Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wciaz oczekujaca

Starania o dziecko - bezskuteczne. Kto sie przylaczy ?

Polecane posty

Hej Wszystkim :) Chciałabym zalozyc nowy temat dotyczacy staran o dziecko poniewaz na innych forach wszyscy juz sie znaja i chcialabym aby przylaczyly sie te osoby ktore tak jak ja staraja sie juz dlugi czas o dziecko i bezskutecznie..

Gość długo się starasz?
?

ja się chętnie przyłączę,staramy się od maja 2011,były tabletki stymulujące owulację, nie pomogły.W marcu moja gin.skieruje mnie na tzw.przedmuchiwanie jajowodów,może to poskutkuje.

Bardzo sie ciesze ze ktos sie odezwal.. :) staram sie ponad rok. Wyniki nasienia mojego chlopaka przedstawiaja sie nastepujaco: barwa: mleczna, metne, uplynnione zupelnie po 30 min. ph=9 objetosc 3ml ilosc plemnikow w 1ml 3.850.000 w preparacie bezposrednim: leukocyty 3-4 wpw , formy mlode 0-2 wpw ruchliwosc: 20% wykazuje ruch zwawy 10% wykazuje ruch drgajacy 70% wykazuje brak ruchu morfologia: 80% wykazuje prawidlowa budowe 20% wykazuje patologiczne zmiany W sobote czeka nas pierwsza wizyta w klinice nieplodnosci w katowicach.

i moje i męża wyniki są w porządku,tym bardziej jest to dziwne.Myślę że to kwestia mojego podejścia,ja w okolicach owulacji nie potrafię myśleć o niczym innym,podobno w sytuacjach stresowych rośnie stężenie jakiegoś hormonu i może on blokować /utrudniać nam zajście.Dodam że ja mam już dziecko ,które upomina się o rodzeństwo,tym bardziej mi przykro.

Gość farka
Ja też się staram. Już dosyć długo bo 8 miesięcy i póki co bezskutecznie. Mam zamiar kupić sobie może jakiś żel wspomagający zapłodnienie, co byście poleciły?

Gość ale wawo
badaliscie/mieliście: fragmentację DNA plemnika przeciwciała we krwi przeciwciała w spermie wrogość śluzu histeroskopię hsg laparoskopię kariotyp i wiele wiele innych,że piszesz,żę wszystkie wyniki ok?

Gość yujyujyu
znsjoms po 8 latach i 3 invitro zaszła w ciąże po 3 in vitro,a 3 m-ce po porodzie zaszła w ciąże bez wspomagaczy,sama ot tak ( tzn z mężem () Babcia sie smieje Jedno kupione,drugie zrobione :):):) Takze blokada ma 'swóje' działanie na niekorzysc.

Gość Autorko 70 % plemników
twojego partnera wykazuje brak ruchu , to dużo zakładając że tylko 30 % porusza się tak by dać szansę zapłodnieniu. U mojego męża tylko 20 % jest bez ruchu. Staraliśmy się rok aż się udało. Mój mąż przyjmował profilaktycznie kwas foliowy oraz witaminę C zaczął jadać więcej warzyw i owoców i nasienie podniosło parametry na korzyść :)

czesc. Ja polecam zarowno pre seed zel i conceive plus. Oba stosowalam i z jednym i z drugim zaszlam w ciąze.

Gość mani1990
My z mężem staramy się już 8 cykl . Mąż ma dobre wyniki zrobił je na własną rękę . A mnie lekarz zbywal więc teraz jak skończy mi się @ idę prywatnie do innego ponoć lepszego lekarza . Życzę wszystkim dwuch kresek !

Gość gość
Skąd będziemy wiedzieli któremu się udało zapłodnić? Ilu partnerów szukasz? Ja się nie piszę bo nie będę walił obcej baby po setce innych facetów :-O

Gość gość
Jak czytam, że ktoś się stara o dziecko 8 cykli, albo rok.. i wg niego to długo.. to mnie krew zalewa! Kobiety.. poczytajcie trochę.. ile osób czeka na dziecko po 3, 5, 8, a nawet 10 lat.. ile kobiet ma za sobą nieudane inseminacj****adania drożności jajowodów, niektóre in vitro.. A Wy piszecie, że długo (rok) staracie się dziecko.. i to jest problem.. byście chciały, żeby to ot tak.. jak pstryknięcie palcem było _ paranoja.. _ W moim gronie właśnie rodziny czekały długo na dziecko. -7 lat, udane trzecie in vitro (bliźnięta), po 7 kolejnych latach dziecko -kilka lat (nie wiem), udane 1 in vitro (córka) -2,5 roku, zabieg u mężczyzny, niedane 2 inseminacje (brak dzieci) -5 lat, 3 stracone ciąże, 1 dziecko i ja.. 8 lat, 2 stracone ciąże, 1 dziecko

Gość gość
dziewczyny ja sie starałam ponad 3 lata... 1 nieudane in vitro a kilka dni temy 2 kreski na tescie..Oby teraz sie wszystko dobrze roziwjało...3mam kciuki za Was!!!

Gość gość
U nas 5 lat staran z lekarzami plus rok na luzie. 2 stracone ciaze dzieci brak. Badania ksiazkowe u nas obojga.

Gość gość
Podziwiać was dziewczyny, ja starając się o maleństwo gdy w trzrcvim cyklu nadal jedna kreska była myslalam ze siezalsmie nie wiem jak wydajecvie rade kilka lat się stasrac. Ale wkoncu mi się udało i dziś leży kolo mnie trzytyhodniowy szkrab:-) Ps wiedm ze kilka miesięcy starań to norma