Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MammmAA

BARDZO PROSZĘ O POMOC! OJCIEC DZIECKA NIE DAJE MI ŻADNYCH PIENIĘDZY !!!

Polecane posty

Gość MammmAA

Witam serdecznie!!! bardzo proszę o pomoc! wiem że było juz tutaj wiele takich tematów ale ja zupełnie nie wiem jak zabrac się za cokolwiek!!! Ojciec mojego dziecka zostawił mnie nie dawno. Ciągle dzwoniłam , prosiłam o jakiekolwiek pieniądze po czym kończyło się słowami"jak będę miał to dam " ;/ . Mieszkam z rodzicami...wiadomo POMOGĄ...ale na tyle na ile będzie ich stać..... u nas w domu też się nie przelewa...skoro on nie chce ze mną być to ok. Ale uważam , że jeśli zrobił dziecko to MUSI płacić. Powiedzcie mi tylko kochani jak za to wszystko się zabrać??? jestem już w 8 miesiącu ciąży. Moja ciąża jest zagrożona ciągle dostaje nowe recepty...już nie długo będę musiała zacząć kupować całą wyprawkę...powiedzcie mi czy żebym dostawała alimenty na dziecko po jego urodzeniu dziecko musi mieć nazwisko mojego byłego narzeczonego ???? czy mogę starać się o zwrot kosztów wyprawki jeżeli wszystko kupię sama??? I jak to jest z zasiłkiem dla samotnej matki?? czy wtedy w szpitalu mam powiedzieć , że ojciec jest nieznany? Jestem jeszcze młoda i nie mam do kogo zwrócić się z prozbą:( proszę tylko o pomoc a nie o naskok na mnie... bo wtedy ktoś kto nie chce pomóc niech nie wypowiada się wcale! Pozdrawiam

Jezeli podasz,ze ojciec jest nieznany,to nie dostaniesz nic z wyjatkiem becikowego i alimentow chyba 170zl,ktore bedzie placilo panstwo.Lepiej normalnie podac ojca dziecka.Zaraz po urodzeniu maluszka idz do USc,zarejestruj dziecko i oddaj sprawe do sadu rodzinnego o ustalenie ojcostwa i alimenty od dnia urodzenia sie dziecka.Jezeli idzie o sprawe finansowa w tej chwili,to jesli nie jestescie malzenstwem,to w sadzie na chwile obecna raczej nie dostaniesz nic,inaczej by to wygladalo gdybyscie byli malzenstwem.Na chwile obecna mozesz udac sie do opieki spolecznej,gdzie mozesz dostac jakas pomoc finansowa

Gość Killme
Zbieraj wszystkie rachunki, wszystko co kupisz dla dziecka musisz mieć udokumentowane,żeby w sądzie podczas rozprawy wszystko udowodnić. Ojciec dziecka będzie musiał ci część oddać.Co do nazwiska nie wiem,ale chyba nie przeszkadza nadanie twojego .

Był tu taki temat.Dziewczyny zbierały wszystkie paragony,za leki,za pampersy,za całą wyprawkę dla dziecka.Wszystko sobie chowaj.Później przy ustaleniu wysokości alimentów pokażesz wszystkie wydatki.Będzie Ci musiał za to zwrócić + alimenty.

Gość a bym podała ze nieznany
nie bedzie roscil zadnych praw do dziecka a tak to całe zycie bedziesz sie uzerac zgoda ojca na wyjazd dziecka za granice etc....

Gość pragmatyczne podejście do życi
Ale niektórzy tutaj plotą bzdury, po pierwsze ustalasz zaraz po urodzeniu ojcostwo, a po drugie nie tylko możesz się starać o zwrot 50% kosztów wyprawki, ale i kosztów prowadzenia ciąży (witaminy, lekarz, badania itp.), ponadto, do 4 miesięcy po porodzie facet ma zasrany obowiązek płacić alimenty również na Ciebie (to taki jakby wychowawczy), zabieraj się za pozwy JUŻ, bo potem możesz tych alimentów na siebie nie wytargać.

Nie bądź głupia i nie wpisuje nigdzie, że ojciec nieznany, bo to się za Tobą będzie ciągnęło, w urzędach itp. będą patrzyli na Ciebie jak na kur.wę, a poza tym, dlaczego ojciec dziecka ma nie ponosić konsekwencji tego, że je zrobił??? Niech ma wyrok alimentacyjny i w razie czego najpierw komornika, a potem odsiadkę za niepłacenie :)

od niego nie uzyskasz złamanej złotówki--wspomnisz moje słowa za kilka lat. naużerasz się tylko po sądach a i tak nie będzie płacił--wiem co mówię.

ale załatw wszystko urzędowo i sądownie,żebys miała potwierdzenie na to,że jest ojcem i musisz mieć wyrok alimentacyjny. dłuuuuga i wyboista droga przez tobą:O

Ale on będzie musiał płacić:/Jak nie on,to komornik mu wypłatę zajmie. Nie wpisuj ojciec nieznany,bo wtedy żadnej zlotówki nie dostaniesz!

Gość a bym podała ze nieznany
komornika?.... oj laski laski zastanów sie czy chcesz takiego ojca dla dziecka i nie mysl tylko o kasie - to jest wazne ale- czy on w ogole uznaje to dziecko?

szklanka coli, to nie ma najmniejszego znaczenia :D Te złotówki uzyska zatem od Państwa, a tatusiowi będzie sukcesywnie rósł dług, który Państwo będzie sobie chciało odebrać :D Zapewniam Cię, że uporczywe uchylanie się od płacenia alimentów skutkuje w więzieniu i słusznie!

Ja odnoszę wrażenie, że tu siedzą jacyś alimenciarze i dlatego próbują autorkę wątku wprowadzić w błąd i nakłonić do odpuszczenia facetowi :( A facet ma zasrany obowiązek płacić na swoje dziecko, jakimkolwiek by nie był ojcem czy człowiekiem!

wiem cos na ten temat;) ojciec mojego dziecka nie płacił kilka lat i go wsadzili. na 9 miesięcy. a dług u komornika mu urósł do 25 tys🖐️ utopił się na resztę zycia.

Kruszynka1990, następnym krokiem będzie wyrok w zawieszeniu, a potem odsiadka :)

wiem co czeka autorkę bo sama przez to przechodziłam:O :O :O migał sie od płacenia jak wąż,aż w koncu sie doigrał i trafił do ZK.

No wiem:)Mówiłam mu wcześniej,że to się źle dla niego skończy(bo to brat mojej przyjaciółki) to śmiał mi się w twarz,że nic mu nie zrobią a on płacić i tak nie będzie:D To teraz ma:)

Gość MammmAA
Dziewczyny on wszystko olewa....baardzo długo chciałam się z nim dogadać...dzwoniłam , prosiłam...znosiłam jego obrażanie mnie. On myśli , że nic mu nie zrobią...nierozumiem tego...wiedział czym jest seks i jak może się to skończyć....;/ był ze mną , niby kochał. A teraz??? Mówi , że chce dziecko...ale wogóle się niem nie interesuje...

Zbieranie wszystkich paragonów,po urodzeniu dziecka założyć sprawę o ustalenie ojcostwa i alimenty od dnia urodzenia dziecka.Sąd zasądzi odpowiednią kwotę, jeśl będzie się migał-otrzymasz kasę z baku alimentacyjnego, a nim odpowiednio się zajmą za nie płacenie.

Gość a dlaczego ty siedzisz na kafe
a nie u adwokata? od dwóch miesięcy mogłaś już dostawać alimenty na okres ciąży a ty co ? ! do sadu marsz

Gość MammmAA
jakoś nie miałam serca do tej pory :( kocham go i jakoś miałam nadzieje , że wszystko się ułoży:( nie wiem co mu takiego zrobiłam , że tak podle mnie traktuje :( chciałam tylko stworzyć swojemu dziecku normalną rodzine. Nie wiem co robić? Walczyć o niego czy dać sobie spokój? Chce szczęścia swojego dziecka. Nie chce żeby nie miało taty.

ale on i tak nie będzie interesował się waszym dzieckiem:( :( już teraz daje tego dowody,nie łudź się,że coś się zmieni jak dziecko się urodzi. on bedzie uciekał od odpowiedzialności.

Gość MammmAA
nie wiem jak to będzie...zobaczymy. Nic nie jest pewnie i niczego nie da się przewidzieć...on się zmienił. Strasznie zmienił. Może zmieni się z powrotem...a jeśli nie to trudno...wychowam dziecko sama i jakoś wszystko się ułoży..wiem , że będzie ciężko ale kiedyś w końcu musi byc dobrze....

Gość MammmAA
nie wiem jak to będzie...zobaczymy. Nic nie jest pewnie i niczego nie da się przewidzieć...on się zmienił. Strasznie zmienił. Może zmieni się z powrotem...a jeśli nie to trudno...wychowam dziecko sama i jakoś wszystko się ułoży..wiem , że będzie ciężko ale kiedyś w końcu musi byc dobrze....

Gość komorniczyna
Ależ Twoje dziecko już nie ma taty, niestety takie są fakty, którym czas, byś przestała zaprzeczać. Zadbaj w tym momencie o zabezpieczenie finansowe siebie i dziecka, koniecznie wizyta u adwokata, a potem udupić kolesia w jednym pozwie zawierającym wszystkie roszczenia dotyczące alimentów na Ciebie, na dziecko, zwrot kosztów wyprawki, prowadzenia ciąży, leków itp. Skoro Cię nie chce, to nie masz na co czekać i łudzić się, że jakoś to będzie, bo nie będzie.

Gość smutne to
Nie rezygnuj z alimentów, bo one należą się dziecku, a nie Tobie. Nie wpędzaj dziecka w biedę z powodu faceta, który woli być singlem bez zobowiązań zamiast zająć się swoim dzieckiem.

Gość MammmAA
mam nadzieję , że jakoś się w końcu dogadamy w kwestii pieniędzy. Nie chce go Nigdzie podawać:( Ale wiadomo dziecko nie jest tanie. A czy jeżeli kupię sama wyprawke to będzie mi musiał oddać połowę? To się składa Jakiś osobny wniosek czy jak?

Gość MammmAA
podnoszę .

Gość dziewczyno,zostało na tym tema
napisane co masz zrobic.a ty dalej ze go kochasz!!!!i myslisz ze jalos sie ułozy.tak wiec ta miłoscia do ojca dziecka i mysleniem"ze mu sie odmieni"utrzymaj siebie i dziecko. nie wstyd ci,ze twoi rodzice musza lozyc na ciebie i twoje(jeszcze nie narodzone)dziecko?a koles lata sobie po swiecie i dyma kolejne laski?a ty co,przed ciaza nie pracowalas ze nie masz swoich pieniedzy?