Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LezacaWlozku

Poradźcie dziewczyny, co na ból gardła w ciąży jest skuteczne?

Polecane posty

Gość LezacaWlozku

Już 3 dni boli mnie gardło, czuję je cały czas. Zażywam tantum verde i na chwilę przechodzi i za chwilę to samo. Mam już chrypę i zmieniony głos. Na szczęście nie mam gorączki jeszcze. Zjadłam czosnek, piję sok z cytryny, miód, herbatę. Po płukaniu solą z wodą jeszcze bardziej mnie drapało :/ Co jeszcze można zastosować? Wykończę się :/

Gość jestes z facetem tylko dla
używasz tantum verde w ciązy? ja piłam sok z cebuli i płukałam naprarem z szałwii

Gość Tymsal najlepszy
Jest w aptece jakis syrop z malin nie pamietam nazwy .. zajdz do apteki jest nowy ale mysle ze w kazdej aptece to bedzie.. a jak nie to smaruj mascia rozgrzewajaca i pryskaj Tymsalem

w ciąży isla a syrop to pewnie koleżance wyzej o prenalen chodziło. Ani to ani to nie pomagało. Mi tantum verde pomagało - to mi gin polecił 2xdziennie.

Gość LezacaWlozku
Mój ginekolog zalecił mi tantum verde bo jest bezpieczny w ciąży.

Gość Tymsal najlepszy
ale jak drapie w garle np w nocy tymsal pomoze.. przynajmniej drapac nie bedzie. ja bralam do jak karmilam piersią

Gość LezacaWlozku
Ten tymsal pomaga?

Gość Tymsal najlepszy
ale jak drapie w garle np w nocy tymsal pomoze.. przynajmniej drapac nie bedzie. ja bralam do jak karmilam piersią

Gość kiiiiiiiiiiiiiiiii
Proponuję niedobrą herbatkę: tymianek, szałwia, miód i cytryna, drugi wariant: miód, masło, mleko, czosnek

Gość tantum verdee..
moj lejarz tez powiedzial,ze mozna w ciazy tantum verde,ale w sprayu tylko

Gość emotolineczka
ciumkaj cukierki jakieś cały czas aby była częsta produkcja śliny i gardło jest nawilżone ciągle. Można też goździki żuć zamiast cukierków czy dropsów bo dodatkowo działają dezenfekująco i uśmierzają ból.

Gość tantum verdee..
moj lejarz tez powiedzial,ze mozna w ciazy tantum verde,ale w sprayu tylko

Gość są takie zioła Septosan
w aptece można kupić - zaprzasz i naparem płuczesz gardło

Gość są takie zioła Septosan
aha - ja sobie kiedyś przelałam mocny napar z Septosanu do atomizera i psikałam do gardła - musze Wam powiedizeć że skuteczne to jest

Gość Bądź sobą
Tylko tego tantum verde nie za dużo tam było chyba że można 6 w ciągu doby ja brałam 4. Byłam u rodzinnego i zapisał mi ten syrop co reklamują z bzu nie pamiętam nazwy i drosetux też syrop. Mi to strasznie pomogło:)

Gość mnie lekarz oprócz tantum verd
polecił septolete

Gość LezacaWlozku
A mleko z miodem i masłem pomoże na ból gardła? Bo czytałam, że miód podrażnia gardło i to chyba bardziej na samo przeziębienie A nie na gardło.

Gość jestes z facetem tylko dla
o kurcze to ja drżałam żeby niczego w ciązy nie brać. Zadnych leków. ale tak jak pisałam wcześniej syrop z cebuli i płukanie szałwią bardzo mi pomogło. a na kaszel doba jest herbatka z majeranku. No i oczywiście herbatka z dużą ilościa miodu i cytryny.

Gość kiiiiiiiiiiiiiiiii
Proponuję niedobrą herbatkę: tymianek, szałwia, miód i cytryna, drugi wariant: miód, masło, mleko, czosnek

Gość NikolaD_6465
Korzystaliście z leku o nazwie Tymsal? Bo szukałam opinii dotyczących tego produktu i nie wiem co myśleć. Możecie cokolwiek napisać mi o tym leku? Opłaca się go używać, próbowaliście jakichś zamienników? Tutaj przeczytałam trochę recencji o Tymsal: http://www.listalekow.pl/tymsal/ - uważacie, że warto się tym zasugerować? Wolałabym się nie naciąć i wydać bezsensownie kaskę, dlatego mam nadzieję, że coś mi doradzicie. Z góry dziękuję za wszystkie informacje.

Gość Młoda_szcześliwa_mama
Ja kupiłam sobie w weekend Prenalen na Gardło - malina i propolis. Są smaczne i gardło już prawie jak nowe.

Gość Gośka643
A jaka cena tych pastylek prenalenu ?

Gość Gościówa44
ja kupowałam coś około 10- 11 zł za 16 pastylek, wydaje mi się że cena jest ok :)

Gość bratowaania
Biorę tabletki prenalen na gardło drugi dzień i ból gardła znacznie się zmniejszył.