Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość salialkafwiona

Marzę o powrocie do Polski i równocześnie boję się tego

Polecane posty

Gość salialkafwiona

Co byście zrobili na moim miejscu?Mieszkam za granicą od 7 lat.Dorobiłam się tutaj 2 mieszkań w Polsce, które wynajmuje nie są to mieszkania w Wawie więc powiedzmy że wyciągam tysiaka na miesiąc z wynajmu,, mam trochę oszczędności na start w Polsce. Mam zamiar wrócić do Polski bo tu żyję od 7 lat jak niewolnik:tylko pokik, praca, jakieś podstawowe zakupy i to wszystko.System mojej pracy uniemożliwia mi życie jekiekolwiek poza pracą bo zwykle zaczynam o 12 w południe a kończe o 21,30 najczęściej też pracuję w weekendy. Myślałam o zmianie pracy ale wszędzie słyszę o zwolnieniach więc trzymam się tego co mam. Mam dość takiego życia tu straciłam młodość, dziś jestem po 30 i mam życia tutaj serdecznie dość.

Gość wracaj tutaj, ale przemysl wsz
ystko i zaplanuj. Nie bedzie latwo, ale zawsze to u siebie i blisko rodziny, pieniadze to nie wszystko, a ty osiagnelas juz wiele, wiek 30 lat to czas na stabilizacje, a nie wieczne saksy i zycie katem w pokoiku za granica. Ja wrocilam po 3 latach, nie mialam tyle, co ty i dalam rade, a czas spedzony z rodzina, bezcenny