Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmęczona słuchaniem

sposób na gadatliwą koleżankę z pracy

Polecane posty

Gość zmęczona słuchaniem

Witam:) Mam pytanie... jak radzić sobie z koleżanką która jak zacznie opowiadać coś to nie ma końca. Mówi to jeszcze w tak wolny i męczący sposob ze naprawdę trudno to znieść:( Ja raczej staram sie słuchac ludzi, jest mi ciężko poprostu jak ktoś mówi lekcewaqżyć tą osobę:( Poprostu wtedy patrze na nią i słucham jej:(

Gość mamamia30
Powiedz jej delikatnie,że teraz masz mnóstwo pracy,którą musisz wykonać i nie możesz sobie pozwolić na pogaduchy. Albo po prostu naucz się olewać. Rób swije i nie zwracaj na nią uwagi,bo gdy jej słuchasz to on się nakręca i mówi. Mając słuchacza dobrze się gada.

Gość gosia1411
Witam! Jedynym sposobem jest powiedzenie prawdy oczywiście w najbardziej subtelny sposób jaki jest możliwy i pamietaj,że być może Twoja wyrozumiałośc może być wykorzystywana,ja cos takiego tez przechodzę i wiem,że tak jest.Jeżeli mam racje to ta osoba będzie złosliwa .Wtedy juz na pewno nie musisz byc wyrozumiała.

Gość zmęczona słuchaniem
No masz racje, a ja naprawde umiem słuchać:):):) Muszę zacząć olewać, tylko w tym problem,że mi jest wtedy mocno głupio jak ktos do mnie gada a ja go olewam:O

Gość niezadowolona8174
ja tak robię z jedna osobą, olewam, bo poł dnia by mi przegadała, a praca czekałaby sobie nie wiem na co. ona gada, trohe słucham, a potem stukam w klawiaturę, albo co liczę :D i dobrze, że czasami pojmie, co co mi chodzi :D

Gość zmęczona słuchaniem
hej, dziś to mnie zagadała jeszcze inna koleżanka. Juz nie wyrabiałam z tego gadulstwa, i poprostu dałam jej sie wygadać :O

Gość A może to jest po prostu
Kup zatyczki do uszu i po problemie:D

Gość zmarznięta gira
po prostu mow ze masz swoja prace do wykonania :)

Gość ...............,.,.
Istnieje kilka metod, aczkolwiek w takim przypadku zwykle metodą z wyboru jest trucizna, którą możesz dyskretnie dosypać do kawy w przerwie śniadaniowej. Nieco skuteczniejsze, acz droższe, jest zlecenie zadania wyspecjalizowanemu pracownikowi, tzw. kilerowi.

Gość gość
Odpowiadaj krotko. Tak Ehe Dobra Yhm Robiac w tym czasie cos innego