Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przedszkolak hmmm

Gotowe na przedszkole? kiedy?

Polecane posty

Gość Przedszkolak hmmm

pytanie.. dla mam przyszlych przedszkolakow ....skad poznac ze dziecko jest gotowe/lub przeciwnie? wiele osob mowi ze 3 lata to dopiero mozna,a neiktorzy ze wczesniej...mam taki pomysl bo widze ze wiele osob tak robi jak ma mozliwosc - poslac wczesniej ale na nie caly dzien tylko 4 godziny? czy za dlugo? wiek - 2 i pol lat

Gość Przedszkolak hmmm
dodam ze nie pracuje wiec w domu moglby dluzej zostac ale chyba kontakt z innymi dobrze zrobi, troche zabawy, cos innego niz z mama i mama ciagle? bo za rok to byloby juz 3.5 roku, za dlugo chyba w domu...

Gość Przedszkolak hmmm
haaalooo

Gość hmmmmmm ????
zapisz na 5 godzin to mu dobrze zrobi

Gość katastrofffa
Jak juz nie uzywa pieluch i jest w miare samodzielny to jak najbardziej mozna go wyslac :) dobrze mu zrobi kontakt z innymi dzieciakami tym bardziej ,ze chcesz na poczatek poslac na kilka godzin tylko.Mama jest fajna ale najfajniejsze glupoty robi sie z rowiesnikami ;D

Gość Przedszkolak hmmm
no wlasnie tak mysle tzn to bedzie prywatne bo panstwowe nie przyjmie

Gość Przedszkolak hmmm
nie ma pieluch a do wrzesnia jeszcze sie pewnie wiele nauczy, ale nawet jakby mia pieluchy to moze isc :-) tak teraz jest w prywatnych ..

wychowywanie w grupie rówieśników to ie to samo co w domu, 3 latka to nie 3 miesiące, dziecko ci powie co jest nie tak wiec nie ma sie czego obawiać. nauczy sie wiele wiele wiecej niz w domu, bo nie oszukujmy sie nie jestes w stanie poswiecic mu nawet tych 4 godzin na kreatywna zabawę, to w grupie dziecko ujawnia swoje cechy, uczy sie sluchac i opowiadac. ja nawet jak bym nie pracowała odprowadzałabym malego do przedszkola. warto sie zastanowic

Gość katastrofffa
Ja bylam w podobnej sytuacji bo cora jest z poczatku roku i w sumie to jeden wrzesien za wczesnie a drugi to za pozno i zdecydowalam sie na ten kiedy bedzie miec 2.5 roku :) i obie jestesmy zadowolone.Bezcenne sluchac malego ,przejetego czlowieczka jak opowiada o przedszkolu i co robila dzisiaj :)

to zależy przede wszystkim od dziecka i masz bardzo dobry plan, aby wysłać własne na próbe. Mój syn poszedł w wieku 2, 5 lat , chodzi na 6 godzin dziennie.Nigdy nie płakał, lubi spędzac czas z dziećmi. Gdyby płakał i nie chciał chodzic, wypisałabym i spóbowała pózniej

Gość patusiacyk
Spokojnie możesz,jak dziecko samo je i korzysta z toalety. Moje poszło na 5 godzin a potem na więcej.

mój syn zaczął wykazywac zainteresowanie innymi dziećmi jak miał półtora roku - nie takie, żeby sie zaraz bawić z nimi, ale lubiał popatrzeć co inni robią - wysłałam go na trzy poranki po 4-5h i nie było problemu, córka ma za chwilę dwa lata i 'dopiero' teraz wydaje mi się, że jest gotowa,żeby puścić mamusi spódnicę na parę godzin - od lutego idzie na dwa poranki, od jesieni na więcej