Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Borowik33

Szukam bajki z dzieciństwa

Polecane posty

Pamiętam, że oglądałem ją na kasecie video. Bajka była o kaczorze, który chciał zostać zuchem. Pamiętam jak mu mama gotowała zupę i pełno misek było ustawionych bo tyle jadł. W bajce były też małe zuchy i wilk którego napotkał ten kaczor. Wilk mu zaproponował zostanie zuchem ale musiał przejść pare prób. Oczywiście wilk czy lis wszystko robił tak by go zjeść. Na początku musiał przejść próbę ratownika, ostatnią próbą było pieczenie kiełbasek i jeszcze pamietam jak ten kaczor się zwracał do nie Panie drużynowy sprawdzi pan czy kiełaski gotowe, albo po zakończeniu pozytywnie próby "Panie drużynowy czy już mogę zostać zuchem". a Ten wilk no (z ang. czyt. noł) jeszce nie teraz przejdziesz kolejna próbę. Kojarzy ktoś tę bajkę?

Gość zau
Jakoś mi się kojarzy Kaczorek Huey

Gość martisxxxxx
cześć. Poszukuję bajki z dzieciństwa o małej czarownicy. Niestety niewiele pamiętam. Oglądałam go kiedyś na vhs. Kojarzę tylko, że leciała na miotle przez jakąś burzę, chyba na jakiś sabat czy do jaskini. I później została przez nie ukarana. Siostra podpowiada, że była tam jakaś czarownica-robot czy wyrocznia która rozkazywała pozostałym - ale ja tego już nie pamiętam.