Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yoku1987

Pomocy drogie mamy!

Polecane posty

Gość Yoku1987

Czy mozna w jakis sposob pozyskac od pediatry skierowanie na testy z krwi 4.5 miesiecznego dziecka? Czy w tym celu tylko szpital? Mala mi od urodzenia wymiotuje, ciagle trze nos, no nie umiem ustalic sama. jest na piersi. Dostawala rozne kropelki, debridat, nic nie pomaga, juz nie wiem co robic. Nabialu i rezczy alergizujacych oczywiscie nie jem.

Gość jshsdh
Jest takie cos jak prywatne laboratoria idziesz tam i mówisz że chcesz zbadać dziecku krew płacisz pobierają krew i tego samego dnia lub następnego masz wyniki koszt ok 50zł

Gość Yoku1987
?

Gość Yoku1987
no jak 50, jak 300 u nas ;/

Gość kurka bez pazurka
Mówisz o testach na alergię? pediatra to nie wiem- gastrolog i alergolog na pewno mogą. Ale te testy to są takie mniej- więcej. Chociaż mojej córze się sprawdziły- a miała robione w wieku 4 miesięcy właśnie

Gość xzxzxz
koszt IgE to 36 zł każdy alergen 2 zł pobranie krwi . poza tym udaj się do gastrologa dziecięcego .może małą ma refluks?

Gość kurka bez pazurka
źle mówię. Ty pytasz o testy z krwi- moja miała skórne i płtkowe

Gość xzxzxz
gdzie Ty mieszkasz kobieto że test IgE kosztuje 300 zł??? w warszawie ???chyba że za jakąś grupę alergenu a nie za jeden? a na wynik z IgE czeka się 7 dni

Gość jshsdh
Yoku1987 Nawet gdyby 300zł to co na dziecka zdrowiu będziesz oszczędzać?

pediatra ci nie wystawi bo to za duży koszt. wystawić może zato alergolog... ale tam czeka sie miesiacami... ja zrobiłam prywatnie. panel pediatryczny mieszany podstawowych alergenów pobierany z krwi kosztuje 160 zł

xzxzxz - samo IgE z krwi nic ci nie powie. mojej córce wyszlo w porządku a panel mieszanych alergenów wykazal silną alergię na niektóre alergeny

Gość Yoku1987
Dziekuje za odpowiedzi. A refluks to nie wymiotowalaby po kazdym posilku? Poza tym miala usg brzucha i wyszlo ok.

Gość Yoku1987
Czyli lepiej jak juz to zrobic panel? Oczywiscie nie bede oszczedzac, jak sie nie uda pozyskac skierowania to zrobie prywatnie. No mi chodzilo o panel, tam jest tak: jajka, mleko, ryby, maka pszenna, drob i cos tam.

Gość Yoku1987
Mimo wymiotow dobrze przybiera - wazy 7500 (przy wypisie miala 3 kg)

Gość xzxzxz
przy refluksie wymiotuje po każdym posiłku , a usg brzuszka nic nie da ,tu musi być badanie gastrologiczne. meaaa, toż ja o tym piszę tylko na pojedyncze alergeny czyli IgE specyficzne, a panel pediatryczny to grupa alergenów

Gość jshsdh
A może jest po prostu uczulona na Twoje mleko??? Ja sama jestem tego przykładem mały wymiotował poszłam do doktorki kazała podać mm i sprawdzić jaka będzie reakcja mały zjadł beknął sobie porządnie i nawet kropelki nie ulał poszłam za kilka dni znów do doktorki powiedziałam jak jest, stwierdziła że mały jest uczulony na moje mleko.

Gość xzxzxz
nie dopisałam: IgE specyficzne ,np mleko, orzechy, jaja, itp a w panelu jest ich więcej , z tego co się orientuję sa 3 grupy takich alergenów

Gość xzxzxz
pcham post :classic_cool:

Gość Yoku1987
Kurcze - pierwszo slysze o uczuleniu na mleko. Ale to chyba nie to, bo zdarzaja sie dni bez wymiotow.

Gość Yoku1987
Dziekuje, przeczytalam. Fakt, mala miewa sapke - po wymiotach, miala kolki, teraz ma wzdecia i czasem brzydkie stolce. A ja nie wiem co jem nie tak...

Gość jshsdh
Yoku1987 Ja bym Ci radziła na kilka dni dawać małej mm ( a swój pokarm odciągać żeby nie stracić) i zobaczysz jaka będzie reakcja jak nic jej nie będzie nie będzie wymiotować itd to już masz odpowiedź na co jest uczulona.

Gość Yoku1987
Dzieki, nawet probowalam, ale moje piersi niepodatne na laktator... :/ mam medele electric. Niewiele sciagam... a mala nie chce za zadne skarby pic c butli - orobowalam rozne smoczki, ksztalty - mm tez mam w domu chyba z 5 i zadne nie idzie... nawet bebilon pepti kupilam i enfamil o% lac.

Gość jshsdh
Ja miałam tak że już jadłam same suchary bo nie wiedziałam co jem nie tak i nic to nie dało dalej było to samo. Tylko że ja leżałam w ciąży w szpitalu na cholestazę i waszerofali mnie co raz lekami więc myślę że to z tego mogło się zrobić uczulenie na moje mleko

Gość Yoku1987
dzieki, sprobuje - takiej jeszcze nie mam. ;)

Gość jshsdh
Nie ma za co mi koleżanka tą butelkę poleciła bo jej dzidzia też nie chciała z butli doić kupiła tą i mała bez problemu ssała:)