Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marylka333

Leki na zatrzymanie krwawienia po porodzie?

Polecane posty

Gość marylka333

Mija 8 tydzień po porodzie (cc), a ja nadal krwawię, bardzo malutko ale jednak. Byłam na kontroli, lekarz mnie zbadał mówi że poza tym wszystko ok, dostałam tabletki: 1. Ergotaminum Filofarm; 2. Cyclo3Fort. W przypadku tych pierwszych, w ulotce napisane jest że nie wolno przyjmować podczas karmienia piersią, a przy tych drugich że wolno. Mój gin mimo to, powiedział żebym je brała 3x dziennie, ale ja się obawiam. Czy któraś z Was też brała te Ergo... podczas karmienia? A może stosowałyście jakieś inne skuteczne leki?

Gość zxzx
Na większości leków tak piszą -nie robili badań na karmiących więc piszą o zakazie. Lekarz chyba wie że karmisz? Zajrzyj an forum laktacyjne na gazeta.pl -tam udziela się doradca laktacyjny. Pomoże./

Gość zepsute figi
a skąd wiesz szanowny poprzedniku że zakaz wynika z BRAKU badan a nie z BADAŃ KTÓRE WYKAZAŁY USZKODZENIA OSESKA?

Gość zxzx
Ja nie mówię że tak jest zawsze ale że z takiego powodu najczęściej piszą, iż lek nie jest dla karmiących czy ciężarnych. a jesli jest zakaz to piszą że lek przenika do mleka i w związku z tym do dziecka. Jeśli lek szkodzi to wychodzi na to że lekarz autorki to nieuk, który chce zaszkodzić dziecku.

Gość marylka333
Dzięki za linka, poczytam.

Gość marylka333
może się ktoś jeszcze wypowie

Gość po ci te leki?co lekarz wie le
piej niz natura?widocznie tak ma byc.leki wstrzymaja proces oczyszczania i wszystkio nie wyleci jak trzeba