za tańce i 25 angielski. Jak wypada teatrzyk, to dodatkowo 5 zł.

przedszkole niepubliczne z dopłatami z gminy

u nas w razie nieobecności odejmują za wyżywienie tylko

Gość panstwowe na pld kraju
oplata stała plus wyzywienie 250 zł plus rytmika 15 na m-c bardzo dobre jedzenie sa jeszcze inne dodatkowe zajecia ale my nie chodzimy

Gość malinowkaaaaaaaa
w moim miescie 2,40 zl kosztuje kazda godzina ponad 5 bezplatnych

Gość muminka maminka
wiosenna a jaka dzielnica cie interesuje? ja mam przglad przedszkoli w glowie doslownie :-) a dziecko mam z 2011 roku , nie pracuje, panstwowe odpada, zreszta wole prywatne

Gość malinowkaaaaaaaa
dla porownania w przedszkolu gminnym tuż obok za franicami miasta godzina ponad te 5 bezplatnych kosztuje 70 gr :-(

srednio- 230 zl m-cie z wszystkim, dziwnie ze tak duzo placicie.... No ale syna staram sie odbierac przed 14

Gość muminka maminka
dziwnie licza...

hmm to u nas odejmują też te godziny których dziecko nie wykorzystało. Jedenie chyba dobre, syn nie narzeka jadłopis raczej urozmaicony i zawsze dostają owoce bo jest ten program 5 porcji owoców i warzyw dziennie i dzieci dostają każdego dnia jakiś świeży owoc plus soczek owocowy. Teatrzyki też 4-5 zł i są raz w miesiacu. Mnie się bardzo podoba w przedszkolu to że dzieci bardzo dużo się uczą piosenek, wierszyków, przedstawienia organizują. Już byłam na 4 u syna a w lutym kolejne dla dziadków. Jasełka były, pokaz talentów, piosenki, kolędy. Pasni jest fantastyczna. Tak kreatywnej osoby z taką pasją to jeszcze nie spotkałam. To nie jest mloda nauczycielka i jest jedna na całą grupe a ma tyle pomysłów że nadziwić się nie mogę. Przestawienia sa tak profesjonalnie przygotowane- scena, rekwizyty, nawet stroje pomaga robić. Ja jestem zachwycona tym przedszkolem (no i rodzicce też są fajni bardzo zgrana grupa, w zasadzie jakby się znali od przedszkola i byli przyjaciółmi a nie kimś kto się widuje dwa razy w roku na zebraniu) dzieci są pod opieką psychologa, logopedy, jest gimnastyka korekcyjna. Dużo spacerują, mają własny ogródek, całkiem fajnie wyposażoną jasną salę. Dla mnie nie ma wad żadnych to przedszkole. A mam troche porównania bo byli w kilku innych panstwowych,prywatnych i teraz starsza w szkole która jest moim zdaniem beznadziejna i nie umywa się do tego przedszkola. Dlatego mi zalezy zeby Zonia się dostała ale nie wiem jak bedzie bo to nie jej rocznik jeszcze,. Może startować z listy rezerwowej jak bedą miejsca.

Gość tez tego szukam
ja place tyle co nic, bo mlody ciagle chory i co miesiac zwracaja stawke zywieniowa czyli 5 zl. Gdyby chodzil caly miesiac ( co od wrzesnia jeszcze nie mialo miejsca :o) to wychodziloby ok 300 zł z rada rodzicow i zajeciami dodatkowymi

Prywatne 700 zł,w domu wlascicielki przedszkola, ponoc od marca- kwietnia podzywazka o 50 zł,mam nadzieje ze sie wstrzymają z tą podzwyzką,ale najbardziej nam przypasowalo od ktorej do ktorej jest otwarte przedszkole, i mozna o nieokreslonych porach dziecko zawiesc,kiedy rodzicom pasuje jaka godzina.Kwota jest stala miesieczna,bez roznicy czy dziecko bylo tylko 3 h w jednym dniu, czy nawet 10

Mój jak chodził do prywatnego to tak 700zł miesięcznie wychodziło. Od września chodzi do państwowego, i tu płacimy około 350zł na miesiąc w tym już jest wyżywienie, dodatkowe zajęcia i dodatkowe płatne godziny, bo darmowe są tylko 9-14 a żeby w ogóle dyrektorka zechciała podpisać umowę to trzeba było zadeklarować co najmniej 3 płatne po 2,90zł. Zajęcia dodatkowe u mnie kosztują angielski 35zł rytmika 23 warsztaty logopedyczne 40zł taniec 25zł Więc jak bym wybrała full opcje to dodatkowo ponad 100zł.