Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vffasg

Jak się robi gołąbki i naleśniki??????

Polecane posty

Gość vffasg

Postanowiłam dzisiaj na obiad zrobić gołąbki tylko nie wiem jak się je robi. Takie z mięsem,ryżem i grzybami. Oraz naleśniki z serem na deser ale nie wiem jak się robi ten farszcz z sera do naleśników.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ujhu
mozna np do sera dodac zoltko, cukru troche i wymieszac to

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja robię tak, farsz do naleśników, ser biały musi być zmielany w maszynce do mielenia, ja nawet 2razy przepuszczam, dodaję cukier, cukier waniliowy, jak ser jest gęsty to trochę kwaśnej smietany, moja mama dodawała również surowe jajko, (żółtko)ale ja tego nie praktykuję, natomiast szwagierka dodaje czasem budyń śmietankowy, gołąbki, to kapuste musisz ugotować, farsz, gotujesz ryż na sypko, ja dodaję trochę wegety, aby ryż miał dobry smak, gotuję grzyby albo je drobno kroję albo przemielam w maszynce, mieso przemielane trzeba podsmażyć, przyprawić, i wszystko ze sobą wymieszać, i tu już też u mnie są różne techniki, albo je tylko podpiekam na patelni, albo duszę w sosie pomidorowym, teściowa je gotuje w rosole, i robi sos pieczarkowy, szwagierka znów przemiela kapustę i mieszka razem z farszem i podpieka takie, nie ma wtedy problemu ze zdejmowaniem lisci,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pani prezes xx
farsz do naleśników kostka sera 2 łyżki jogurtu naturalnego łyżka cukru ugniesc widelcem i smarowac chlodne nalesniki zawinac w rulon co do gołąbków to ja robie - gotuję kapuste bialą w całosci wczesniej wycinam głąb gotuję około 20 minut i robię farsz -pół kg miesa mielonego woreczek ryżu pieprz sol czosnek 3 ząbki pieczarki lub grzybki suszone wczesniej namoczone do mięsa wrzuc ryż zgnieciony czosnek pokrojone grzybki suszone wczesniej namocz w gorcej wodzie albo dodaj pieczarki starte i lekko podduszone dopraw wszystko do swojego smaku pieprxem i sola lub wegetą zamiast soli kapustę wyjmij uwazj zeby nie poparzyc sie! i delkikatnie odwijaj liscie - jak dobrze wytniesz głąb listki latwo odejdą ;) potem na kazdy lisc nakladaj farsz i zwijaj gołaabki kazdego owiń białą nitką wtedy nie rozwala sie jak juz pozawijasz to przygotuj garnek z wodą na dno wsadz jakiegos liscia z kapusty zeby gołębie nie przywarły do garnka powkładaj gołabki i gotuj na mlym ogniu około 40 minut po tym czasie wyjmij gołabka jednego odwin go i sprawdz jak ryz wyglada jak miekki i ok to wylacz ogien jak jeszcze twardawy niech gotuja sie jeszcze chwile jak juz beda miekkie to zabierz sie za soso pomidorowy wez litr wody zagotuj włóż pół słoika koncentratu pomidorowego zagotuj i - na pól szklanki wody weż 2 łychy mąki i mocno roztrzep i wlej do tej wody mocno roztrzep żeby grod nie było potem dopraw wegetą i pieprzem mozesz czosnku tez dac rozgniecionego jak juz bedziesz miec sos to odwiń gołąbki z nici i powkładaj do sosu i jeszcze pare chwil podgotuj w tym sosie mysle z 10 minut na wolniutkim ogniu no i tyle :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pani prezes xx
farsz do naleśników kostka sera 2 łyżki jogurtu naturalnego łyżka cukru ugniesc widelcem i smarowac chlodne nalesniki zawinac w rulon co do gołąbków to ja robie - gotuję kapuste bialą w całosci wczesniej wycinam głąb gotuję około 20 minut i robię farsz -pół kg miesa mielonego woreczek ryżu pieprz sol czosnek 3 ząbki pieczarki lub grzybki suszone wczesniej namoczone do mięsa wrzuc ryż zgnieciony czosnek pokrojone grzybki suszone wczesniej namocz w gorcej wodzie albo dodaj pieczarki starte i lekko podduszone dopraw wszystko do swojego smaku pieprxem i sola lub wegetą zamiast soli kapustę wyjmij uwazj zeby nie poparzyc sie! i delkikatnie odwijaj liscie - jak dobrze wytniesz głąb listki latwo odejdą ;) potem na kazdy lisc nakladaj farsz i zwijaj gołaabki kazdego owiń białą nitką wtedy nie rozwala sie jak juz pozawijasz to przygotuj garnek z wodą na dno wsadz jakiegos liscia z kapusty zeby gołębie nie przywarły do garnka powkładaj gołabki i gotuj na mlym ogniu około 40 minut po tym czasie wyjmij gołabka jednego odwin go i sprawdz jak ryz wyglada jak miekki i ok to wylacz ogien jak jeszcze twardawy niech gotuja sie jeszcze chwile jak juz beda miekkie to zabierz sie za soso pomidorowy wez litr wody zagotuj włóż pół słoika koncentratu pomidorowego zagotuj i - na pól szklanki wody weż 2 łychy mąki i mocno roztrzep i wlej do tej wody mocno roztrzep żeby grod nie było potem dopraw wegetą i pieprzem mozesz czosnku tez dac rozgniecionego jak juz bedziesz miec sos to odwiń gołąbki z nici i powkładaj do sosu i jeszcze pare chwil podgotuj w tym sosie mysle z 10 minut na wolniutkim ogniu no i tyle :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pani prezes xx
farsz do naleśników kostka sera 2 łyżki jogurtu naturalnego łyżka cukru ugniesc widelcem i smarowac chlodne nalesniki zawinac w rulon co do gołąbków to ja robie - gotuję kapuste bialą w całosci wczesniej wycinam głąb gotuję około 20 minut i robię farsz -pół kg miesa mielonego woreczek ryżu pieprz sol czosnek 3 ząbki pieczarki lub grzybki suszone wczesniej namoczone do mięsa wrzuc ryż zgnieciony czosnek pokrojone grzybki suszone wczesniej namocz w gorcej wodzie albo dodaj pieczarki starte i lekko podduszone dopraw wszystko do swojego smaku pieprxem i sola lub wegetą zamiast soli kapustę wyjmij uwazj zeby nie poparzyc sie! i delkikatnie odwijaj liscie - jak dobrze wytniesz głąb listki latwo odejdą ;) potem na kazdy lisc nakladaj farsz i zwijaj gołaabki kazdego owiń białą nitką wtedy nie rozwala sie jak juz pozawijasz to przygotuj garnek z wodą na dno wsadz jakiegos liscia z kapusty zeby gołębie nie przywarły do garnka powkładaj gołabki i gotuj na mlym ogniu około 40 minut po tym czasie wyjmij gołabka jednego odwin go i sprawdz jak ryz wyglada jak miekki i ok to wylacz ogien jak jeszcze twardawy niech gotuja sie jeszcze chwile jak juz beda miekkie to zabierz sie za soso pomidorowy wez litr wody zagotuj włóż pół słoika koncentratu pomidorowego zagotuj i - na pól szklanki wody weż 2 łychy mąki i mocno roztrzep i wlej do tej wody mocno roztrzep żeby grod nie było potem dopraw wegetą i pieprzem mozesz czosnku tez dac rozgniecionego jak juz bedziesz miec sos to odwiń gołąbki z nici i powkładaj do sosu i jeszcze pare chwil podgotuj w tym sosie mysle z 10 minut na wolniutkim ogniu no i tyle :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×