Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martaw255

Nie mogę pozbierać się po śmierci partnera, co robić?

Polecane posty

Gość martaw255

Kilka tygodni zmarł mężczyzna, z którym byłam od ponad 4 lat. Zachorował na raka. Pomimo, że mam dopiero 25 lat jestem w stanie stwierdzić, że kocha się tylko raz...

Gość martaw255
Terapia?Nie mam depresji, tylko nie widzę żadnej przyszłości...

Gość martaw255
Tu nie chodzi o załamanie nerwowe... Po prostu wszystkie realizacje były związanie właśnie z uwzględnieniem mojego zmarłego partnera. A teraz, jak gdyby nic muszę zacząć od zera...

lepiej zaczac od zera niz tkwić w jakimś marazmie. Nie spodziewalas sie takiej sytuacji, ale tak czy siak, musisz zaczac od nowa. Pewne sytuacje zmieniają nasze życie, nie do opisania, są poczatki, są konce, male i duze. Bylas z Nim sporo czasu, nic dziwnego, ze kiedy zmarl, zostalas sama, nei wiesz, co robic. Jeszcze raz wspolczuje.

Gość pawdziwie
...odbyć żałobę ze sporadyczną pomocą psycholożki ..będzie dobrze i szybciej

Gość pawdziwie
...postąp tak właśnie...

Gość Lipton Yellow Label
współczuje...

Gość eeeeeeeeew0002
nie, nie kocha się tylko raz. Bardzo Ci współczuję. On na zawsze pozostanie w Twoim sercu.

Gość ____Luna
Na razie nic nie mozesz zrobic. Przeczytalam mase porad psychologow i podobno to bardzo wazne, zeby zalobe przezywac, a nie wypierac, czy jakos zagluszac. Jesli masz ochote o nim myslec, to mysl, jesli chcesz plakac, to placz, jesli chcesz byc sama. to badz. Bardzo Ci wspolczuje, bo ja od pol roku placze po moim bylym, a juz nie jestem z nim od lat. I mam wlasnie problem z wypieraniem, bo jestem bardzo daleko od Polski i nie widzialam jego grobu. Bylam pewna,ze mu sie zycie poukladalo,ze ma zone, dzieci.. A tu wiadomoc o wypaadku doslownie sciela mnie z nog. I wiem,ze to, co przezywam jest normalne, nie kwalifikuje sie (jeszcze) na terapie, czy leki. Mysle o nim codziennie, wspominam, pisze do niego listy. Chce i bede o nim pamietac. To z czasem troszke zelzeje, ale tak naprawde musisz sie nauczyc z tym zyc. To,ze nie widzisz przyszlosci, tez ma sens, naprawde, z czasem jakos sama sie wkrecisz w zwyczajne zycie. Nie zapominaj o nim, sa malzenstwa gdzie obydwoje chodza na grob bylego partnera i nowy partner szanuje zalobe zony. Nie musisz yc sama do konca zycia, ale oczywiscie nic na sile. Dopoki nie wpadasz w alkohol i jestes w stanie wyjsc z domu, to masz prawo byc smutna i zdolowana, zaloba moze potrwac nawet rok. Po prostu ja przejdz na swoj sposob, paradoksalnie mi troche pomaga pisanie listow, ogladanie zdjec, czuje potrzebe pamietania tej osoby i tego, co miedzy nami bylo.