Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość se se sa sa

Na wesele jako osoba towarzysząca

Polecane posty

Gość se se sa sa

Idę niedługo na wesele jako osoba towarzysząca i moje pytanie jest następujące - czy powinnam kupować jakiś prezent? żadko bywam na weselach, dawno nie byłam i nie wiem jak to się teraz robi :o dolożyłam się oczywiście do prezentu od mojego chłopaka ale czy powinnam dać też coś od siebie? słyszałam że dobrze by było jakbym dała kwiaty, ale tu pojawia się kolejny problem. z racji tego że studiuje i ciągle brakuje mi pieniędzy to trochę szkoda mi wydawać na jakiś bukiet który zaraz zwiednie i wyląduje w koszu :o wiec - tu moje pytanie - czy naprawdę głupio by było gdybym nie dała nic od siebie? przypominam że idę tylko jako osoba towarzysząca

ja też ostatnio byłam na dwóch weselach. nie wiedziałam czy mam coś kupić czy nie, tak więc zapytała po prostu kolegów z którymi byłam na tych weselach. jeden z nich nie pozwolił mi niczego kupować, a drugi powiedział, że młodzi chcą zamiast kwiatów alkohol albo słodycze i że mogę ewentualnie to kupić :) tak więc kupiłam wino :)

Gość se se sa sa
w mojej sytuacji młodzi raczej nie powiedzieli czego oczekują. ale dziękuje wszystkim za odpowiedzi!!! :)