Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olaaa mokkaaaaaa

przeziernosc za wczesnie zmierzona-10tydzien i 3 dzien -14 mm:(((

Polecane posty

Gość olaaa mokkaaaaaa
co byscie zrobiły na moim miejscu?poszły na dodatkowe usg wcześniej?

Gość Nietutejsza
niestety co by ci tu nie napisali i tak będziesz się dalej wkręcać, przykro mi, to chyba hormony tak działają. Ja w zeszłym roku obsesyjnie bałam się że urodzę chore dziecko, byłam wręcz przekonana o tym. Wymyśliłam się, że używając preparat grzybobójczy w łazience, spowodowałam jakieś wady u dziecka. Obsesyjnie przetrząsałam internet w poszukiwaniu jakichś inf. W okolicach II trymestru trochę mi przeszło, więc jeszcze ze 3 tygodnie i zaczniesz myśleć trzeźwo ;-)

Gość olaaa mokkaaaaaa
boję się ze ta przeziernośc bardzo wzrośnie po prostu i ze wyjdzie,że dziecko jest chore

Gość nbvcxdcfghjk
mam wrazenie ze masz gdzies swoje dziecko nie masz pojecia jak na ta mala istote wplywa stres.Silny stres moze zrobic wiele zlego i wtedy bedziesz sie zastanawiac czy to prawidlowa przeziernosc czy twoja skrajna glupota na to wplynela wybacz ale juz nie mam sil zeby tlumaczyc jak krowie na rowie ze nt jest prawidlowe i jesli plod urosnie i nt urosnie to suma sumarum nt do crl bedzie odpowiednio proporcjonalne!!!spadam!

Gość nie mart się !!!!
będzie dobrze

Gość olaaa mokaaaa
dzięki wszystkim za odpowiedzi

Gość nininini
Dziecko z zespołem Downa też trzeba kochać.

te sprawy juz w momencie poczęcia są przesądzone - wiec po co denerwować sie czyms, na co nie masz wplywu ?? A wiesz, ze silny stres moze prowadzić do poronienia ?? Wiecej zlego niz dobrego tymi nerwami zrobisz. Nastepna rzecz- ty jestes w 1 trymestrze - a co bedzie dalej? juz cale zycie bedziesz za nie sie bala, a jak ty teraz juz zachowujesz sie w ten sposob to co bedzie potem ? zamkniesz go w zlotej klatce, bo przeczyals na necie ze cos tam?? Lekarz dobrze wie, kiedy wynik jest wiążący i doskonale wie co ma zrobic kiedy stwierdzi nieprawidlowosci !!!!!! wiec, skoro mu nie ufasz to po prostu go zmien. Ale nie siedz na necie, w szczegolnosci na kafe i nie wmawiaj sobie pierdol. Po czesci rozumiem twoj strach, bo sama jestem w ciazy i tez sie stresowalam, ze serduszko przestalo bic, ale bylo to spowodowane tym, ze wczesniejsza ciaza mi obumarla. Nie masz ZD w rodzinie, jesteś mloda, wiec daj spokoj. A i swoja droga - nie radze CI robic usg 3/4d - dlatego, ze bardzo czesto wychodzi nt podwyzszone i jesli CI wyjdzie granicznie to popadniesz w paranoje. Ja w 13 t 4 d mialam 2.4 - lekarz powiedzial ze jest ok, wiec przyjelam do wiadomosci - w nastepnym badaniu tez wszystko ok, wiec mu ufam i wierze ze moje dziecko urodzi sie zdrowe. Proste.

Gość olkaaa mokaaaa
wiem,ze przesadzam,ale ten stres mnie wykończy :( mysicie ,ze jakby było źle to lekarz by mi powiedział?

nie denerwuj sie ja w pierwszej ciązy miałam w 13tc nt 2,3 norma 2,5 i moja córeczka miała zespół edwardsa... teraz jestem w 2 ciąży i nt w 12tc wynosiło 1,1mm więc różnica jest. według mojego gin norma jest 2,5mm. przepraszam bo nie wiem a będziesz miała robione jeszce raz to usg bo teraz robił Ci w 10tc tak?

Gość olkaaa mokaaaa
tak będę miała za 2 tyg robione usg bo teraz to lekarz tak dla zabawy zmierzył nt :( a ja przez to się załamałam

z tego co mi wiadomo przeżiernośc karkową mierzy sie tylko i wyłacznie między 11tc a 13tc wtedy daje wiarygodny wynik. Nie denerwuj sie poczekaj do 12tc- idz na usg i sie wszystkiego dowiesz . A przede wszystkim zmień lekarza nie wiem co to za lekarz który myli się i robi usg genetyczne w 10tc skoro nie ma ono najmniejszego sensu....

dla zabawy!!!! to świadczy o kompetencji lekarza mi lekarz wyraznie powtarzał że to badanie robi sie tylko między 11 a 13tc pózniej fałd karkowy się wchłania nawet nie wiem czy w ogóle jest to możliwe do zmierzenia w 10tc

Gość nbvcxdcfghjk
o ile dobrze pamietam to do 16-17 tc wzrasta do 6mm max a potem zanika calkowicie.Ale ona chyba nie chce zrozumiec siedzi i meczy temat.sa okreslone tygodnie 11-13+6 bo nt mierzy sie przy crl od 45-84 mm ani mniej ani wiecej.