Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ilonkaniepodrabiac

Czy woda 6%rozjasni czarne włosy i jeśli tak to o ile tonow?

Polecane posty

Gość Ilonkaniepodrabiac

Tak jak w temacie. Czy za pomocą profesjonalnych środków do rozjasniania i użytej w tym zestawie wody 6% zdołan uzyskać brąz ?

Jesli dlugo farbowalas wlosy na czarno i w dodatku przeciagalas farbę na całe włosy zamiast samych odrostow to będzie ciężko by woda szustka,nawet z rozjasniaczem,dała sobie rade z tak mocnym barwnikiem.Ale możesz spróbować.Przecież tobie zależy na niewielkim podjasnieniu.Najlepiej zrobić próbę na pasemku włosów i przytrzymac ok.40 minut.

Gość nie ma szans, wyjdzie ci
sraczka na głowie. Użyj 12% w proporcji 1/1 z wodą 9% omijając odrost a później i tak będziesz musiała nałożyć farbę w kolorze brąz ale od razu ostrzegam, nie kupuj ciemnego brązu bo znowu wyjdą Ci czarne. A najlepiej idź do fryzjera

Gość Ilonkaniepodrabiac
Myślałam nad ściaganiem ale wiele opinii słyszałam że później czerń wraca...więc nie wiem jak to jest tak naprawdę . Nigdy w życiu nie rozjaśniałam włosów (byłby to mój pierwszy raz) więc może nie zniszczy mi aż tak włosów przy odpowiendiej pielęgnacji..no chyba że się łudzę :) 12% wydaje się być zbyt mocna, może 9%?

Gość bvidvjk
idz lepiej do fryzjera

Gość do ilonkaniepodrabiac
Jejciu!!!! IDZ DO FRYZJERA..SAMA NIE DASZ RADY,TYM BARDZIEJ ZE NIE MASZ DOSWIADCZENIA..MOZESZ EWENTUALNIE POPALIC ZNISZCZYC WLOSY.. Ale skoro sama chcesz juz :O to poradz sie osob ktore sie na tym znaja i moga cie poprowadzic..np.wbic mozesz w wyszukiwarke : *kokardka mysi -to blog dziewczyny ktora "ma pojecie co robic" albo na kafeterii znajdz temat : *FARBY LOREAL-porady przeniesione z recenzji-i ram zadaj pyt. ALE TEN PIERWSZY RAZ,TO LEPIEJ IDZ DO FRYZJERA,DOBREGO!!Potem mozesz sama jombinowac ;)

Gość anois262
lepiej idź do fryzjera, bo wyjdzie ci rudy albo jak juz ktos wyżej powiedział sraczka

Gość Ilonkaniepodrabiac
Dzięki dziewczyny za opinie, posłużyłam się radą jednej tu dziewczyny która pokierowała mnie na bloga mysi i zrobiłam sposobem który ona też na jednej klientce robiła czyli; kupiłam rozjaśniacz syoss 12-0 , wymieszałam zgodnie z instrukcją obsługi, następnie dodałam krople odżywki i szamponu. Potrzymałam ok 48min na głowie. Spłukałam . Kolor wyszedł taki dość ciemny blond gdzieniegdzie poświata rudego...ale był w miarę jednolity. Na to położyłam farbę w odcieniu DARK BLOND 6.03 z paleta Farmavita i wyszedł piękny kolorek brązik bez rudego, intensywny średni brąz. Dzięki dziewczyny za rady, czasem naprawdę warto posłuchać opinii innych. A co do włosów no cóż...są przesuszone, bo codziennie katowałam je prostownicą ale teraz stwierdzam że badziej im potrzeba odżywienia niż stylizacji więc nie wyglądają wcale źlE. A nawet po farbowaniu brązem są wizualnie mniej zniszczone niż wtedy gdy miałam czerń. Po prostu wyglądają zdrowo, a muszę tylko o nie dbać żeby kondycję też miały jak przed wszystkimi farbowaniami na czerń.

Gość wert567
ja robiłam w takiej sytuacji dekoloryzację[nie mylić z rozjaśnianiem]. mialam tylko jedna warstwę czerni na włosach i sciagnęło do mniej więcej jednolitego brązu. nic na to wiecej nie kładłam. z czasem trochę sciemniały, ale nie do czerni. no i z włosami nic sie nie działo, zero przesuszenia i zniszczeń.

Gość Ilonkaniepodrabiac
Ja właśnie odważyłam się na rozjaśnianie bo miałam więcej tej czerni (farbowane kilka lat) ale już nie chciałam faebować więcej więc raz a porządnie pozbyłam się tej okropnej czerni ;) i już nie wrócę do tego koloru choć mi się podoba ale tak na chwilę, jednak czerni nie można mieć chwilowo tylko na dłużej więc zostanę przy brązach, jest tyle pięknych odcieni ;)

Gość gość
cześc jestem fryzjerka i powiem ci tak sama mam czarny kolor włosów i schodziłam wodą 9% odrosty zostawisza na sam koniec a reszte włosów trzymasz rozjaśniac do okolo 30min i pozniej na 5 min na odrosty nakladasz żeby wyszedl ci jednolity kolor po rozjaśniaczku bo jesli nałożysz na całośc to odrost będziesz miała jaśniejsz i poźniej mogą ci się bardziej włosy plątac ale z tego co wiem to włosy po rozjaśniaczu i tak się placzą dlatego poźniej najlepiej używac odźywki 2 fazowej i maski na włosy i trzymmac ja z 15min nawet do 30min raz na jakis czas życze powodzenia z rozjasniianiem włosów Karolina

Gość gość
a jeśli nie chcesz żeby ci sie bardzo włosy zniszczyły to polecam kompiel rozjaśniająca też pomaga ale nie rozjaśni ci odrazu do końca wlosów

Gość gość
A wiec tak moje drogie panie nie macie pojęcia o farbowanie i rozjasnianiu włosów. Nie macie zielonego pojęcia z czego składa się luska włosów.Dlatego dla uzyskania brązu wystarczy woda 6 % i 40 min ale najlepiej zapraszam do salonu gdzie dobry stylista to rozwiąze