Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość htghtrhytr

Wasze 2 latki

Polecane posty

Gość Emilia84
ehhh to kafe wolę BB :)

Gość Emilia84
napisze jeszcze raz bo widzę, ze nie ma Moja córka od 3 miesięcy korzysta z nocnika. Bez wpadek, zawsze woła lub sama idzie kupe i siusiu. Zaczęlismy ją odpieluchowywać jak miała 19 msc ale wiadomo, ze wtedy były jeszcze wpadki przez jakis czas. Na noc ma jeszcze pampka choć często budzi sie z suchym.

Gość Moja córcia ma 23 miesiące
Moja niestety jeszcze nosi pieluchy (planujemy zacząć naukę na wiosnę) a pierwsze próby nauki się nie powiodły (miała wtedy 15 miesiecy) i postanowilismy dać jej mnóstwo czasu :). Moja odkąd skończyła 18 miesiecy zrobiłą się bardzo zbuntowana i tylko czekać kiedy to minie a tu jeszcze urodzin nie było :D (bunt dwulatka)

moja prawie 2,5roku, 96cm, 13kg, mówi głównie po swojemu

Gość vorks
corka ma ok 90 cm wzrostu wazy 12kg mowi juz calymi zdaniami chociaz niektore wyrazy przekreca ale juz wszystko wypapla;-) ostatnio babcia pytala sie co mama gotowala na obiadek to wypaplala ze nic bo bylysmy w jestauracji na fitkach;-) do kibelka sika juz od roku. jesc nie chce nic za to w nocy ntoadal wola mleto::-\

Moja na 2 latka ważyła 11,5 i miała 87 cm, mówiła zdaniami takimi łatwymi.

Gość Niuniulkai
Moja córka 22 miesiące 91 cm i 11 kg mówi głównie po swojemu jedyny plus bez pieluchy juz od roku ;)

Wszystkie różnie się rozwijają, jedne wcześniej chodzą, drugie mówią a jeszcze inne szybciej uczą się robić na nocnik. Moja wołała już tak naprawde bez wpadek jak miała 2l i 3 mies, też już potrafiła dłużej wytrzymać np. jak byliśmy na zakupach i znaleźliśmy wc.

Wszystkie różnie się rozwijają, jedne wcześniej chodzą, drugie mówią a jeszcze inne szybciej uczą się robić na nocnik. Moja wołała już tak naprawde bez wpadek jak miała 2l i 3 mies, też już potrafiła dłużej wytrzymać np. jak byliśmy na zakupach i znaleźliśmy wc.

Moja ma 22miesiace. Jak miala 21mcy to wazyla 11,5 wzrost 90,5cm. Mowi duzo slow,bardzo duzo.powtarza. potrafi.powiedziec np."mama dzidzi aammm" albo "haauu oć tiu aamm" hehe takie "zdania" sklada. Na nocnik sika sooradycznie,glownie.jak jest u babci.

Moj ma 25 miesiecy, wazy 17kg i mierzy ok 95cm,,,mowi zdaniami, duzo zna wyrazow, jakis prosty wierszyk powie, zaspiewa po swojemu ogorek, ogorek ;-) ale u nas problem z nocnikowaniem :-( nie chce o nim slyszec ....

Gość trochę się uspokoiłam
Witam dziewczyny, cieszę się że znalazłam ten topik, bo ostatnio trochę mnie rodzinka zaniepokoiła. Moja córcia ma 2 latka i 1 miesiąc, Na świeta miała dokładnie 2 latka i jak to w rodzinach bywa jest popisywanie się dziećmi:) kuzynka przyjechala ze swoja corka z tego samego roku co moja tylko ze tam ta jest o 10 miesiecy starsza i mowi plynnie (zaczeła mowić zdaniami jak miala 1,5 roku- autentycznie). Wracajac do tematu na swieta dziewczynki bawiły sie na podldze i corka kuzynki sie znudzila i poszla a moja zaczela cos po swojem mowic ze nawet ja nie zrozumialam( tak ma jak chce cos duzo powiedziec a nie umie tego obrac w slowa) i rodzice tej dziewczynki tak staneli na moja i mowia a ty w ogole cos mowisz bo nic nie rozumiemy dodam ze ona jest pania adwokat on jest profesorem w wyższej szkole i ta moja tak sie na nich popatrzyla i zero reakcji. Powiem wam, że aż mi sie glupio zrobiło. Wtedy zczeli pokazywac jak to ich corka nie spiewa nie mowi wierszykow, a ja nie bedac dlużna mowie do corki zaspiewajmy kolędę (nauczylam ją cicha noc - ja jedno slowo ona nastepne taka przeplatanka) zaspiewala cala, pozniej maszerują chłopcy a im wtedy szczeki na dol to ona juz zna patriotyczne piesni ?? Ja mowie ze do mowienia sie nie rwie ale bardzo lubi spiewac i zna bardzo duzo piosenek. Wtedy skonczylo sie przechwalanie :) Tak samo było z sikaniem ja swojej specjalnie nie uczyla ale zaczelam ja sadzac jak skonczyla rok(jak sie budzila i przed spaniem ) Jak skonczyla 1.5 roku pojechalismy na wakacje do siostry tam zobaczyla swojego kuzyna ktory sika na trawe tak ej sie to spodobalo ze z kazdym razem jak on sikal ona sciagala spodnie i pieluche i tez chciala. Czasami jej sie udawalo czasami nie i w ciagu tygodnia czasu zalapala i przestala chodzic w pieluszce. We wrzesniu jak bylysmy na spacerze zapomniala zawolac i sie przeziebila i musialysmy wrocic do pieluch bo sie zapominala i gdy moja corka miala 22miesiace przyjechala kuzynka i mowi to ona jeszcze w pieluszce chodzi?? ja mowie tak ale bedziemy za niedlugo oduczac a ona oburzona mowi ze jej juz od dawna nie ma pieluchy nawet juz na noc. Na swieta moja juz tez nie miala pieluchy nauczyla sie spowrotem wolac 2 tyg po ich wizycie. Nie powiem bo troche jej docinki mnie zmotywowaly do uczenia corki. Ale droge dziewczyny nasze dzieci sa rozne ale musimy pamietac ze na wszystko mają czas bo to dopiero 2 LATKI :)