Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozważna

Wczesniej czy Pozniej?

Polecane posty

Gość Rozważna

Witam Serdecznie. Mam 16 lat i chlopaka ktory ma 19 lat . Zaczelam sie zastanawiac bardzo powaznie nad ciaza ale w wieku 18 lat . Przyznam , ze mamy teraz troche problemow na glowie ale wiem , ze damy rade ... obecnie zamierzam konczyc szkole natomiast nie jestem przekonana co do tego czy dziecko w wieku 18 lat bedzie mialo z naszej strony dobry tzw. "start" Poniewaz bardzo zalezy mi na tym aby pokonczyc edukacje i podejrzewam , iz dala bym rade majac takiego malego maluszka w domu , Moj chlopak zdeklarowal sie , ze znajdzie prace ... No ok .. ale to tez nie jest takie proste szczegolnie w naszym kraju ... Dom mamy wiec z tym nie bylo by problemu. Mam teraz naprawde wiele spraw do przemyslenia ale ta wrecz nie daje mi spokoju . Licze na jakies rady czy moze wlasna opinie odnosnie mojego toku myslenia.

Gość no ale co Ci
dziecko wez Ty sie za nauke, skoncz szkołę, znajdz pracę i dopiero myśl o dziecku, bo teraz to Cie chyba głowa mocno boli. Nie masz nawet bladego pojęcia jaka to odpowiedzialność ( do końca życia ) byc rodzicem. co możesz dziecku zapewnić w wieku lat 18? Macie swoje mieszkanie, bedziecie sie w stanie sami utrzymac? znasz polskie realia? wiesz ile kosztuje utrzymanie mieszkania, dziecka? nie masz ŻADNEGO pojecia na ten temat, więc zacznij sie skutecznie zabezpieczać

Gość lepiej zacznij robić dzieci
juz teraz, nie czekaj do 18 ! będziesz już stara, kości nie te no i po 18 coraz ciężej zajść :D

Gość no ale co Ci
b

Gość ZawszeCiekawaaa
Posłuchaj masz dopiero 16 lat więc skoro chcesz zacząć starania w wieku 18 lat to masz jeszcze sporo czasu na przemyślenie. Wstrzymaj sie i nie podejmuj decyzji teraz tylko jajwjtw będziesz miala te 18. Postanow np że jak będzie sie wam dobrze układać i będziecie oboje albo chociaż Twój chłopak będzie pracował i będzie was stać na utrzymanie siebie i dziecka to będziecie mogli o nim pomyśleć.. Ja wapwjam w ciążę mając 17 lat niedawno skończyłam 18 a jestem w 33 tygodniu ciąży i wiem że damy sobie radę z tym że mój chłopak pracuje a ja chodzę do szkoły zaocznej więc a on już skończył szkole więc on może pracować a ja zajmować sie malenstwem.. Zobaczysz jaka będziecie mieli sytuację za dwa lata i to dokładnie przemyslisz.

Gość ZawszeCiekawaaa
Posłuchaj masz dopiero 16 lat więc skoro chcesz zacząć starania w wieku 18 lat to masz jeszcze sporo czasu na przemyślenie. Wstrzymaj sie i nie podejmuj decyzji teraz tylko jajwjtw będziesz miala te 18. Postanow np że jak będzie sie wam dobrze układać i będziecie oboje albo chociaż Twój chłopak będzie pracował i będzie was stać na utrzymanie siebie i dziecka to będziecie mogli o nim pomyśleć.. Ja wapwjam w ciążę mając 17 lat niedawno skończyłam 18 a jestem w 33 tygodniu ciąży i wiem że damy sobie radę z tym że mój chłopak pracuje a ja chodzę do szkoły zaocznej więc a on już skończył szkole więc on może pracować a ja zajmować sie malenstwem.. Zobaczysz jaka będziecie mieli sytuację za dwa lata i to dokładnie przemyslisz.

Gość no ale co Ci
n

Gość ZawszeCiekawaaa

ZawszeeeCiekawaaa .. Powiem Ci , ze jest sporo racji w tym co tu napisalas ... Powiem tak ludzie ktorzy mnie krytykuja i mysla , ze mnie zdepcza sa w ogroooomnym bledzie ale widze , ze swoje tez przezylas i potrafisz rozmawiac z ludzmi i t zauwazylam po twoim jednym poscie. Dziekuje Ci , ze mnie nie skrytykowalas tylko wytlumaczylas mi pewne zaleznosci bardzo to szanuje .