Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SADSADAD

Nasze władze wspierają alkoholizm i margines społeczny. Oto dowód

Polecane posty

Gość SADSADAD

Może Wy mi wytłumaczycie jaki w tym jest sens? Budować blok za ponad 2mln dla ludzi po wyrokach eksmisyjnych, którzy w większości są zwykłymi alkoholikami po prostu. Ja jako kobieta pracująca, mająca jedno dziecko, bo mimo, że ja i mąż pracujemy to nie stać nas na drugie dziecko, nigdy nie pojmę tego w jakim celu wydawać 2mln na ludzi , którzy nie potrafią utrzymać mieszkania i dawać im nowiutkie, z panelami na podłogach 33zł/m2 , z wymalowanymi ścianami, nowymi urządzeniami sanitarnymi. Budować im plac zabaw i parking... Szlag mnie trafia naprawdę... A oto link http://www.lm.pl/aktualnosci/informacja/87396/mieszkania_w_galeriowcu

Gość Ciekawi mnie to......
Znajdzie ktoś logiczne wytłumaczenie?

A powiedz szczerze czy państwo nie wspiera kombinowania? Mam na myśli nawet choćby rekrutację do przedszkoli. Pierwszeństwo mają samotni rodzice. Ok. Nic do tego nie mam pod warunkiem, że faktycznie są samotni a nie w związku nieformalnym (czytaj bez ślubu). Zaraz zapewne mnie ktos zjedzie, ale taka jest prawda. A fakt, że dyrektorzy placówek żądają od rodzica jakiegoś potwierdzenia na swoją samotność to mit w większości przypadków w dodatku zaskarżony do rzecznika praw obywatelskich bodajże. ps. nie czytałam artykułu wiec do niego sie nie odniosę.

Gość mmaaaaaaaaaaaaaa29
nie znam. U mnie w miesice sa rozne kacje pt" wychodzenie z bezdomnosci", Czyli remontuja hostel dla takich ludzi, maja mieszkanie za darmo przez rok. POtem szukaja dla nich pracy.Maja rozne sesje terapeutyczne. A ja chcialam isc na terapie dda.CO SIE okazuje nie ma pomocy dla takcih ludzi jak ja.

UP

Gość mmaaaaaaaaaaaaaa29
nie. u mnie w miescie buduja hotel dla bezdomnych. Maja dla nich prace, z opieki dostaja zasilki. A czy taki bezdomny to doceni. ja uwazam ze oni sami sa sobie winni ze takie maja zycie.

Gość sdggGaed
skąd wiesz, ze panele za 33 zl?

Gość phi ja mam 33
wiesz co masz rację i piszę to mimo tego że sama złożyłam papiery o przydział socjalnego i szlag mnie trafia bo dostają właśni ci co olali pracę bo picie było ważniejsze i eksmitowali ich z mieszkania , mnie nikt nie eksmitował bo nie było skąd. Wychowuję samotnie dziecko ,pracuję i cała calutka pensja idzie na wynajem ,żyć mi się nie chce, ja zarabiam więc nie dostanę mieszkania !! ten kraj jest chory , gdybym wygrała w lotka chociaż marne 10 tyś , natychmiast idę na kurs językowy ,pakuję manatki i żegnam ten syf zwany dumnie ojczyzną.

Nie tylko przedszkola wspierają takie kombinatorstwo. Samotna matka (nie ważne ile zarabia i ze mieszka z facetem który tez duuuuzo zarabia) moze odliczyć od podatku 2 razy taką sumę jak ludzie po slubie (odliczenie dziecka)

ale sie dziwisz od lat wspiera się finansowo patologię w naszym kraju lepiej mieć dużo dzieci najlepiej uposledzonych bo matka piła w ciąży zasiłek się nalezy jak nawet państwo odbierze jakies dziecko to kolejne pewnie już jest w drodze a z zasiłku na wódę zawsze starczy jeszcze jak nie płaca rachunków menele jedne to nie można ich eksmitować na bruk tylko lokal zastępczy zapewnić a normalni ludzie pracują 12 godzin dziennie i mieszkaja na stancji bo żaden bank kredytu nie udzieli bo wg nich za mało zarabiamy hehe a nie chlamy tylko zapieprzamy cały czas na zus i podatki a mieszkania nie ma i nie łapiemy się na socjalne bo tam się znowu okazuje ze qrwa za duzo zarabiamy zajebiste wspieranie rodziny ale prawda jest taka że będzie coraz bardziej głupie społeczeństwo które będzie wspieralo durną politykę i kościł a normalni ludzie zaczną coraz bardziej uciekać z tego kraju a rząd będzie rządził sobie baranami

UP

Przepraszam, za to UP'owanie, ale nie wyswietlalo postow. No wlasnie, logiki w tym wszystkim brak. Mnie wlasnie to wnerwia, ze poczciwi ludzie nie maja pomocy, chociazby taka matka z dzieckiem, pracujaca za mala pensje, a alkoholicy i dziecioroby dostaja nowiutkie mieszkanka... Za ktore placic nie beda na pewno, bo za co? Skoro poprzednich nie oplacali. I znow ida na to nasze pieniadze z podatkow...

Gość justek jak sie ciebie czyta to
glowa boli, tak powialo intelektem. od kosciola to ty sie dziecko odczep - to po pierwsze, a po drugie to ci, ktorzy wyjechali dotychczas z kraju to w 70% nic innego jak patologia plus najnizsza warstwa spoleczna. nie wierzysz? to pojedz gdzies i sie przejdz po ulicy. sposcisz glowe i skulisz ogon tak cie polska duma rozeprze. :o a moze nawet poczujesz sie jak wsrod swoich, bo sadzac po poziomie wypowiedzi rozumem zdajesz sie nie grzeszyc ani wiedza powalac. :o

Gość dshgdsssssssssssss
a