Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdrp

Kto podaje pierwszy rękę

Polecane posty

Gość sdrp

Witajcie, jestem kobieta byłam w kancelarii na poradzie u osoby która jest mężczyzna, nie podalam pierwsza dłoni, czy popełniłam gafę?

Gość dsdsdeerffdd
według mnie tak, z drugiej strony taki radca musi być przyzwyczajony do takiego wiejskiego zachowania :classic_cool:

Gość bobo0
zawsze daje rękę klient albo np. na spotkaniu osoba ważniejsza

Gość sdrp
Jakim spotkaniu?

Gość bobo0
np. na spotkaniu u premiera albo jak kogoś witasz to też podajesz rękę

Gość sdrp
no właśnie, wydawało mi się ze osoba ważniejsza podaje dłoń, czyli ja byłam mniej ważna...

Powinien podać Ci rękę. Tak samo jak sie idzie do ministra na spotkanie to on pierwszy podaje

Gość bobo0
klient jest najważniejszy to on pan a adwokacina sługa rozumiesz ty go wynajmujesz on ci sprzedaje usługę i jest dla ciebie miły jak by ci mógł dać łapkę jakby cię mógł przypadkiem obrazić rozumiesz

Gość bobo0
j.w---- nie masz racji bo minister sprawuje urząd a prawnik wykonuje usługę jak nie ten adwokat to inny minister jest jeden

Gość sdrp
no właśnie, a wydawało się ze takie oczywiste...może z uwagi ze jestem kobieta to ja powinnam podać? ale z drugiej strony podobno np przełożony kobiety pierwszy jej podaje jako osoba ważniejsza

Gość sdrp
Wiesz.ja w relacji dwóch mężczyzn to jestem pewna ze np radca pierwszy podaje klientowi mężczyźnie nie raz widziałam... Spor jest co z kobietą?

Gość fobistra
nie wiem, :O prywatnie zawsze kobieta pierwsza ja mam szefa który np wbec kobiet nie podaje pierwszy rekę bo uważa że kobieta powinna , uważa kobiete za ważniejszą

Gość Nastia Janowa
To ze doradca podaje pierwszy reke nie znaczy ze robi to dobrze. doradca ma za zadanie wejsc w uklad bardziej przyjacielski by sprzedac usluge/towar. Dlatego tak robi. Ty może podać jako pierwsza, ale nie musisz. W tym ukladzie to Ty jestes wazniejsza, jestes klientem.

Gość ghfjghjtyeruytuerytuierter
u nas w firmie zawsze szef and ja podaje pierwsza rękę... właśnie dla lepszego kontaktu, ale nie myślałam nigdy nad tym kto powinien pierwszy..

a co dzień spotykamy się z wieloma osobami. Są to zarówno nasi przełożeni, znajomi wyżsi stopniem, rodzina, sąsiedzi jak i nasi rówieśnicy. Kto i w jakich sytuacjach powinien pierwszy podać rękę??? To pytanie pojawia się bardzo często i człowiek albo popełnia błędy świadczące o złym wychowaniu, albo nie podaje w ogóle ręki. Otóż zważając na reguły dobrego zachowania pierwsza podaje rękę osoba ważniejsza, osobie mniej ważnej czyli: kobieta - mężczyźnie starsza osoba - młodszej zwierzchnik - podwładnemu

w tramwaju jako pierwszy wysiada mężczyzna i służy pomocą przy wysiadaniu kobiecie hehe to mnie rozbawiło :D u n as w mieście to kurwa faceci jeszce by staranowali kobiety :d

Gość sdrp
wiem ze jak moi rodzice byłi na takim spotkaniu to też radca podał imię pierwszy ale byli oboje;/ to dosc skomplikowane, mam nadzieję ze nie wyszłam nas jakiegoś buraka

Gość sdrp
jeszcze mnie zastanawiało bo jeśli ktoś siedzi za biurkiem to chyba nie wypada przez stół podawać ręki... więc tylko na pożegnanie?