Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawi mnie to......

Nasze państwo wspiera alkoholizm i margines społeczny. Oto dowód

Polecane posty

Może Wy mi wytłumaczycie jaki w tym jest sens? Budować blok za ponad 2mln dla ludzi po wyrokach eksmisyjnych, którzy w większości są zwykłymi alkoholikami po prostu. Ja jako kobieta pracująca, mająca jedno dziecko, bo mimo, że ja i mąż pracujemy to nie stać nas na drugie dziecko, nigdy nie pojmę tego w jakim celu wydawać 2mln na ludzi , którzy nie potrafią utrzymać mieszkania i dawać im nowiutkie, z panelami na podłogach 33zł/m2 , z wymalowanymi ścianami, nowymi urządzeniami sanitarnymi. Budować im plac zabaw i parking... Szlag mnie trafia naprawdę... http://www.lm.pl/aktualnosci/informacja/87396/mieszkania_w_galeriowcu

Znajdzie ktoś logiczne wytłumaczenie?

Gość kf3qjfui32h
a ty z konina?

Gość To bardzo dobrze.
A co, zawistna jędzo, z zazdrosci sięw d... przewraca? :)

Gość Tak??
A co, zawistna jędzo, z zazdrości się w d... przewraca? ;)

Gość Pole obowiązkowe......
Na tego typu inwestycje nie ma wyjaśnienia innego niż oficjalne.Przynajmniej się ma co takowego spodziewać. Bloki spółdzielcze w których za mieszkania płaci się pełną stawkę-są bardziej zaniedbane niż budynki z lokalami zastępczymi.Ludzie mieszkający w tych pierwszych płacą nierzadko ciężkie pieniądze na ich utrzymanie.W tamtych drugich nikt.nic nie płaci.Jest wyraźna różnica pomiędzy pojęciem sprawiedliwości społecznej a niesprawiedliwej paranoi.Niestety rozmaite instytucje takie jak spółdzielnie mieszkaniowe czy chociażby samorządowe lub terenowe jednostki administracjiciężko pracują nad zatarciem tej granicy.

Gość pitu pitu aż do świtu
ja myślę, że nie powinnas im zazdrościć, bo budowa takich bloków to nic innego jak getta. będzie tam sama patologia i nieradzący sobie życiowo. korzyść jest taka, że pozbędą się ich z bloków i budynków zamieszkałych przez normalnych, uczciwie pracujących ludzi. im też należy się cisza od ciągłych libacji zza ścian.

Gość Zixouu
Zazdrości?Jakie zazdrości? To z twoich pieniędzy budowane są lokale zastępcze.Te lokale prezentują się znacznie lepiej niż mieszkania osób które ciężko pracują by nie mieć długów przykładowo w spółdzielni. Dochodzi do absurdalnych sytuacji gdzie ktoś za czteropokojowe mieszkanie w bloku wybudowanym za późnego Gierka płaci prawie tysiąc złoty miesięcznie a jakiś koło co całe życie wojował z wątroba nic nie płaci żyjąc paradoksalnie w lepszych warunkach.Nie twierdzie że każdy ma biedę bo pije.To nieprawda.Ale kurwa takich co siły do roboty mają za dwóch a piją w kółko za czterech.

Gość phi ja mam 33
kurcze postów nie dodaje

Gość Nicetwice
Co się dzieje z tym forum? Nic nie wchodzi.

Gość phi ja mam 33
to jest chory kraj ,ja czekam na mieszkanie socjalne , nie chlam ,nie palę , pracuję , płacę podatki , nie miałam eksmisji bo nie było mnie skąd wyeksmitować , wynajmuje za ...całą pensję , a jestem sama z dzieckiem ,masakra , a wiem ze ci co sobie bimbali ,nie pracowali , mieszkania przegrywali ,przepijali już dostali socjalne ,po prostu masakra ten kraj ,matnia , nawet nie mam jak odłożyć 10 tyś na nowy start i spieprzać z tego kraju !! wiecznie pod kreską .

Gość phi ja mam 33
uważam że lokale socjalne /komunalne powinny być rozproszone , owszem skakałabym pod sufit dostając takie lokum jak z linka ,ale jakoś nie identyfikuję się z tamtą masą pijaków i dzieciorobów,nie wiem jakbym się odnalazła,jak wpłynęłoby to na wychowanie dziecka.

Gość radzę
Do:Ciekawi mnie to......: Masz rację w 100 % . Wspiera się patologię ,która żyje na nasz koszt ludzi uczciwie pracujących . Daje się im zasiłki ,które wydaja na fajki i alkohol...A z tymi mieszkaniami , to w krótkim czasie zrobią z nich meliny...Widzę to w m.mieście...

Gość blond sexy lala
to nie jest kraj do życia , to jest kraj stricto turystyczny ,tutaj nie można żyć , ten kraj można odwiedzić , popatrzeć na polaków jak na esponaty ,tak samo jak my patrzymy na ludzi w peru mieszkających w górach w szałasach .

Gość Aktywista ONRu
powinno ich się zagonić do pracy, żeby sami mogli się utrzymywać, a nie dawać im pieniądze i mieszkania za nic 🖐️ oni dobrze wiedzą, że nie muszą się starać, bo państwo i tak im da. gdyby państwo odcięło ich od środków to sami nauczyliby się o siebie zadbać albo po prostu zadziałałaby selekcja naturalna 🖐️ beznadziejna socjalistyczna logika - dać rybę, a nie wędkę

Gość kocham go ,śpi obok
phi 33 - i nie dostaniesz ,rzuć pracę zacznij brać wszelkie możliwe zasiłki i dodatki to szanse zwiększą sie o 90%

Gość Ciekawi mnie to.....
Nie wiem, co się dzieje, że nie dodaje postów;/ Wiecie, tu nie chodzi o to, że im zazdroszę, bo nie chciałabym nawet tam mieszkać, tylko czemu mi nikt nie wyremontował mieszkania? Czemu mi nikt w ogóle nic nie dał? Na wszystko trzeba było własnymi siłami zapracować, rodzice pomogli, mamy dom, w tzw. szeregowcu. Ale nam państwo nic nie dało, dlatego, że jesteśmy normalni, nie pijemy, nie palimy i pracujemy. Wniosek z tego taki, że w tym kraju najlepiej być pijakiem i złodziejem, tacy mają dobrze. Ja nie mówię o ludziach biednych ,którzy po prostu nie mają podjęcia możliwości pracy np. z powodu chorego dziecka, czy choroby własnej, ale o takich co chleją i to za nasze pieniądze. Im wszystko leci jak manna z nieba.

Gość bezrobotna aha
bo daj menelom mieszkania i zapomogi a moja kolezanka tola sie po stancjach z dzieckieim malutkim ma 2tys oplat i 2 tys przychodu kjak zyje?// na debet a wszystko przez to ze nie ma mieszkanka ale menelom dadza amtce z dzieckiem nie#, a to by ja uratowalo

Gość soifverigjv
niech zacznie pic moze dostanie mieszkanie:o

Gość Zet d
Niestety jest tak jak być nie powinno.Gdzie bym nie był w kraju to ludzi łączą na ten temat wspólne obserwacje i wnioski. Faworyzuje się element chuligański,nie przystosowany do koegzystencji z innymi ludźmi i skłonny statystycznie do przemocy słownej lub czynnej trzy razy częściej niż inni.Ludzie którzy paradoksalnie mają doskonałe warunki fizyczne by nie tyle pracować co wręcz zapierdalać.Ze skłonnością do nałogów.Jakimś dziwnym zrządzeniem losu to tego typu osoby są zwykle w pierwszej kolejności beneficjentami remontowanych pod lokale socjalne budynków,nowych mieszkań w nowych budynkach. Nie staruszki,którym, by je wykurzyć szybciej z lokalu,nowy właściciel wyłącza światło czy odcina wodę.Nie samotne matki z dziećmi czy ludzie po prostu biedni ale uczciwi z chorymi lub niepełnosprawnymi dziećmi. Tylko właśnie takie "klany".

Gość Ciekawi mnie to....
No dobrze, na rok, ale z jakiej racji trzeba było im parking budować, panele zakładać, wykańczać tak jak nawet mieszkań komunalnych czy jakiś tam nie wykańczają tylko ludzie muszą sobie robić to we własnym zakresie? Po cholerę budować dla nich taki blok? Nie lepiej było jakieś inne stare mieszkrania przystosować, albo jakieś baraki? No ale w tym kraju pijusom żyje się lepiej niż ludziom pracującym na których spoczywa obowiązek utrzymania rodziny i się z tego obiawiązku wywiązuje. A takim łachudrom wszystko na tacy podane... ;/

Gość phi ja mam 33
tak na rok ,dwa ,max trzy lata ,ale nie ma sru na ulice , kolejny lokal socjalny ,a ja dziś zapłaciłam 1200 za wynajem ,rachunki 210 ,z wypłaty zostało mi 30 zł ....do 15 lutego , chyba rzucę robotę i zacznę pić !

Gość Ciekawi mnie to...
No wlasnie, mlodzi musza po wynajmach latac, nigdy sie nie usamodzielnia chyba, ze wezma kredyt na 30 lat, o ile maja prace ,bo z tym ciezko rowniez. Ale lepiej pijakom dać! Naprawdę zal tych młodych

z socjalu idzie sie juz tylko do tymczasu na kilka tygodni gora a potem na ulice. ale ja tez uwazam ze luksusow miec nie powinni. po najmniejszej linii oporu. fakt, sa ludzie biedni tak po prostu.ale wiekszosc ludzi w socjalach to jebana patologia

Gość 23123123123123
no nie wiem, czy te lokale są az takie fajne, robią je często prawie z kartonu, taka półprowizora, ale dla niektórych inteligentnych inaczej, jak są panele to jest wypas.. żal.pl ogarnij się, oni tez często mają dzieci a to dziecka wina że ma głupich rodziców

Gość barnej
wytruć to robactwo a nie mieszkania im dawać. co za chory kraj. menelstwo i patologe się powinno tępić a nie wspierać.

Gość 23123123123123
"akimś dziwnym zrządzeniem losu to tego typu osoby są zwykle w pierwszej kolejności beneficjentami remontowanych pod lokale socjalne budynków,nowych mieszkań w nowych budynkach." a nie wydaje ci się, że tych osób jest po prostu więcej? I dlatego je głównie widac? Naprawdę sądzisz, że procownicy MOpsu faworozyja alkoholików? gdyby w ogóle nei było zasiłkow, to rozwaliliby ci łeb na ulicy

Gość Ciekawi mnie to...
Tak, zal mi nawet tych paneli ,bo ja na wszystko musialam zapracowac. A co to nie mozna bylo im jakiegos gumolitu rzucic tylko trzeba bylo panele? Mozna bylo wszystko zrobic jak najmniejszym kosztem, a nie kuzwa z naszych podatkow ida pieniadze na cieple mieszkanka dla nierobow i alkoholikow

Gość ZAMKNJ SIĘ TY POMOCNA
BO PRZEZ TAKICH LITOŚCIWYCH KRETYNÓW TE PATOLOGICZNE GENY SIĘ ROZPRZESTRZENIAJĄ!!!