Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leje na wszystko :(

Mamy 2.5 latków jakich pieluch używacie?

Polecane posty

Moje dziecko ma zakładaną pieluchę tylko na noc i niestety ją przesikuje ok g.3 w nocy. codziennie zmiana ciuchów i pościeli,codziennie pranie. mam dość O używamy pampersów active baby. jakich wy używacie?

Gość prowokacja?
przeciez 2,5 latki nie noszą już pieluch.

Gość prowokacja?
napewno prowokacja - nieudana

Gość Kasleja
pewnie, ze nosza

Gość Kasleja
Zwykłych pampersów używamy. Active faktycznie przemakają

Gość po prostu wysadzaj dziecko
na nocnik ok 3 godziny po zasnieciu i ewentualnie po nastepnych 3 godzinach

Gość prowokacja?
moja córka przestała nosić w wieku 2 lat. jeszcze potem spała jakis miesiac ale wprowadziłam podkład pod przescieradło i w ogóle nie uzywa.

mój synek używa obecnie z lidla jakichś tam, ale wracam do Dada 5 z biedronki, są dla mojego najlepsze, rozumiem Cię, u mnie też często tak było, dzieci w nocy się wiercą, pielucha się przesuwa i stąd te wylewanie... sleep and play to masakra, dla małego mojego najlepsze Dada z Biedronki, możesz kupić małą paczkę i spróbować :)

Gość Pierwsze słyszę żeby dziecko
przesikiwało pieluchy nocą. Może dajesz mu za dużo wieczorem pić albo nocą? Moja córka sporo pije w ciągu dnia ale wogóle nie przesikuje pieluchy nocą (ma 22 miesiące) i choć w dzień pieluszki wyglądają jak poduszki to z rana wcale nie są tak napakowane a jak już sporadycznie tak się zdarzy to i tak nigdy nie przesikała jej przez noc ani z rana. Moja jeszcze nosi pieluchy przez cały dzień i używamy tych samym co ty za dnia a w nocy pieluchy Moltex eko.

Gość nie ciumkająca
pieluszki z rossmana baby dream junior. Rewelka. Dady sa mniejsze i u nas zdarzalo sie przemoczyc

Oczywiście że 2.5 latki noszą pieluchy,wiele również jeszcze i w dzień. A jakie to są "zwykle" Pampersy? te zielone? jeśli tak,to są właśnie active baby. Pewnie miałaś na myśli sleep&play-te pomarańczowe,te to są totalnie do niczego. Active w dzień w trakcie drzemki wytrzymują,ale na noc nie da rady. nie będę terroryzować dziecka i budzić w nocy,sama też nie zamierzam wstawać co 3g, pracuję i muszę być przytomna w pracy. Ktoś używa pieluch które wytrzymują całą noc?

Używamy active baby-to są te zielone pampersy nie sleep&play! A co to są te moltex eko? nigdzie ich nie widziałam? Mały je kolację na mleku, a wieczorem nie zawsze chce zrobić siku na nocnik. Chłopcy często moczą się w nocy-nawet zupełnie odpieluchowani. Znajomej syn podsikiwał w nocy łóżko 1-2 razy w tygodniu do 8 roku życia i lekarze twierdzili,że niestety tak się może dziać. :( mój póki co do spania musi mieć pieluchę,bo on nawet się nie obudzi tylko śpi taki mokry. w nocy ogólnie nie pije-czasem sporadycznie, ale i mi czasami odkąd grzejniki grzeją się zachce pić.

Gość Tak ale takie numery to się
Mój syn ma obecnie 27 miesięcy i też sporo pije (do 2 litrów dziennie) także wieczorem ale nie zdarzyło nam się żeby w nocy z rana przed wstaniem z łóżka przesikał pieluchę a też jest nocnym wiercipiętą (miałam okazję sie wiele razy przekonać) . Ja nie mieszkam w Pl więc nic ci nie da podana przezemnie nazwa pieluch ale powiem tyle że są to pieluchy o bardzo chłonnym solidnym wkładzie (prędzej zrobi się z nich poduszkowiec niż przepuszczą mocz) i grubsze niż pieluszki pampers (pieluchy nosi tylko na noc) . Kiedyś zanim skończył te 18 miesiecy kupowaliśmy przez cały czas pampers i niestety jak synek podrósł to zaczęły przemakać . Najgorsze z pampersów jakie przyszło nam nosić odkąd syn skończył te 15 miesięcy to active fit (tak się u nas nazywają) są ultra cienkie i wystarczały nam na 30 minut po czym były mokre, baby dry które do tej pory były idealne również na dzień po czym zaczęły nam przemakać zarówno za dnia jak i nocą, easy up pants - majtki które puchły w mgnieniu oka i trzeba było je zmieniać co godzinę. Najlepsze pieluchy pampers jakie mieliśmy to przywiezione z Pl active baby ale i one były dobre do jakiegoś czasu . Pewnego razu trafiłam na najtańsze pieluchy znanej tu sieci sklepów i to był strzał w dziesiątkę :). Zmień pieluchy na lepsze i nie bój się na noc kupić tych grubszych (jeżeli w Pl takie są) .

mój syn ma 2 lata i 3 miesiące używa pieluch w dzień i w nocy, często chodzi w majtkach po domu w dzień, ale nie woła siku, siada na nocniku dla zabawy (strasznie lubi się wygłupiać), woła jak zrobi kupę, ale na nocnik przed kupą czy sisi nie chce siadać za chiny ludowe.... czasem Dada 5 z rana po nocy jest na wpół zapełniona, czasem na maksa, a czasem pośrednio, nie wiem od czego to zależy, najlepiej jednak 5 minut przed położeniem dziecka spać dopiero nałożyć pieluszkę nową.... wtedy jest szansa, że będzie ok.... mój lubi zasypiać koło 22-23ciej tak więc między kąpielą a spaniem jeszcze raz zmieniamy pieluszkę...

Nie nie, ja nie pisałam o simply dry (sleep & play )ale o tych które ty używasz a ty używasz active baby tak samo jak ja. Na dzień i noc są u nas dość wytrzymałe ale tak jak pisałam najczęściej używam na noc Moltex Eko. Moltex Eko to pieluchy ekologiczne i z tego co wiem sa w Polsce bo koleżanka je używa.

Nie nie, ja nie pisałam o simply dry (sleep & play )ale o tych które ty używasz a ty używasz active baby tak samo jak ja. Na dzień i noc są u nas dość wytrzymałe ale tak jak pisałam najczęściej używam na noc Moltex Eko. Moltex Eko to pieluchy ekologiczne i z tego co wiem sa w Polsce bo koleżanka je używa.

Gość do Pierwsze słyszę żeby dzieck
Może Ty masz wadę słuchu??? MOja córka rónież przesikuje pieluchę nocą

Gość moje nie sikają w pampki
moje dzieciaki nie noszą pieluch juz od 20 miesiąca nawet w nocy

Mój chodzi spać o 21 i zawsze na noc mu zakładam czystą pieluchę. I to nie kwestia rozpięcia się pieluchy czy przesunięcia,a po prostu je przesikuje. robi się taki giga balon a potem już przestaje chłonąć. do tej pory nie było takiego problemu ale od ok miesiąca jest tragedia. myślałam,że active są najlepsze. nic sprawdzę inne. w sumie dużo tańsze.

Gość Mnie też syn nigdy nie
przesikał noca pieluchy ( ma dwa latka) i kupujemy tak jak autorka active baby (podkreślam co by nie mylić z sleep and play ;) ). Tez nie wiem jaki jest powós tego u autorki bo moje dziecko bardzo dużo pije, nawet jeszcze wieczorem.

zrób przy okazji badanie moczu raptem kulka złotych a może coś nie tak że tak dużo sika w nocy.... mój raz dużo, raz mniej.... badania robię często, bo akurat jest chory na nerki...

Gość mama dziewczynki
moja ma prawie 2 lata i chodzi spać o 19.30 i ok 24 zmieniam jej pieluszkę bo jedna do rana mi nie wytrzyma. Przed spaniem pije mleko 150 ml i w ciągu dnia dużo wody. Używamy pampersów active baby albo dady .

Na wege dzieciak opisują te moltex eko. 13.9 za paczkę 18 sztuk. to bardzo tanio.

Mój jak miał 2lata też nie przesikiwał. dopiero teraz zaczął się problem. Badania miał robione tydzień temu, mocz i krew z rozmazem. raz w roku robię mu dokładne badania.

Gość głupie kafeteryjne matrony
Czytać ze zrozumieniem nie potrafią i milion głupich rad dają zamiast odpowiedzieć na pytanie! no skoro dzieciak nie nosi w dzień pieluch tylko na noc to chyba jasne że dostaje świeżą-bo wcześniej nie miał :O co za ciemnota :/ Autorko raczej nie znajdziesz nic lepiej chłonącego od Pampers AB. Aby uniknąć mokrej pościeli i piżamy kup dziecku majtki wielorazowe na basen i je na pieluchę zakładaj. I nic nie wycieknie. Pozdrawiam wszystkich którzy czytają ze zrozumieniem i potrafią się wypowiedzieć na temat a nie tylko wymądrzać :O

Gość iurieruririuire
Ja kupuję pieluchy moltex od urodzenia córki i jak dla nas są idealne (córka ma obecnie 21 miesięcy) . Są trochę sztywniejsze niż wszystkie inne, nie są idealnie białe ale super wytrzymują całą noc. Są tez moltexy zwykłe jak ktoś woli tańsze ale o tych się nie wypowiem.

Gość karaboska.....................
Pieluchy kąpielowe na pieluchę ? Przecież pieluchy i majtki kąpielowe nie wytrzymują jeżeli same nie są zamoczone (tak są skonstruowane). Żeby pielucha kąpielowa miała taką ala gumowę strukturę i trzymała mocz to musi być raz zamoczona dlatego też stworzone zostały by się w nich kąpać a nie spać . Może jeszcze piętkę chleba dodać to dziecku się tyłek zadnie zakisi co ?