Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xkjgkjm

Jak długo moczyć kolorową soczewicę na zupę?

Polecane posty

Gość xkjgkjm

Na opakowaniu jest napisane "kolorowa", ale jak na moje oko to ona brązowa jest...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fggs
soczewicy sie nie moczy, gotuje sie szybko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bim sala bim
soczewica ugotuje sie w 20-30 minut, poniewaz ziarna sa malutkie :) nie trzeba w ogole moczyc; na tym polega jej atrakcyjnosc w przeciwienstwie do falosli, grochu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bim sala bim
najlepiej do takiej zupy przysmazyc w garnku troche cebuli z czosnkiem, wrzucic soczewice i ew. inne warzywa, ktore tam planujesz gotowac, zalac wywarem lub woda i gotujesz zupe. z cebula i czosnkiem mozna przysmazyc skwaki. mozna tez te smazone elementy podla mala iloscia bialego wina, odparowa - to nada bogaty smak bazy zupy. wtedy nawet moze obyc sie bez wywaru, tylko trzeba dac malo wody, zeby zupa byla gesta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zeby miec pieniadze na zycie
nie trzeba moczyc, gotuje sie w 15-30 minut

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość xkjgkjm
Gdzieś czytałam, że brązową moczy się całą noc, czerwoną godzinę, a zielonej wcale - jakos tak. Dobrze, że zapytałam, bo by mi jakaś paćka wyszła :D dzięki za pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
na opakowaniu zielonej jest jak byk napisane ze trzeba moczyc przez 12 godzin

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×