Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropecccki

nie karmie od 8 mies a mleko nadal jest...

Polecane posty

Gość kropecccki

Witam, Karmilam dokladnie 6 tyg. Po tym czasie gin przepisal mi tabletki na zatrzymanie laktacji. Minelo od tego czasu ponad 8 miesiecy a jak przycisne piers mleko nadal "tryska". Czy to normalne? Jak dlogo jeszcze bede miec pokarm?

Gość podziel sie z tymi co twierdza
ze nie maja

Gość kropecccki
Przenigdy, :p Te 6 tyg byly gorsze niz bole porodowe... Nikt tak nie mial dlogo pokarmu?

Gość podziel sie z tymi co twierdza
nie przesadzaj.zle przystawialas dziecko i tyle.ja karmie juz 2 lata i jest ok.

Gość Ja już nie karmkię
4 lata i dalej mam mleko-powód-prolaktyna.Ale u ciebie za szybko żeby o tym mówić.Masz jeszcze czas.To normalne że jeszcze leci

Gość kasiulaaaaaaa
Kochana ja jestem ju 2 lata po porodzie i mleko nadal mam. Karmiłam piersią 4 miesiące, potem odciągałam sporadycznie dopóki nie wyciagnęłam 30 ml. Dziś minęły dwa lata a ja nadal potrafię 10 ml odciągnąć (ręką!). Nigdy nie brałam nic na zanik laktacji ale szałwię zdarzało mi się często pić i nie przesuszyła pokarmu. Możliwe że to już nie jest pokarm tylko jakaś białawo - przezroczyta pozostałość (jeszcze hormony ten pokarm wspomagają) ale życzyłabym sobie aby to zaniknęło gdyż zaczęłam stosować Niplette (szykuję piersi pod kątem kolejnej ciąży) i niestety ale nie trzymają się bo z brodawek zaczyna wyciekac mleko i brudzi mi naparstki a one spadają .

Gość kropecccki
Ja mialam meeega duzo pokarmu. Cyce wiecznie pelne obolale wylam az z bolu. Nie jadlam prawie nic pilam dwa kubki szalwi lub miety na dobe i guzik pomoglo. Gin sam stwierdzil, ze mam zaduzo pokarmu i moge sobie nie poradzic dlatego przepisal tabl. Czyli nawet dwa lata miec pokarm jest normalne. Ufff bo juz sie martwilam

Gość kropecccki
Prolaktyna powiadasz hmmm nawet o tym nie slyszalam. Bede musiala poczytac .

Gość kurka bez pazurka
Dziewczyny- to nie jest normalne. Pewnie macie podwyższoną prolaktynę. Do lekarza się udajcie lepiej. Trzeba ją zbić. Prolaktyna potrafi trochę "narozrabiać" w organizmie

Gość kropecccki
? Czyli do lekarza?? I takmialam isc w marcu/kwietniu Wiec chyba lepiej jutro umowie sie na wizyte...

Gość aha123456
ale jesli macie pokarm pewnie odciągacie laktatorem? ja niedawno przestałam karmic, pokarm zniknął w tydz, bardzo pomogła mi szałwia(poczatkowo nie wierzyłam w jej działanie) i odciąganie laktatorem ale tylko troszke przy nadmiarze

Gość kropecccki
Aha....ja nie odciagam juz laktatorem mlela. Jest go raczej tyle samo od tychkilku mies. Jest go na tyle, ze gdy piersi scisne to mleka plyna krople i pryska nadodatek. Mysle, ze gdybym przystawila laktator to by poszlo po 30 z kazdego... Szalwie i miete pilam. Wsumie nie przeszkadza mi to nie jestjakos uciazliwe, martwie sie tylko, ze jak juz ktos pisal wyzej moge miec probly z hormonami.:(

Gość kurka bez pazurka
Pokarmu nie odciągajcie bo nigdy się nie skończy:) jak nie ruszacie piersi i sam pokarm się tworzy to kwestia hormonów najprawdopodobniej

Gość kasiulaaaaaaa
Ja nie mam problemu z prolaktyną (miałam badany poziom i jest odpowiednio niski) a pokarm marny bo marny ale dwa lata po porodzie nadal się utrzymuje .

Gość kurka bez pazurka
A po obciążeniu miałaś badaną? bo może po obciążeniu się Tobie podnosi. Chociaż teraz coraz rzadziej się to leczy- jeśli nie rozregulowuje cyklu i nie planuje się ciąży to często lekarze nie podejmują się leczenia