Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niszi

6 Weidera

Polecane posty

Gość niszi

Witam, mam pytanie czy 6 weidera spala również tłuzczyk?? pozdrawiam

kazde cwiczenie na brzuch spala troche tluszczyk, ale 6weidera jest przede wszystkim dobra na wyrzezbienie miesni... jesli chcesz zrzucic tluszczyk z brzucha, to polecam aeroby...

Oczywiście że spali tłuszczyk i wyrzexbi mięsnie! Do: taka_zwykła jest to AEROBICZNA szóstka Weidera więc SĄ to AEROBY

szóstkę zrobiłam dwa razy wiec wiem jakie są po niej efekty w przeciwienstwie do taka_zwykła ;)

Gość gość
kurde, nie chce dodać posta. Czy 1 cykl w cwiczeniach gdzie na przemian unosi sie zgięte nogi, to uniesienie jednej nogi, czy dwóch, czyli w sumie dwa ruchy?

Gość wikia
są dwa systemy. ja robiłam tak: 1.tułów i lewa noga w góre tułów i prawa noga w góre 2. tułow i dwie nogi w gore 3. powtórka z nr1 tylko rece za głowa 4.powtórka z nr 2 tylko zrekami za głowa 5. "powolny rowerek" około 14 zmian nogami (tutaj mozna mniej lub wiecej) 6. nogi w góre i tułów To całe wykonane po razie to jeden cykl. Cykl wykonuje się tyle razy co w tabeli na dany dzień jest rozpisane, np 8. po osmiu cyklach mzna zrobic przerwe dłuzszą ale ja robiłam około 30-60sek. te 8cykli to seria. więc jeszcze robisz dwie serie (każda po 8 cykli)

Czyli w pierwszym ćwiczeniu masz dwa ruchy, w góre z jedną noga, opadasz, a potem z drugą nogą:)

A6W jest bardzo dobrym ćwiczeniem :D Wiem coś o tym bo obecnie jestem na 15 dniu i już powolutku widać efekty :D Ale jednocześnie żeby były efekty trzeba to ćwiczenie prawidłowo wykonywać. Wykonując to ćwiczenie możemy odczuwać bóle pleców i szyi. Ja np ćwiczę A6W i na siłowni kładę duży nacisk na mięśnie pleców. Efekt? Nie odczuwam żadnych bólów. Jest to moje 4 podejście i przyznam, że tak daleko jeszcze nie zaszłem, ale mm nadzieje, że uda mi się :D A6W jest bardzo wymagającym ćwiczeniem i trzeba naprawdę silnej woli, by ją ukończyć. Polecam ćwiczyć z programem CAYNAX A6W na smartfona albo tableta. Bardzo pomocna aplikacja,która odmierza czas i podaje komendy ćwiczeń :D

Gość wikia
mnie też ani razu nie bolała szyja nie wiem kto takie głupoty opowiada, ze a6w obciąża, przecież każde ćwiczenie źle wykonywane obciąża. Dobrze wykonane ćwiczenia z rozgrzewką wczesniej nigdy nie doprowadzą do kontuzji.

Gość gość
jak ktoś ma problemy z kregosłupem szyjnym to boli szyja niestety, trzeba ja podpierac cały czas

Do A6W trzeba mieć również predyspozycje. Jak ktoś ma problemy z kręgosłupem bądź plecami niech lepiej sobie odpuści.

Ja jestem na 3 tyg i nie odczuwam żadnego bólu z efektów też jestem zadowolona zobaczymy jak dojdę do końca :-)