Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola molaaaaaaaaaa

oszaleje-tak bardzo się martwię :(((

Polecane posty

Gość ola molaaaaaaaaaa

dziewczyny, bylam na usg w 10 tyg i 2 dniu ciąży-lekarz zmierzył przezierność i wyszła 1,5 mm ,wiem ze to norma,ale usg genetyczne za 2 tyg dopiero i wiem ,że ta przezierność może wzrosnąć, dziecko ma dopiero 33mm i przy tej wielkości nie mierzy się nt ,ale mój lekarz zmierzył i zasiał we mnie wielki strach :( nie wiem co mam robić? musze czekać te 2 tyg bo dopiero wtedy wyniki będą pewne. Czytam tez ,że często już ta przezierność nie rosła ,a nawet spadała, ale lęk jest. Posmęciłam Wam

Gość mama dwóch dziewczynek
nie denerwuj się, niepotrzebnie lekarz zmierzył nt i Ci o tym powiedział. Masz dobry wynik, nie masz powodów do niepokoju, a samo nt też jeszcze o niczym nie świadczy, więc nawet jak jest wyższe to przeważnie wszystko jest ok. Ja miałam podobne stresy przez nadgorliwość lekarza, więc rozumiem Twój stres, ale uwierz, że wszystko jest dobrze ;-)

Gość takaona*
Dziewczyno ile jeszcze założysz tematow? Lekarz powiedział, ze wszystko jest Ok a ty dalej swoje. Lepiej zapytaj się lekarza jaką szkodę u dziecka może spowodować stres może wtedy się opamiętasz i przestaniesz na siłę wyszukiwać problemu.

Gość ola molaaaaaaaaaa
wiem,ze nie powinna się tak martwić no ale niestety to silniejsze ode mnie :(

Gość a po co kolejny taki sam
topik??

topik??

Gość zimowa.mama
moj maluszek w 8tyg mial 2,75mm a w pozniejszych badaniach wzrosła do 4,00mm i wiesz co..? gdybym tak wierzyla w naiwnosc lekarzy to Kubusia dzis nie bylo by na swiecie. namawiano mnie na aborcje.. wiedzialam ze moj syneczek jest zdrowy i nikogo nie posłuchałam.. chociaz nie ukrywam ze gdzies tam w srodku jednak mialam nieiwlke obawy. dzis kubus ma 16mies a ja oczekuje kolejnego zdrowego dziecka ! :D takze nie obawiaj sie.. a przeziernosc mogła byc tak duza bo maly urodzil sie z waga 4500:) powodzenia ! :)

Gość ola molaaaaaaaaaa
ten lęk jest silniejszy ode mnie

topik??

Gość zimowa.mama
moj maluszek w 8tyg mial 2,75mm a w pozniejszych badaniach wzrosła do 4,00mm i wiesz co..? gdybym tak wierzyla w naiwnosc lekarzy to Kubusia dzis nie bylo by na swiecie. namawiano mnie na aborcje.. wiedzialam ze moj syneczek jest zdrowy i nikogo nie posłuchałam.. chociaz nie ukrywam ze gdzies tam w srodku jednak mialam nieiwlke obawy. dzis kubus ma 16mies a ja oczekuje kolejnego zdrowego dziecka ! :D takze nie obawiaj sie.. a przeziernosc mogła byc tak duza bo maly urodzil sie z waga 4500:) powodzenia ! :)

Gość ola molaaaaaaaaaa
ciekawe czy Wy byscie się nie martwiły?

Gość ola molaaaaaaaaaa
ciekawe czy Wy byscie się nie martwiły?

Gość ola molaaaaaaaaaa
musze wyluzować-mam już jedną córeczkę i poki co muszę się na niej skupić

Gość ola molaaaaaaaaaa
spróbuje wyluzowac

Gość ola molaaaaaaaaaa
spróbuje wyluzowac

Gość ola molaaaaaaaaaa
spróbuje wyluzowac

Gość fsdghdgh
dhfghd

Gość jakbym miala nt w normie
to bym sie nie martwiła. Ja mialam u jednego lekarza bardzo wysokie to przeplakalam pare godzin.drugi stwierdził ze jest ok. ufam temu drugiemu bo wiem ze stres szkodzi. wyniki usg sa w normie a ja mam nadzieje ze dzeicko jest zdrowe. na amnio sie nie zgodzilam. ale nie szaleje bo co ma byc to bedzie.

Gość piolllaaaa
nie martw się tak

Gość olaaa molaaaa
ale czy ktoś zna przypade ze nt się z wiekiem ciązy zmniejszyło?

Gość olaaa molaaaa
siedze i rycze :( co będzie jak wyjdzie ze mam chore dziecko?amnipunkcja , a co potem w razie złych wynikow?

Gość co za panikara z ciebie
a twoj lekarz to jakis szarlatan. NT mierzy sie miedzy 12 a 14tc bo tylko wtedy plod ma takie parametry, ktore pozwalaja okreslic jakas nieprawidlowosc. zobacz na zdjecia plodu w 10tc a 12tc - zobaczysz roznice - w 10 plod nie ma wyraznie zaznaczonej granicy miedzy glowa a szyja, a nawet wyglada jakby glowa mu z plecow wyrastala za to juz od 12tc ta granica jest widoczna i "obrzek" szyi sie zmniejsza. jestem pewna, ze twoje dziecko za 2 tyg bedzie miec NT mniejsze. nie wiem po co lekarz juz teraz to badal, ale ty nie zakladaj kolejnego takiego samego tematu tylko jesli cos cie niepokoi to idz do innego lekarza. boszzz, mata bedzie po raz drugi a glowy na karku nie ma i mysli, ze jej forum pomoze.

Gość co za panikara z ciebie
*matka

rany ja w ogole tego badania na nt nie robilam i zyje !! wez opanuj sie kobieto !! nooo i co jakby bylo chore ? zabijesz ????? hmmmm poza tym usg to tylko komputerowe mierzenie pelno bledow ..waga zazwyczaj inna niz potem po porodzie,.zreszta po co teraz panikowac ? nie lepiej poczekac do usg i dopiero wtedy panikowac jesli rzeczywiscie byloby cos zle ????? podstawowa sprawa , czy jestes po 36 roku zycia i czy mas w rodzinie duzo chorob genetycznych ? czy jestes w grupie ryzyka ??

W razie złych wyników to chyba terminacja albo możesz do końca donosić, dadzą Ci wybór.

no rak jesli to ktorys z zespolow ktore nie daja szans na zycie to terminacja albo donoszenie jesli zd to.uwazam ze urodzic bo to przeciez nie zagrazajace zyciu ! autorko., czy dziecko ma chore serduszko to czesto wspoltowarzyszy chorobom genetycznym ?