Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaa

Imie KALINA dla dziewczynki?Podoba wam sie?

Polecane posty

Gość gość
Ciekawe jak wy wszyscy co krytykujecie macie na imię? Dobrze, że każdemu podoba się co innego bo inaczej wszyscy byliby Burkami! Ech.. Ja mam córkę Kalinę, mężowi bardzo się podobało to imię, zgadzam się, reakcje są różne - ludzie bowiem nie często spotykają się z tym imieniem i dlatego wzbudza to refleksję, ale uważam że to ładne, niebanalne, nieoklepane,a przede wszystkim POLSKIE imię. nikt dziwnie nie reaguje na Kaśkę, bo co druga to Kaśka. Każde imię ma swoje początki popularności, a z Kalinkami spotykam się coraz częściej.

Gość gość
Ja mam na imię Kalina jest super i koniec najlepsze hahaha nie ma lepszego no jeszcze Pola i Jagoda są dosc fajne Kalina jest najlepsza ! Pozdrawiam wszystkie Kaliny!!!

Gość gość
Pytaj się ćwierćinteligentów mieszczańskich na forum kafeteria, do zaraz się dowiesz, że najlepsze imię to Dżesika i Angelika. A nie, sorry, aktualnie 90% dziewczynek w przedszkolach ma na imię Pola. Kalina jest super - oryginalne, niebanalne, rzadkie, kojarzy się z Kaliną Jędrusik, po prostu ładne :) A rusofobom odpowiem, że pochodzenie słowa nie jest pewne, albo jest słowiańskie albo greckie, od przymiotnika szlachetny lub drewniany.

Gość kalimmmmmmmmmaaaaaaaaaa
Ja mam na imię Kalina i moim zdaniem imię Kalina jest bardzo brzydkie i jest bardzo rzadko używane. Ale to jest tylko moje zdanie

Gość gość
Piękne, delikatne, subtelne, łatwe w wymowie nawet dla cudzoziemców. Śliczne imię, to że mało spotykane to akurat jest duży atut. Moje maleństwo będzie się nazywało Kalina, Kalinka, Kalineczka.

Gość gość
Piękne, proste i oryginalne POLSKIE imię i wcale nie jest rosyjskie. Znane jest głównie w Polsce i na Węgrzech, w Rosji nie jest znane.

Gość gość
śliczne imię, aż dziwne że tak mało popularne

Gość gość
Moja córka będzie się tak nazywała. Zakochałam się w tym imieniu

Gość gość
Moja znajoma była zakochana w piosence "Kalinka,Kalinka,Kalinka ma ja..." -przepraszam za pisownie ale nie znam pisowni rosyjskiej tylko jak się ją śpiewa więc proszę o wyrozumiałość..a wracając do znajomej-urodziła córeczkę i spełniła swoej marzenie,ze własnie takie nada imię córeczce....Dziś Kalinka ma 3 latka-"żywe sreberko",wszędzie jej pełno i każdy jest w neij zakochany...a jak jeszcze się dowie jak ma na imię...ma włoski ciemne,śliczne ciemne oczka...a zaznaczę,że oboje rodzice to palacy a nie obcokrajowcy....Mnie sięto imię podoba,choć jestem obecnie za nadawaniem tradycyjnych imion a nie "zaciągnietych" zza oceanu...Ale to jest indywidualna sprawa.Uważam,że nawet jak wyjedzie kiedyś za granicę i zmieni na Calina? Czemu nie? Powodzenia!!!!

Gość gość
Mi się to imię też bardzo podoba i poważnie zastanawiam się nad nazwaniem tak mojej córci. Przestudiowałam pochodzenie tego imienia i jest SŁOWIAŃSKIE, od zawsze nadawane w Polsce, tylko po prostu rzadko.

Gość karolina198621
my się właśnie zastanwaiamy nad imieniem Kalina dla naszej córeczki, które urodzi się w lipcu. Imię ładne, słowiańskie ale moja mama kręci nosem, że córka może się źle czuć będąc np. jedną jedyną Kaliną w całej szkole. druga opcja to Maja ale jest dość popularne w ostatnich latach i nie wiem czy chcę by moja córka była 5 czy 6 z kolei Mają w klasie... ale znów Maja ma więcej zdrobnień -wersji. Maja, Majka, Majeczka. ech, już sama nie wiem, lepiej by dziecko miało kilku - kilkunastu rówieśników o tym samym imieniu czy by imię nie powtarzało się w najbliższym otoczeniu? może coś doradzicie?

Gość gość
No tak poziom kafeterii wychodzi. Każdy pamięta rosyjską piosenkę ale Sienkiewiczowską Kalinę- Ligię już nie.

Gość ania9999999
do karolina198621, wiem z wlasnego doswiadczenia ze lepiej byc jedyna o danym imieniu w szkole niz kolejną anią w klasie. Polecam imię Kalina, tak nazwalismy naszą córcie. Zdrobnień ma też dużo, my oprócz zdrobnienia Kalinka używamy takich: Kalisia, Kalinia, Kaliś, Kalineczka. Daj znać co zadecydowaliście :), Pozdrawiam

Gość gość
Śliczne imię. Uwielbiam Quo Vadis, a Ligia Kallina to moja ulubiona bohaterka, ideał kobiety. Dlatego moja córka będzie się nazywała Kalina :).

Gość gość
"u mnie było w szkole Kalina-padlina" - hahahahahah hahahhaha hahahahha leżę :D

Gość gość
Tak samo jak Paulina - padlina, Justyna-padlina, Karolina-padlina itp....:), do każdego imienia, zawsze się znajdzie jakieś przezwisko :P

Gość gość
dokładnie wszystkie te "przezwiska rymowanki" dla Kaliny można spokojne zastosować dla Pauliny, Karoliny, Aliny etc.... więc akurat tutaj argument żaden :D.

Gość gość
Ja mam na imię Kalina, w podstawówce przezywali mnie kalina- malina. Mi się to podobało :). Dla mnie to imię jest normalne jak każde inne, ale wiele osób zachwycało się wręcz tym imieniem gdy się przedstawiałam :)

Gość gość
"dokładnie wszystkie te "przezwiska rymowanki" dla Kaliny można spokojne zastosować dla Pauliny, Karoliny, Aliny etc.... więc akurat tutaj argument żaden smiech.gif ." ale do Kaliny jakoś tak najbardziej pasuje :D Tak samo krótkie :D Ale mi się osobiście podoba to imię.

Gość Binia y
Ładne i o wiele lepsze od Len,Julek,Majek.

Gość gość
bardzo mi się podoba to imię, takie kobiece i oryginalne

Gość krystynaaaa
Bardzo ładne imię. Moja wnuczka ma tak się nazywa :)

Gość ewaaaaa
śliczne imie

Gość Iwkaaaa809
Ja mam córeczkę Kalinkę- ma 6 lat i bardzo lubi swoje imię. Nie nazwałabym dziecka Julka, Maja, Oliwka, Wiktoria itp bo u niej w przedszkolu jest po kilka dziewczynek, które się tak nazywają. A Kalina jest jedyna i wyjątkowa i wszyscy z naszego otoczenia o tym wiedzą. Polecam- Piękne imię :)

Gość anielka25
zboczenie zawodowe ale kalina zawsze mi sie bedzie kojarzyc z krzewem ozdobnym. sory nie podoba mi sie

Gość gość
A ciekawe skąd parę lat temu wiedziałaś jakie imiona będą miały dziewczynki w przedszkolu córki?

Gość gość
Piękne imię tak jak piękny jest krzew Kaliny :). Co do popularności imion, to wystarczy spojrzeć w statystyki i unikać imion z pierwszej dwudziestki, żeby zmniejszyć ryzyko występienia imienniczki w klasie czy przedszkolu :)

Gość Iwkaaaa809
dokładnie- wystarczy wejść w statystyki, albo po prostu rozejrzeć się dookoła i pomyśleć trochę.... Od kilku lat pewne imiona są bardzo modne i powtarzają się. Ja w statystyki nie wchodziłam, nikt z moich znajomych nie miał Kaliny i nie słyszałam by ktoś tak nazwał dziecko.

Gość gość
Moja ciotka miała krowe KALINE. Mi sie bardziej KARINKA podoba.