Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

milka5555

Obgryzione paznokcie...

Polecane posty

Mam 19 lat i obgryzam paznokcie odkąd pamiętam... jak miałam 5 lat to juz obgryzałam, czyli mam problem od przynajmniej 14 lat. Jak sobie z tym poradzić? Tyle razy probowalam przestac, to udawalo mi się na kilka dni/tydzien... nie radze sobię z tym

Teoretycznie wiadomo, że obgryzanie może wynikać ze stresu itp. Ale czytałam gdzieś, kiedyś, w zamierzchłych czasach że może to być skutkiem braku skrzypu w organizmie. Moja znajoma zaczęła brać skrzypowite i przestała obgryzać - po prostu nie miała ochoty i nie myślała o tym. ;)

Gość aaczyyy
stosowałaś taki krem lub maść na paznokcie?Ma gorzki lub dziwny smak który odpycha.

Tworetycznie odpycha, ale to jest taki nałóg, że nie pomaga.. taki żel albo lakier pomaga osobom, które obgryzaja paznokcie sporadycznie.

Próbowałam lakierów do paznokci, tych gorzkich. To w momencie kiedy o tym nie myślałam, po prostu "ściągałam" ten lakier z paznokci ... nawet nieświadomie..

Gość yafuddx
kup zwykłe witaminy albo coś w stylu skrzypowita

Gość mikalski
Zacznij o nie w końcu dbać. Podstawa to solidna odżywka. Kupisz dobry produkt już za 10 zł, np. w New Nails. Kolejna kwestia - musisz zaprzestać obgryzania. Przecież to jest obrzydliwe i nawet zniechęca to ludzi z Twojego otoczenia - zapewniam!