Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dzis

Ile zarabia niania w Niemczech?

Polecane posty

Gość Dzis

Dostalam propozycje pracy jako niania w niemczech, za 260 euro/ms do tego oplacony kurs niemieckiego + pokoj i wyzywienie czy to ok kwota? Mialabym sie zajmowac 2 dziewczynkami 3 i 5 lat, ktore sa w przedszkolu od 8 do 16. Pomocy potrzebuje rady nie wiem co robic, tu w pl nie moge znależć zadnej pracy ...

malo ja swojej niani placilam 300 euro miesiecznie,to bylo 4 lata temu i zajmowala sie tylko jednym dzieckiem

Gość to normalne stawki
Po pierwsze, nie możesz traktować au pair, tak jak pracy. To zupełnie coś innego i obowiązki są inne. To w zasadzie bardziej taka osoba do towarzystwa dla dzieci, które jak piszesz są przez większość czasu w przedszkolu. Te 260 Euro, to po prostu kieszonkowe, od którego nie ma żadnego podatku. Oni ci dają mieszkanie, wyżywienie, ubezpieczenie, często wspólne wyjazdy. No i kurs językowy, który też sporo w tych warunkach jest wart. POczytaj więcej o zasadach na au pair, jeślic chcesz tylko zarobić, to na pewno nie w ten sposób.

Gość piku
ja tez kiedys bylam na takim wyjezdzie i nie zaluje. poduczylam sie jezyka i poznalam tam mojego obecnego meza wiec juz nie wrocilam do polski. plany mialam takie ze: podszkole sie z jezyku a po powrocie zrobie studia i latwiej mi bedzie w przyszlosci znalezc dobrze platna prace. zycie rozstrzygnelo za mnie samo. moja rada - jedz.