Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

the_angela

Jak przejść z Bebilon Comfort 1 na Bebilon 2

Polecane posty

Witam, Pediatra mówił aby przechodzić : np moja corcia zjada 600 ml mleka to mówił aby 100 rozróżnić bebilonu 2 a resztę normalnie comfortu 1 po 3 dniach juz 200 bebilonu 2 i tak dalej a przyjaciółce pediatra mówił zeby do 90 ml dac 2 łyzeczki comfortu a jedna bebilonu 2 i tak zwiększać...... Sama nie wiem co o tym myśleć i co będzie lepsze na brzuszek malucha... Ktoś ma jakies podpowiedzi?? Proszę o pomoc...

Gość Pamiętam początki lat 2000
Sorry ale nie rozumiem. Pytasz o coś co dokładnie wytłumaczył ci lekarz. Nie ufasz mu?

Gość Dziewczyno wydaje mi się
że odpowiedź na pytanie już znasz ....Od najbardziej komptetentnej osoby.

Gość ale bym ci
przykład : dziecko zjada na raz 120 ml, dajemy 5 miarek bebilonu 1. przy zmianie mleka : 120ml 4 miarki bebilon 1 i 1 miarka bebilon 2, nastepny dzień 3 miarki bebilon 1 i 2 bebilon 2 i tak dalej aż dojdziesz do 5 miarek bebilon2 i to nie co butelka zmieniasz tylko co jeden dzien

Gość ale bym ci
popycham post

Gość ale bym ci
akurat przy przejsciu z bebilonu comfort1 na zwykły i to 2 to jest różnica zasadnicza :)

Gość ale bym ci
ed

Nie chodzi ze mu nie ufam miesiąc temu próbowaliśmy z comfortu przejść na zwykły takim jak ona mówił sposobem i brzuszek ją bolal. Najgorzej ze boje sie tej zmiany na zwykły i to akurat jeszcze 2 bo zaczyna niedlugo 7 miesiąc. Wydaje mi sie ze lepiej dziecko zareaguje jakndoda sie jedna miarek zwykłego i tak będzie sie przechodziło a nie cały dzień na comforcie a pózniej jeden posiłek na zwykłym gdzie juz w pełni jest laktoza.... Mam metlik w głowie...

Gość ale bym ci
zrób tak jak ja napisałam , jeżeli sie boisz zrob zmiane co drugi dzień , brzuszek będzie mial więcej czasu na dostosowanie się do nowej diety :) czyli dwa dni jedna miarka nowego mleka a reszta to pierwsze mleko, następne dwa dni 2 miarki nowego reszta pierwszego mleka, jeżeli będzie dobrze tolerować tą zmianę , kontynuuj , jeżeli po dodaniu 3 miarek nowego zacznie się cos dziać , wróć na dwie miarki itd