Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obolała89

Ciąża, 9 tydzień - objawy

Polecane posty

Gość obolała89

Od 6 tygodnia mam bóle brzucha, codziennie mnie boli, nie jest to ból jak na okres tylko taki nieokreślony, boli w różnych miejscach, najpierw bolał mnie żołądek non stop, później podbrzusze, teraz boli nad pępkiem i po lewej stronie. Nie ma dnia żeby mnie brzuch nie bolał. Od tygodnia boli mnie również w krzyżach, raz bolało tak, że mąż mnie musiał do łazienki zanieść bo nie byłam w stanie sama iść. Byłam niecałe 2 tygodnie temu u lekarza i było wszystko w porządku. Za dwa tygodnie miałam kolejną wizytę ale z racji tych bóli idę jutro ale strasznie się martwię. Nie miałam żadnych plamień od początku, tylko właśnie te bóle. Lekarz w 5 tygodniu przepisał mi duphaston i biorę go 3 razy dziennie. Oprócz tego mam niskie ciśnienie 70/50 i straszne bóle głowy. Czy te objawy są normalne? Ja już mam dosyć, codziennie mnie coś boli, nie jestem w stanie funkcjonować normalnie a każdy ból brzucha powoduje u mnie panikę, że coś się złego dzieje :( Wiem, że tylko lekarz mi może pomóc i idę jutro ale chciałam zapytać czy któraś z Was miała podobne objawy i wszystko było dobrze?

Gość jeszcze kilka miesięcy
byle do rozwiązania :P potem będzie... lepiej albo gorzej. Najpiejrw połóg i nieprzespane noce. Potem im większe dziecko to większy problem. Serio. takie życie. ALe żeby Cię pocieszyć. Ja miałam bardzo silne bóle brzucha. Mocniejsze niż w czasie okresu chyba, albo może mi się zdawało, bo leków nie brałam żadnych a w czasie okresu zarłam tylko ibuprofen. Nie miałam żadnych duphastonów i lutein, i wszystko było w porządku. bóle przeszły wraz z początkiem drugiego trymestru i to był taki lżejszy okres. Dobre samopoczucie. ALe wejscie w 3 trymestr to kolejne dolegliwości. co raz ciężej, szybkie męczenie się, zgaga, zadyszka (mimo, że ogólnie jestem dość sprawna fizycznie, ale serce ma jednak dodatkową pracę) duszności, obrzęki, kolejne bołe brzucha związane z rociąganiem więzadeł, co raz bardziej bolesne kopniaki dziecka,krwotoki z nosa. i tak można wymieniać w nieskończoność. co inna ciężarna to inne objawy, słabsze lub silniejsze. No niestety, ciąża choć stan fizjologiczny, ale w organizmie zachodzi tyle zmian, że się to odczuwa.

Gość dodolida344
jak sa objawy jest dobrze jak znily by to bym sie martwila

Gość obolała89
Dziękuję za odpowiedź ;) Jeszcze objawy jakoś bym przeżyła gdyby nie ten strach o dziecko... A przecież nie pojadę z każdym bólem do lekarza bo musiałabym chyba codziennie jeździć. Mam nadzieję, że te bóle miną po 1 trymestrze i nawet wolę mocne kopniaki niż takie bóle które ciągle niepokoją :(

jeszcze kilka miesięcy- potwierdzam twoje slowa w 100%. ciaza wyglada tak pieknie tylko w filmach. autorki dobrze ze nie masz chociaz wymiotow bo wtedy bys sie nameczyla calkowicie . mnie od 8 tygodnia strasznie boli brzuch ale to przez to ze wiezadla macicy sie rozciagaja. niestety takie uroki ciazy.

Gość alemama
to normalne!uspokój sie!tam wszystko rośnie i rozciąga się!w miejscu gdzie masz macicę z jabłka powstanie spory arbuz i to nie stanie się od tak! pstryk i już! ja jestem w 22tc i co dzień coś mnie ciągnie,kuje w brzuchu (pomijam kopniaki małego:)). A na początku ciązy to takie uczucie jakby codzień miał przyjść @... więc lllluuuuuuzzzzzzzzz nie ty pierwsza nie otatnia!

Gość lipiec2013
Współczuje ja od początku ciąży mam bóle brzucha, okropne wymioty, mdłości i krwawienie z nosa i też, co wizytę martwię się co z dzidzią, ale trzeba być silnym właśnie dla dziecka

Gość lipiec2013
A i dodam, że ja też od początku biorę duphaston i od 2 tygodni magnez 3 razy dziennie właśnie na bóle brzucha..

Gość edhtghh
---

Gość silklaa
Autroko, nie jestem w stanie na 100 procent powiedziec, że takie objawy sa w porządku - to oceni lekarz, ale co do strachu o ciążę to większość kobiet go ma, ja w ciążę zaszłam po ponad 4 latach starań i bardzo się bałam, na początku chciałm chodzić do psychologa bo dostawałam histerii, po usg genetycznym, kiedy minął I trymestr było lepiej

Gość obolała89
Dziękuję Wam za odpowiedzi ;) No ja oprócz duphastonu też biorę magnez ale niestety na bóle to nie pomaga. Lekarz zalecił brać nospe jakby bóle były mocne, jednak staram się ją brać tylko w razie konieczności bo słyszałam, że szkodzi i może powodować zaburzenia mięśni u dziecka dlatego biorę właśnie tylko wtedy jak już z bólu nie mogę wytrzymać. Ja miałam wizytę za 2 tygodnie ale tak się martwię, że dzisiaj zadzwoniłam do ginekologa i umówiłam sie na jutro, przynajmniej sprawdzę czy wszystko jest w porządku a jak będzie to będę spokojniejsza.

Gość obolała89
No właśnie, ja czekam aż minie 1 trymestr, wtedy będę spokojniejsza na pewno a jak już czuć ruchy dziecka to przynajmniej myśli ma się bardziej pozytywne ;)

Gość obolała89
No właśnie, ja czekam aż minie 1 trymestr, wtedy będę spokojniejsza na pewno a jak już czuć ruchy dziecka to przynajmniej myśli ma się bardziej pozytywne ;)

Gość mnie tez bolal brzuch do
13 tygodnia. Pozniej przestal