Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyczerpana do końca

czy jest moźliwe fizyczne pozbycie się okresu?

Polecane posty

Gość wyczerpana do końca

dostałam okres 9 lat temu,w tej chwili mam 22 ale od zawsze dawał mi w kość. trwa tydzień albo i dłużej, z czego 3 dni to normalnie krwotok i ból taki że ustać na nogach nie mogę, siedzieć i leżeć też jest ciężko. o funkcjonowaniu jakimś w te 3 dni nie ma mowy. muszę zostać w domu i biegać do kibla co godzinę. na noce zakładam pampersy bo inaczej by się nie dało. chciałabym się jakoś go pozbyć, myślę już nawet o wycięciu macicy tylko czy to zatrzyma okres?

Gość najlepszy pomysł
zajdz w ciaze:)

Gość Ivonkaaaaa
Po co takie radykalne środki Wkładką antykoncepcyjna Mirena zatrzymuje okres do pół roku po włożeniu. Jedną jest na 5 lat. Ją już mam druga i ostatni okres miałam 7 lat temu. No i natychmiast po wyjeciu okres i płodność wraca

Gość 987654321123456789
ja od 1,5 roku nie mam bo biore leki, ktore powoduja (jako skutek uboczny) wlasnie zatrzymanie okresu. i to jest super!

Gość Miła Juleczka :)
Idz do specjalisty, gdyż to normalne nie jest. Masz jakieś menstruacje krwotoczne :o pewnie odeśle cie na inne badania, natomiast biorac pigułki mozna nie mieć okresu, ale to lekarz tłumaczy, i w przypadku zdrowia nie sluchaj rad "kafe lekarzy" bo to zbyt wazne jest.

Gość wyczerpana do końca
ja brałam przez 2 lata tabletki antykoncepcyjne, ból trochę zmniejszały ale i tak przeciekałam... nie wiem już co mam robić... a w ciążę nie zajdę bo nie mam z kim

Gość ja znam znam
menstruacja jest naturalnym stanem rzeczy wiec dla swojego zdrowia nie mozna go hamowac, ale jest druga strona medalu, krew kobiet dzieki temu sie oczyszcza, i doskonale Cie rozumiem, bo sama kiedys przechodzilam przez takie przeboje, ze niekiedy z samego rano wymiotowałam kwasem dopoki nie odkryłam wierzbownicy, mozesz ja kupic w kazdej aptece a jak nie mają to popros o sprowadzenie, najelpiej pic sypaną bo tabletki wychodzą duzo drozej no i rzecz jasna trzeba zaparzac w odpowiednim kupku do zaparzania, chyba kazdy w domu ma taki i jak od wszystkiego po jakims czasie przyjmowania np. dwoch miesiacach nalezy zrobic krotką przerwe

Gość ja znam znam
i sorka za błedy ort :P

Gość wyczerpana do końca
miałam kiedyś cysty okołojajnikowe, na to lekarz właściwie przepisał mi hormony,oprócz tego mój cykl trwał 20 dni. teraz dopiero odstawiłam tabletki, ostatni okres miałam 20 grudnia, rano mnie obudził straszny ból. musiałam wziąć urlop na żądanie bo spodziewałam się okresu dopiero jutro nie mogę tak żyć :(

Gość gvngvhghgfh
kobiety znerwicowane czy wiecznie smutne, te ktore trzymają w sobie negatywne emocje znacznie gorzej przechodzą okres, cierpi nie tylko układ rozrodczy ale i cały organizm wiec zmiany sie dokonują w kazdym człowieku w całym organizmie jak przechowuje negatywne emocje, nie bez powodu macica po grecku to hystera