Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marumulkakaaa

Ogrzewanie gazowe w blokach?Jak to jest z oplatami?

Polecane posty

Gość marumulkakaaa

Mieszkacie w bloku gdzie jest ogrzewanie gazowe.Czy kazdy ma osobno licznik w mieszkaniu.Jak wyglada kwestia rozliczenia za gaz?

Gość niezadowolona8174
są podzielniki na kaloryferach, czy jak tam to się nazywa i sprawdzają raz w roku, potem przychodzi info, ile mamy płacić co miesiąc, czasem jest niedopłata, to dopłacam

Gość marumulkakaaa
a czy mzoliwe jest cos takiego zeby nie bylo zadncyh rozliczen. Co miesiac w czynszu placi sie taka sama kwote.Nie ma zadnych licznikow w mieszkaniu.

Gość 56747786794
tak, ja tak mam dwa razy w roku przychodzi rozliczenie, ale nie na podstawie liczników tylko dzielą zużycie na liczbę mieszkańców zazwyczaj jest niedopłata liczniki lub podzielniki mają być obowiązkowo dopiero od 2014 albo i później

Gość 56747786794
wróć! zazwyczaj jest nadpłata :)

Gość mala_poduszka
mieszkam w nowym bloku, gdzie ogrzewanie gazowe bylo od poczatku. KAzde mieszkanie ma swoj licznik przed drwiami, raz chyba na 2-3 mieisące ktos je spisuje. co 3 miesiace dostajemy rachunki, a w nowym roku albo niedopłata albo nadpłata. mamy 50 metrowe mieszkanie na I pietrze i z kazdej strony mamy sąsiadów. Za gaz miesięcznie płacimy ok 100 zł.

Gość marumulkakaaa
moj maz tak twerdzi ze jego dzadek tak ma. ze zadncyh rozliczen nie ma. ja jestem zalamana w tym miesiacu mam za gaz 280zł za 42 m mieszkanie. o zrobic zeby zuzycie bylo miejsze?

Gość gość
Do bloku warto zrobić nowoczesne ogrzewnie. Spółdzielnia powinna zadbać o to, aby system był nowoczesny – wtedy będzie taniej i ekonomiczniej. W http://www.witzenmann.com.pl/ mogą zrobić takie elementy wyposażenia na zamówienie. Warto skorzystać.

Gość gość
ja bym w ogole tego nie chciala robic to taka beznadzieja 444 www.youtube.com/watch?v=5DQzoWLDm7w