Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawda, prawda, szczera prawda

Po co komu studia ??

Polecane posty

Gość studia prawnicze
Ja właśnie skończyłam studia prawnicze, w czasie studiów od III roku pracowałam w kancelarii (ale wcześniej, od 18rż do teraz jestem copywriterem w porządnej agencji reklamowej) i to bez znajomości. Zdałam aplikację, więc za jakiś czas będę już aplikantem. I do tego studia były mi KONIECZNE.

Gość teraz studia
Tutaj jeszcze przydałby się wątek o tym, jak studia pomagają czy przeszkadzają w karierze w małym a w dużym mieście... W aglomeracji to sobie pracy można gdzieś szukać, a jak chce się z dyplomem wrócić do domu, na prowincję, to bez znajomości ani rusz. Niestety.

Gość prawda, prawda, szczera prawda
no to prawda, ale mało kto wraca na prowincję,wiedząc że nie będzie tam dla Niego pracy. Najczęściej wracają do swoich okolic - do dużego miasta gdzieś w pobliżu, ewentualnie zostają w mieście, w którym studiowali.

Gość Kamil

Ja się cieszę, ze studia zrobiłem, pracować zacząłem zaraz po maturze, w miedzyczasie zrobiłem licencjat, teraz na WSB idę dokończyć i zrobić magistra, w pracy mam już pewną pozycję, jak skończę studia czeka mnie awans, jestm zadowolony z takiego toku spraw, bez studiów bym pewnie musiał pracować fizycznie.

Gość Onsam

Zeby nie bylo, tez mam studia skonczone inż. informatyk :) 

Gość gosc

a kończyłeś studia na WSB ? podpytuje bo zamierzam tam iść