Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stółbeznóg

co jesli to jego dziecko????? masakra

Polecane posty

Gość stółbeznóg

hej byłam z facetem 5 lat, rozstaliśmy się, jak dowiedziałam się, ze spotykal się z inną, niby do niczego nie doszło... nie bylismy ze sobą 3mce, tak się złożylo, ze się przespałam z kolegą, bylo to 8grudia 2012, zupełnie jednorazowa przygoda... w Wigilię mój eks przyszedł do mnie z pierscionkiem i prosil o wybaczenie, ucieszylam się, bo nie przestalam go kochać... zapomnialam o tej historii z kolegą, mój partner też się przyznał, ze miał "przeszłość" w tym czasie... okres mialam dostać 10 stycznia, dziś poszlam do lekarza, ciąża 4,5 tygodnia, masakra jakaś, nie pasuje mi wiek tej ciazy na mojego faceta, ale z tamtym miałam gumkę, bez przesady... może to usg się myli? oszaleję zaraz

Gość stółbeznóg
w ogole coś wspominac partnerowi? jak to rozegrac rozmowę z nim... na maj mamy wyznaczoną datę slubu, sala zarezerwowana, wszystko pisalam do tego kolegi, powiedzial "na bank nie moje, ogranij się"

Gość krzeslobezoparcia
dziecko jest TWOJE. i gratulacje mamusku :classic_cool:

Gość efwefwe
wychodzi pół na pół :D

Gość Danper
Ledwo sie rozeszliscie juz szpare innemu popuszczasz, pozniej sie zchodzicie i raptem ślub i co i będzie szybki rozwód :D

Gość stółbeznóg
taaaa nie prosiłam o ocenę mojego zachowania, stało się i już... nie bylam z nikim zwiazana, zakonnicą nie jestem, więc mam prawo, zabezpieczenie też było, dorosła jestem, prawda? tylko oczekwialam porady

Gość wifigdansk
jakie usg? w tym "wieku ciaży" nie ma jeszcze ze usg.pozatym usg nie ustala początku ciąży i terminu porodu,to lekarz pyta kiedy byla ostatnia miesiączka,data ostatniego dnia mioesiaczki jest wg.kalendarza ksiezycowego pierwszym dniem, ciaży,ktora trwa przewaznie ok.40 tygodni i na tej podstawie lekarz ustala date porodu i wiek ciąży a nie usg. wymyslilas sobie ta bajeczkę bo się nudzisz? jak juz cos chcesz wymyslec to najpierw zasięgnij wiedzy w necie a potem wymyslaj bajeczki,tak zby były choc trochę podobne do prawdy.

Gość stołbeznog
taaa nie ma usg powiadasz? a usg dopochwowe? wiesz, co to jest? nie wmówisz mi, ze nie ma czegoś takiego, mam na kartce przed nosem 4tyg 3dni

Gość fsssssssssss
czy to ważne czyje? ważne, żeby było ładne!

Gość wifigdansk
i od razu na pierwszej wizycie lekarz zrobił ci usg dopochwowe? jak na brzuszne trzeba miec skierowanie i się rejestrowac na jakiś termin.poza tym usg dopochwowe i tak wykonuje się najwczesniej w ok.9 tyg. ewentualnej ciaży. moze to usg dopochwowe pomyliło ci się z czymś innym.

Gość ojojku
ja miałam usg dopochwowe i we wczesnej ciązy i niejednokrotnie kiedy w ciazy nie byłam. Na nic nie czekałam, prywatnie oczywiscie. do autorki: Z facetem swoim porozmawiaj bo zwiazku czy malżenstwa na kłamstwie budowac sie nie da. Wie ze z kims spałas wiec nie powinien miec pretensji ze mozesz byc w ciąży. Ale tak sobie mysle ze jak z gumka było wszystko ok to pewnei dziecko faceta twojego. Badania mozeie zrobic jak sie dziecko urodzi.. ale tak sobiemysle ze jesli zdecydujecie sie na wspólne zycie to nie bdzie az tak wazne czyje to dzieko..

Gość gr,.....nie wracajcie do byłyc
zrobił i to na pierwsze mi tez wyszło 4,5 tyg wiec nie pisz bzdor ze nie jest to mozliwe kobieto tez mi sie nie zgadzał wiek wiec zapytałam jak to jest a on mi powiedział ze ostatnia @ = dwa tyg a poztym po wielkosci na monitorku jest zaznaczana wielkosc i na tej podstawie juz na zdjeciu usg kom podaje wiek uwzgledniajac wielkosc embrionu .

Gość wifigdansk
mozna w prosty sposób obliczyc kiedy mniej wiecej doszło do zaplodnienia i na kiedy jest termin porodu,trzeba tylko znac date swojej ostatniej miesiączki a dokladniej pierwszy dzien ostaniej miesiączki jest pierwszym dniem wieku ciąży,dodac do tego ok.40 tygodni-masz termin porodu,a mneij wiecej 2 tygodnie po pierwszym dniu ostaniej miesiączki nastapiło zaplodnienie; autorka miala iles tam dni przerwy wiec wielkiego problemu nie bedzie z ustaleniem tego,poza tym ktos madrze napisał-ze powinna jednak powiedziec swojemu facetowi o mozliwym ojcostwie innego pana,gdyz rozstali się i miala prawo robic jako wolna osoba co chce,nikogo nie zdradzila,zresztą ponoc ten jej tez mial inna kobiete. wrazie czego http://dzieci.civ.pl/tygodnie-miesiace-ciazy Jak liczyć tydzień i miesiąc ciąży? Przez lekarzy, zgodnie z regułą Naegelego, pierwszy tydzień ciąży liczony jest od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, czyli około 14 dni przed faktycznym poczęciem dziecka. Stąd też przyjmuje się, iż cała ciąża trwa 280 dni (w praktyce 266 dni od koncepcji), czyli 40 tygodni, a więc 9 miesięcy kalendarzowych.