Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ważkaa

Czym sie różni miłość od przyjaźni?

Polecane posty

Gość ważkaa

Czym się róznią te 2 UCZUCIA?

Gość Landrynka8822
Tym, że w miłości jest jeszcze sprawa sexu i z tym zwiaze...

Gość ważkaa
ale nie pytam czym się różni relacja/zachowanie/gesty bo wiadomo,z e w związku jest seks :-O tylko samo uczucie miłosci i uczucie przyjaźni cyzm się różnią?

Gość Landrynka8822
hmm miłość jest wazniejsza od przyjazni po prostu

Gość ważkaa
ale czy sie czymś różnią?

Gość ważkaa
spadaj z tym seksem, nie o to pytam :-O :-P

Gość ważkaa
umiecie wejśc na wyższym poziom rozumowania czy tylko jesteście na prymitywnym poziomie seks i seks

Przyjaciele przecież nie sypiają ze sobą/ A jeśli kogoś kochasz, czujesz te erotyczne napięcie w powietrzu i chcesz do zaciągnąć do łóżka, zjeść jak cukiereczka :D

Gość ważkaa
ale odejdź od seksu już :-O pzreciez wiadomo,zew związku ejst seks :-O Boze , tutaj naprawdę nie ma z kim pogadac :-O Chodziło mi o samo uczucie, czy sie rózni,a nie o żądzę lub jej brak

uwielbiam moja przyjaciolke tak samo jak faceta z ta roznica ze tylko z nim chodze do lozka... rozumiesz juz dlaczego wiekszosc pisze o seksie?

Gość ważkaa
ale ja pytam tylko o UCZUCIE, coś czego nie widac i sie tego nie uprawia :-P samo CZUCIE, coś czego nie widać

Gość jaka,ś
Powiem Ci-Przyjażń jest zdrowsza. Przykład: Spotykasz przyjaciela i pytasz-gdzie byłeś-usłyszysz jakąś odpowiedż i jest ona zawsze wystarczająca,jeżeli byłby to Twoj ukochany ,nie kazda odpowiedż Cię zaspokoji a niektóra może zaniepokoić.W miłości zawsze występuje lęk o nowe kontakty ukochanego lub ukochanej,a w przyjażni nie koniecznie-jest to tylko poszerzenie grona znajomości.

Wiem, że moje wytłumaczenie będzie naiwne i naciągane, ale kiedy myślisz o osobie, którą kochasz czujesz wtedy w sobie takie ciepło a kiedy myślisz o przyjaciółce, to masz po prostu miłe odczucia, ale nie ma tego ciepła. Przynajmniej ja tak kiedyś miałam i dzięki temu wyczułam różnice. No ale było, minęło.

kiedy kogoś kochasz myślisz o nim non stop o przyjaciółce przyjacielu już nie przy miłości czujesz motyle w brzuchu przy przyjaźni nie

Gość jaka,ś
Dodam jeszcze,.że zdrowa zazdrość w miłości jest ok.Natomiast w przyjażni zazdrość to zawiść.

miłość to uczucie za które odpowiada nasz mózg, homony,a przyjaźń to relacja między ludzka. Tym się różni przyjaźń od miłości. W Przyjazni zawarta jest miłość ( siostrzana np.) Natomiast miłością można darzyć kogoś z kim się nie przyjaźnimy. Miłość i przyjaźń to dwie różne rzeczy choć blisko ze sobą występujące. oto rozwiązanie zagadki.

Ważkaa,a do czego Ci to dokładnie potrzebne? :P Żeby udowodnić,że nie trzeba komuś dawać uczucia i powinien zadowolić się przyjaźnią?

Miłośc to coś na co nie mamy wpływu, to uczucie ktore czuje nasz organizm. Czy to kochamy matkę, ojca czy chłopaka. Miłość nie ma jednego imienia i nie występuje tylko na płaszczyźnie on-ona. Przyjaźń natomiast kreujemy my sami jeśli kogoś lubimy. Mamy na nią wpływ. Miłosć to tylko uczucie ktore jest w nas i jest od nas niezależne, przyjaźń to relacja którą kreujemy my świadomie.

Gość bimmbummn
Pytanie powinno brzmieć czym się różni miłość od lubienia

Gość też się nad tym zastanawiam
Mam przyjaciela od 10 lat. Z nikim nie dogaduję się tak dobrze jak z nim, uwielbiam z nim tańczyć, czuję się świetnie, swobodnie w jego towarzystwie, po postu jest super, do tego przystojny. On chce być ze mną a ja.. wiem, że z nikim nie będzie mi tak dobrze że nikt tak o mnie nie zadba, ba innych których poznaję w myślach porównuję do niego. A mimo to nie czuję do niego pociągu fizycznego. Chciałabym spróbować z nim byc, stworzyć związek - wiem że byśmy się super dogadywali, ale po prostunei wyobrażam sobie siebie z nim w łózku, jak z bratem?

Gość wazkka czyli autorka
nie pyta o zewnetrzne objawy tylko o emocje,uczucia,rozumiecie?

Gość ważkaa
o jakie piękne wypowiedzi :-) dziękuję :-* bardzo mi sie podobają i sobie zapisuje, będę miała nad czym myśleć, ale nie zgadzam się ze stwierdzeniem, ze albo przyjaźń albo miłość, bo uważam,ze z przyjaźni powstają najmocniejsze i najwartościowsze związki. Zgadzacie się?

Gość ważkaa
Pytanie powinno brzmieć czym się różni miłość od lubienia temat brzmi dokłądnie tak, jak powinien. Lubienie nie ma tu nic do zreczy, chyba, ze nigdy nie miałeś prawdziwego, oddanego przyjaciela, którego po rpostu kochasz (nie miłoscią damsko-męską, niezaleznie od płci)

Gość ważkaa
nie pyta o zewnetrzne objawy tylko o emocje,uczucia,rozumiecie? o dokładnie, nie chodzi mi o zewnętrzne objawy tylko wszystko to, co dzieje sie w nas, w środku i nie jest wywleczone na światło dzienne ;-)

Gość jaka,ś
Tak.Ale ja wołabym nie pokochać mojego przyjaciela bo uważam,że przyjażń jest najtrwalsza.Chociaż miłość i przyjażń to wspaniałe uczucia.

Gość ważkaa
nie kumam tego forum, o co chodzi? gdzie moje wypowiedzi? Skoro na miłosc nie mamy wpływu a na przyjaźń tak, to jednak przyjaźń jest piękniejsza i bezpieczniejsza. Czemu ludzie w miłosci szukają oparcia i bezpieczeństwa skoro uczucia nie sa od nas zależne i w każdej chwili druga strona może odejść?

Gość ważkaa
xXxXxXxTtTtTt do 28 lutego do godz. 13.14 :-D o co pytasz konkretnie?