Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość de gerl lajk ju

menu dla 8 miesięcznego dziecka ze skazą białkową

Polecane posty

Gość de gerl lajk ju

Niedawno dowiedziałam się, że moje dziecko ma skazę białkową. Do tej pory gotowałam mu obiady typowe dla dzieci w jego wieku. Jak teraz powinno wyglądać menu? Czy powinnam wprowadzić jakieś typowe zmiany w selekcji składników dla dzieci ze sb? Jestem w kropce, bo nie wiem od czego zacząć! Jak wygląda menu waszych dzieci ze skazą białkową?RATUNKUUU!

Gość mamaMaj2013
z tego co ja sie w szkole uczyłam,tzn o dietach różnych wynika że powinnaś dawać takie produkty jak:mięso królicze,drób,kasze,ryż,makarony,jabłka,marchew,brokuły,jaja ale same zółtka.Unikaj jogurtów,serów,masła,śmietany,mleka krowiego.Współczuje bo to dość tródno sie tego stosowac np jogurtów nie a dziecko lubi przecierz

Gość de gerl lajk ju
bebilon pepti.

Gość de gerl lajk ju
bebilon pepti

Gość Aśka28
Ja mam alergika ma skazę białkową i azs, mój syn ma 15 miesięcy i napiszę Ci,że jest ciężko bo nie może jeść tego co my tylko muszę gotować dla niego osobno. Mój ma azs-nie powinien jeść pomidorów,papryki czerw,jedzenia przetworzonego (żadnej vegety i kostek rosołowych), kakao,orzechów i cytrusów. Dużo gotowania mam, wymyślać trzeba bo menu alergika musi być urozmaicone.

Gość misiamarysia
moja córka tez miała skaze białkową. unikałam wszystkiego, co zawiera białko, jajek (białka), kakao, cielęciny i wołowiny, cytrusów.rosół/wywar robiłam np. na króliku, budyń na mleku ryżowym. trzeba się troszkę nagimnastykować, ale w google jest trochę blogów z przepisami dla alergików. poza dieta podawałam córce latopic, to probiotyk przeznaczony dla dzieci ze skaza i azs, dodawałam go nutramigenu.

Gość są tu jeszcze jakieś mamy
alergików ? Jakie przykładowe dania gotujecie ?

Gość są tu jeszcze jakieś mamy