Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kupaaa śmiechuuu

Rękawiczki u ginekologa

Polecane posty

Gość Kupaaa śmiechuuu

Czy ginekolodzy w czasie badania zakładają rękawiczki jałowe( sterylne) czy zwykłe diagnostyczne wyjmowane z pudełka zbiorczego. Jak to jest w przypadku waszych ginekologów?

Gość Kupaaa śmiechuuu
Tak ale jałowe nawet w zbiorczym są każda para pakowana oddzielnie. Ja zauważyłam , że jednak diagnostyczne stosują, a czytałam, że przeprowadzano badania i na takich diagnostycznych nawet gronkowce i paciorkowce znajdowano.

Gość Kupaaa śmiechuuu
Przeprowadzano badania mikrobiologiczne i na takich diagnostycznych znajdowano nawet paciorkowce i gronkowce. Mnie się wydaje, że jednak każdy gin stosuje zwykłe diagnostyczne.

Gość Kupaaa śmiechuuu
kurcze najpierw się nie wyświetla mój post a potem jak drugi raz napisałam to się okazuje że jednak poszło ech

do badania ginekologicznego stosuje się rękawiczki niejałowe. Rękawiczki jałowe stosuje się do badania u kobiet w ciąży

Gość gość
Podbijam temat! Czy Wasz lekarz dba o higienę w gabinecie? trafiłam do takiego, który nie stosuje rękawiczek i jestem przerażona!

Gość gość
Problem jest poważny i przed takim lekarzem należy przestrzegać! Jestem ginekologiem i nie zaczynam badać pacjentki bez rękawiczek. Czasami nawet z maską. Kupuje higieniczne produkty w https://www.medseven.eu/ a mój gabinet jest sterylnie czysty i codziennie sprzątany. Uważam, że to powinna być podstawa u każdego lekarza :) Takich lekarzy właśnie szukajcie!

prawdziwa sterylność to utopia, po badaniu wlej sobie domestos, to odrobinę przybliżysz się do ideału