Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamammamama

niemowlak nie chce nic pić:(

Polecane posty

Gość mamamammamama

dziewczyny, mój 6m-czny masluch nie chce pić kompletnie nic prócz mleka. 2m-ce był karmiony piersią, a potem nutra. i kiedy chcę mu dać wody czy herbatki, to kwasi się,pluje,bawi się smoczkiem, przeważnie zaraz zwymiotuje (refluks), wypije z 10-20ml przez kilka minut, a potem odda 2razy tyle:/ nie ma zaparć. Z sokami razie nie próbuję, bo ma też alergię, a dodatkowo przy refluksie trzeba je wprowadzać jak najpóźniej. Czy to nic nie szkodzi, że on nie pije, a zjada 3 stałe posiłki? obiadek, deserek i sinlac,a mleko z kleikiem i zagęszczaczem 2 razy/dobę

Gość mamamammamama
maluch*

Gość mamamammamama
up.

Moja córka też tak miała.Dzisiaj ma roczek i jak już coś pije to najlepiej czystą wodę ewentualnie herbatka ale wszystko w ilościach naprawdę symbolicznych.Jak była mniejsza to nie piła w ogóle nic oprócz mleka.A le ona też miała problem z ulewaniem.dopiero po bebilonie ar troszkę się poprawiło

Moja córka też tak miała.Dzisiaj ma roczek i jak już coś pije to najlepiej czystą wodę ewentualnie herbatka ale wszystko w ilościach naprawdę symbolicznych.Jak była mniejsza to nie piła w ogóle nic oprócz mleka.A le ona też miała problem z ulewaniem.dopiero po bebilonie ar troszkę się poprawiło

Gość wiem co i jak
jakby to stanowiło jakiś problem , byłoby odwodnione , a próbowałaś łyżeczką ? moja z butelki też nie chciała a łyżeczką piła

Gość wiem co i jak
popycham

Gość ale mądre niektóre
Mój synek też nie chciał pić nic praktycznie, teraz prócz mleka pije tylko z Hipp "Herbatka&Sok" i soki świeże firmy Ogrody Łąckie. Wody, herbatek granulowanych czy soków innych firm pochlipie dokładnie dwa łyki i wypluwa.

Gość derkade
Moj syn ma 7 m-cy I tez nie chce pic! 1 miesiac temu odstawilam nutriton,mial refluks. Staram sie dawac mu wode lyzeczka,troche pochlipie lub po prostu daje mu pic ze szklanki. Wiecej nawylewa niz wypije,ale zawsze cos do gardla trafi :)

Gość ja dawalam lyzeczką
wode, tez pic nie chciala, moze wystarcza jej to mleko, ja mialam o tyle dobrze ze karmmilam piersią, teraz ma 2 latka i tez jest niepitek, ani sokow ani wody, jedynie podaję jej slodka herbatke i tylko to z łaską wypija

Gość to ją zmuszaj
żeby chociaż trochę piła. Dopajać nie trzeba dziecka, które jest na piersi. Na mm konieczne jest podawanie dodatkowych płynów. Moja córka, jak była mała też nic nie chciała pić - była na mm, więc tylko mleko i skończyło się kamicą moczową z krwiomoczem, jak miała 10 miesięcy. Wszyscy lekarze zgodnie zalecali i do dziś to podtrzymują, że ma pić ok 1l płynów dziennie. teraz ma ponad 4 lata i do dziś jest pod opieką nefrologa i przechodzi rózne badania. A ja walczę za nią do dzisiaj, aby piła, bo nadal nie lubi. Jak inaczej nie da rady to przekupują ją bajką - jak wypije włączam. I nie słuchaj bzdur, ze widocznie nie potrzebuje picia albo mm jej starcza. Uwierz, że ja tego nie wymyśliłam, tylko są to opinie naprawdę dobrych specjalistów

Gość mamamammamama
Boże! "to ją zmuszaj". Dziękuję, że to napisałaś. Będę go przepajać ile się da, ale na serio on wszystko wypluwa, wymiotuje lub łapie dziąsłami za smoczka i nie chce pić. Spróbuję z łyżeczki. Może soki by mu zasmakowały, ale jak wiadomo surowe soki i owoce wzmagają refluks jeszcze bardziej, a i tak dużo mu się cofa, więc muszę przeczekać. Będę w dalszym ciągu próbować z tą wodą. Mam nadzieję, że nie jest za późno. Ma już prawie 6,5 miesiąca, a od 5 nie jest na piersi gdzieś. Ze starszą córką (3lata i 3 miesiące ma obecnie) też miałam ten problem, z tym, że ona 9miesięcy była na piersi, więc nie potrzebowała, natomiast potem jakoś się rozkręciło i zaczęła powolutku pić, a potem nawet wołać. Teraz od dosyć dawna to jest normalnie smok:p Ciągle by piła. Potrafi na 2 razy opanować butlę bobofruita, czy na 3-4 podejścia ma wodę niegazową bądź od czasu do czasu playa

Gość mamamammamama
oczywiście chodziło o 0,5l butelki woda/play, a bobofruity te duże szklane

Gość podporucznikowa
Moja corka bardzo malo pila,dopoki dostawala z butwlki. jak zajarzyla picie z butelki z rurka -zaczela wciagac jak nie wiem.