Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komu tak sie zdarzyło

odchudzanie i brak okresu

Polecane posty

Napisałam na forum diety ale nie dostałam zbyt wielu odpowiedzi. Schudłam ostatnio dosyć sporo i okres był normalnie, w tym miesiącu nic nie schudłam a nawet 2 kg mi skoczyły do góry i nagle nie dostałam okresu. Czy to możliwe że to przez odchudzanie?

Gość sdfghjmk,xcvbnm
Możliwe

kurcze ale czmu tak? Słyszałam ze okres znika jak ktos jest wychudzony, ale ja nie jestem mam wagę w normie BMI 22. No i w tym miesiacu już nic nie schudłam. Przez cały miesiac nie schudłam a nawet ciut przytyłam.

Gość zbyt mala ilosc tluszczu
=zbyt mala ilosc hormonow sterydowych=zaburzenia hormonalne=brak miesiaczki. BMI niekoniecznie ma znaczenia, a raczej gospodarka lipidowa.

Gość koolllkooo
możliwe, ile schudłaś? jak dużo to mozesz miec problemy z okresem i wogole z plodnoscia

No trochę schudłam. Tak 45 kg. Ale tłuszczu mam sporo bo ważylam sie na takiej wadze co sprawdza poziom tluszczu i było go nadmiar nawet. Ale czemu on mi nie zniknął w trakcie odchudzania tylko wtedy jak przestałąm dietować tak restrykcyjnie i kilka kg przybrałam

Gość sdddsdsds
mozliwe. Niestety moglas rozwalic sobie gospodarke hormonalaną. W jakim czasie schudlas ile kilo?

Gość koolllkooo
zalezy jak sie odchudzalas jak restrykcyjnie i niezdrowo to mozesz miec rózne problemy i one dopiero moga wychodzic kiedys leżalam w szpitalu bo mam chore stawy, 80% pań tam lezacych mialy problemy ze stawami po odchudzaniu dukanem, taka moja bliska kolezanka stamtad schudla 30 kg na dukanie a potem sie glodzila i poza problemem ze stawami miala cos z hormonami, nie pamietam co ale lekarze mówili ze przez to. Tez nie miala okresu.

Gość gsfgdfg
hdh

Byłam na Dukanie. Ale dotąd wszystko było dobrze a dietę dukana skończyłam już około pół roku temu. Badania wszystkie wyszły idealnie. Potem zrobiłam dietę 1000 kcal i zaczełam cwiczyć no i spadło mi trochę kg poprawiła się kondycja. Waga przestała już spadać no a aokres sie zatrzymał.

Gość to nie chodzi o wagę ani bmi
za szybkie odchudzanie na dziwacznych dietach może zrujnować organizm, wszyscy nie od dziś o tym trąbią. Dużo schudłaś więc organizm wariuje bo nie wie co się dzieje.

Gość zsxcvbnmmnjbgvfcxz
.

Gość koolllkooo
Dukan jest bardzo niezdrową dietą a jej skutki moga wyjśc po latach dopiero. Masz czarno na białym, spóźnia ci sie okres ze coś jest nie tak. Teraz już jesz normalnie?

Gość wredotaaaaaaaaa
ja jak zaczelam diete nie mialam okresu okazalo sie ze przez te odchudzaniecaly cykl mi sie poprzestawial i dzis mam mala monike :) przez moje odchudzanie

Gość wredotaaaaaaaaa
hmmm